perjantai 15. tammikuuta 2010

HÖNÖTTÄViÄ iNiMiSiÄ


HÖNÖTTÄViÄ iNiMiSiÄ

Maailmassa tapahtuu sitten kovin kummallisia asioita, en jaksa kaikkia edes luetella, mutta me sitä vaan sillä aikaa täällä Absurdistanissa hönötetään, rupusakki ja eliitti.

Inimiset hönöttävät suorastaan erinomaisen oiwallisesti sekä Kehäkolmosen sisä- että ulkopuolella. Ammattilaismiesmäisesti ja -nais.

Absurdistan on itseasiassa hönöttämisen ykkösmaita universumissa ilman todellista kilpailua. Se on meidän innovatiivinen voimavaramme.
Aalto-yliopistohan perustettiin tuottamaan suorastaan hönöttäjä-aaltoja. Sen innovaation lisäksi Hökämies, Tuppinen ja Haloinen markkinoivat hönöttämistä ulkomailla ulkomaaneläville päin näköä.


Merkilliseltä se vaikuttaa siis että kun haitilaisten polvia notkistaa maanjäristys kuin
suoraan Perkeleestä ja tekee rumasti ruumiita sekä panee sen siliäntien tuusannuuskaksi ja tuhannen pillunpäreiksi liki puoli kinkerpiiriä; niin ei kukaan Absurdistanissa tunnusta ilmastoinninmuutoksen olevan siihen syypää - vielä.

Kerrassaan outoa vaikka tulivuorten on povattu ja tieteellisesti todistettukin aiheuttavan
ilmastointiin muutoksia: Joka toinen vuosi lämpenemistä. Joka toinen viilenemistä - aina uusimpien tutkimusten mukaan.
Jotenkin tuntuu että niistä tutkijoiden käppyräpapereista puuttuu yksi hyvin tähellinen merkintä: "HUOM! Tämä puoli ylöspäin!"


Luonto se vasta osaakin olla tasa-arvoinen ja -painoinen ilman lakipykäliä tai kansainvälisiä sopimuksia. Kun sikseenni alkaa. Mutta teettää kai vissiin ihan pahkeinen kurillaan tutkijoilla töitä soutamalla ja huopaamalla eeskahtaalle.

Esimerkiksi kun meillä kotikylällä muinoin asusteli kotoaan muudan Linkka-Pena, niin ei me vunukat sitä yhtään hämmästelty eikä haukuttu. Meille oli vesiselvää jo silloin tuo luonnon tasa-arvo ja -paino.
Kun Penalla kerta oli toinen jalka lyhyt, niin vastaavasti toinen oli sitten pitempi. Eihän siitä muuten mitään olisi tullut - kulkemisesta. Ja hyvinpä pärjäsi mukana. Eikä jäänyt traumoja varmasti.
Me tiedettiin - kun luettiin aikuisten kirjoista, että traumat syntyvät yleensä lapsivuoteessa koetuista tapahtumista ja ne ilmenevät kaljupäisyytenä.
Penalla oli sakea vankka tukka.

~~~~~~~~~~~~

Kiinalaiset vaan lisääntyvät yhä hopulla ynnä intialaiset, mutta kukaan ei herää eikä kerää kolehtia maapallon tuhoutumisuhkaan tämän takia. Eikä YK suunnittele edes Kansainvälistä salvamispäivää ICD (International castrate day).
Ei itse kiinalaisuudessa ja intialaisuudessa mitään vikaa ole,
väkimäärässä vain. Sillä perällä on liikaa sisällä pidäteltyä ilmaa joka sisältää metaania.

Myös neekeri-keskustelu pulpahtaa yhä aina silloin tällöin esiin. Siinä paheksutaan ja kiistellään neekeri-sanan käyttöä neekereistä eli inimisistä joilla tarkoitetaan yleensä Afrikan tummaihoista väestöä ja heidän jälkeläisiään.

Sanan käyttö morakriminalisoitiin joskus 90-luvulla vihervasemmisto-änkyröiden toimesta ja sillä siisti. Nykyisin sisäasiainministeriön toimeenpanevan komitean mukaan opastetaan näin: "Mikäli etnisen taustan ilmoittaminen on ylipäätään tarpeellista, tulee käyttää termiä mustaihoinen.

On aika outoa että nomenklatuuran sivistyneestä ruåtsista ammoin lainaama sana tuomitaan kadotukseen vaikka alunpitäin kantasana kuvaa juuri ihonväriä, ei muuta. Ei inimisen muotoa, ei inimisen älliä tai kotomaata tai heimoa jne.

Ruotsin neger pohjautuu puolestaan muinaisranskan sanaan negre ja edelleen espanjan tai portugalin sanaan negro. Toisaalta joissain espanjankielisissä sivistysmaissa, kuten Argentiina, Chile ja Uruguay sanaa negro tai sen feminiinimuotoa negra käytetään myös puolisosta, läheisistä ystävistä tai yleensä ihmisistä ihonväriin katsomatta.

Perustana on latinan mustaa värinä merkitsevä adjektiivi niger (sanavartalo nigr-).

Luulisi että saman logiikan mukaan nigerläisistä (Niger) ja nigerialaisista (Nigeria) olisi alettava käyttämään nimityksiä nigerläinen = tummahtava ja nigerialainen = tummanlainen. Koska latinan niger on myös samalla tuomittu.

Tämmöisten asioiden kera sitä nykyään sassaloidaan - etupäässä. Takapäässä päivitellään Halmeen raatoa, asianomainen kun ei itse pysty kampoihin enää panemaan todennäköisesti. Nauraa vissiin pilven reunalla Monosen Unton kera kun näkee miten vierasta sikaa lyödään ja pestään.

~~~~~~~~~~~

Politiikassa ei ole tapahtunut juuri mitään merkittävää, williä eikä seksiä. Hallituksen vetäjäksi on nimetty demareiden toimesta kokomusta kokomustan paikalle ja keskusta leikkii "Viimein pari uunista ulos"-leikkiä. Tällä erää aikuisten oikeesti.
Puheenjohtajaksi nimetään se joka ei älyä tulla ajoissa pois.

Joten ei tässä kummempia. Aion tehdä tulen ja valmistaa kuksallisen Café de brutea ja nauttia siitä.


Oh-show-tah hoi-ne-ne

Tulen ääressä sitä tulee usein mietittyä, että eikö valhe, petos, vääristely ja osatotuus pikemminkin kuin totuus, ole pysyvämmin vaikuttanut inimisyhteisöjen kohtaloihin niin suomalais-ugrilaisessa kuin muidenkin heimojen keskuudessa?

2 kommenttia:

 1. Mutta täytyyhän ottaa huomioon, että neekeri-sanaa on käytetty voimakkaasti halventavana sanana ja sellaisena tummaihoiset ja nykyään jo iso osa meistä suomalaisistakin sen kokee. Eli sanan merkitys on muuttunut. Olen kuullut, että sana vittukin tarkoitti alunperin viiden lapsen äitiä. Tuskinpa nuoriso tuolla kadunkulmissa viiden lapsen äitejä avukseen huutelee, vaikka joka toinen sana onkin aiemmin mainittu!

  VastaaPoista
 2. Illusiah'lle:
  Jos pelkkä halventaminen olisi kriteeri, pitäisi käytöstä ottaa erinäinen määrä kaikenmaailman sanoja. Sanan halventamisasteen tietää todellisuudessa vain sanan asettaja.
  Yhteiskunnallis-inhimilliset perusteet neekeri-sanan kieltämiselle ovat vähintäänkin kyseenalaiset.
  Ei voida myöskään lähteä siitä että "jokaista" sanaa on varottava/mietittävä ennen käyttämistään. Pikemminkin vastuu on kuulijalla.
  Täyspäinen iniminen pystyy kyllä päättelemään kuulemastaan mitä toinen haluaa ilmaista.
  Älyä vaiko typeryyttään.

  Vitun alkuperä:
  Vittu tulee ruotsin sanasta fitta, jonka epäillään olevan samaa alkuperää kuin muinais-norjan fytta, keskiyläsaksan votze ja uusyläsakasan Fotze.
  Saksan sana on ollut 1400-luvulta saakka ollut rahvaanomainen, ronski naisen sukupuolielimen nimi.
  Se on johdettu keksiyläsaksan sanasta vut, jota vastaavat englannin ja sen murteiden fud ja muinaisislannin futh.
  Sanat palautuvat indoeurooppalaisen kantakielen sanavartaloon pū-, pu-, mädätä, lahota, pilaantua, haista, löyhkätä.

  Kysymyksessä on todella törkeä sana.
  Se on ilmeisesti kehittynyt huudahduksesta joka suomessa on Hyi!
  Nuoriso käyttää minun mielestäni vittua välimerkkinä.

  VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi