perjantai 8. tammikuuta 2010

HiNAJAA


HiNAJAA

Ei kaikki aamut ole hyvin ikäviä ja jos ovatkin, eivät muun kuin sen takia että vettä sataa, eikä pääse ilman sadekamppeita pukematta astumaan metsään. Kävelylle. Tai pääsee tietty, mutta kastuu.
Vuoden ihka ensimmäisen keskiviikon varhaisaamun pelasti hämmästyttävä uutinen hinajapurkeista (Nalle-Puh), ei pouta ja pakkanen. Että maailmassa sentään edes jotain naurettavaakin löytyy, sitä ainutta aitoa oikeaa iloa, vahingoniloa.

Oli siinä pidättäminen kun froua matkailee täyttähäkää vielä Höyhensaarten ihmemaassa ja itse on tukehtua kierukkapullaan kun kuulee minkälaisen karonkan sai pystyyn umpiviaton musta- eli valkea farmari kalifornialaisella lentokentällä. Siellä mistä lentoonlähdöt normaalisesti tehdään lentokoneilla.

Koko homma kuulosti neljän (04:00) uutisissa ihan uskomattomalta, absurdilta. Matkalaukkua käsitelleet sikäläiset turvatarkastajat oli viety tarkastettaviksi sairaalaan. Siis vähän kuin siihen malliin kuin täkäläisittäin meidän kylän räätäli vietiin taannoin hullujen huoneelle kun se alkoi väittää akalleen että silmäneula iskee sille silmää.

Viiden uutisissa (05:00) varmistui ettei hinaja-uutinen ollut mikään vitsi, eikä uutistenlukija lukihäiriönen. Ihan aikuisten oikeesti turvatarkastajat olivat keksineet laukusta läpivalaisussa viisi (5) pulloa, joissa oli hyvin-hyvin-hyvin epäilyttäväksi arvioitua ainetta.
Paikalle kutsuttiin ensihätään siis terrorismin vastaiset joukot ja liittovaltion sekä paikallisia poliiseja ihmettelemään asiaa.

Siis todellakin - väkivaltakoneiston karvat saa Ihmemaa Ameriikassa pörhölleen sillä että pakkaa tuttavaltaan lahjaksi saamansa hinajapurkit lentolaukkuun ja keekoilee se olallaan turvatarkastukseen vilpittömänä.

~~~~~~~~~~~~

Muuta ei sitten tarvita. Turhautuneet pomminpurkajat, pamppujaan viikkokausia notkistaneet koppalakit, tinanapit ja muut monopolisoidun väkivallan osaset saavat vihdoinkin kaipaamaansa työtä teorian sijaan. Toimintaa. Äksonia. Sisäiset Pikku-Rambot ja -Gestapot pääsevät huitelemaan pahoja oikein isän kädestä.

Housut kintussa hinajapurkkien kuljettamisesta yllätetty farmari, musta eli valkea, kiikutetaan piipaa-autolla pahnoille ja vaaditaan käsi jämäkästi vesihanalla tunnustamaan.
Ja tunnustaahan tuo, hinajan suuri ystävä ja rakastaja, perso. Tunnustaa saaneensa hinajapurkit
sukulaisystävältään. Viranomaiset kuitenkin epäilevät, tunnustus vaikuttaa liian todenperäiseltä ollakseen totta. Mielikummitukset tutkijoiden päässä myllertävät ja sisäinen ääni kuiskuttaa että hunajaan voi sittenkin olla sekoitettu jotain muuta, salaperäistä. Eivät uskalla antaa hinajamiehen itsensä maistaa. Pölkäävät että tämä ovela pirulainen syö todisteet. Ja siinä sitä ollaan polliisit sitten. Tyhjän päällä.

Myöhemmin Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on vahvistanut että tämä mainittu, kyseessä ollut hinajan oloinen ja näköinen tökötti, joka maistui aidolta hinajalta, oli ihka aitoa hinajaa ja ainoa seikka mikä sen liitti lentotoimintaan oli se että myös sen valmistajat lentävät. Tosin ilman mitään kontrollia, näennäisesti päämäärättä ja ilman lennonvalvonnan erillistä lupaa.
Näin heillä amerikkalaisessa unelmassa, vainoharhaisten hullujen paratiisissa.

~~~~~~~~~~~~

Nyt onkin ajankuluksi hupaisaa seurata kevään korvalla, milloin tämä vimma ehtii omaan Pikku-Amerikkaamme ja suomalainen Karhu-kopla pääsee iskemään kyntensä hinajapullo kasseihin.

Nämä kaikenkarvaiset lintu- ja sikalentsut ja muutkin turvahössötykset ovat osoittaneet että kuukausipalkkaisiksi äänestäjiksi palkatut typerysmassat keksivät vaikka mitä mediaa kuohuttavaa todistaakseen palkkansa oikeutuksen.

Samalla kun nämä puliveivarit verorahoilla kiillottavat humoristista julkiskuvaansa, nämä jonniijoutavat humpuukijohtotyöryhmät ja erikoisasiantuntijat panevat ja saattavat koko muun julkisen
kinkerpiirin työasiat tyystin sekaisin.

Siihen malliin että tavallisen huippuunsa
viritetyn työtahdin lisäksi tulevat vielä suoritusportaan ikeeksi niskaan näiden koheloiden ylimääräiset hömpät ja viritykset, kuormittamaan jo muutenkin kauas loitonneesta asiakas-/potilaslähtöisestä työstä julkisella sektorilla.

Talouden suhteen tämä on tarkoittanut sitä että julkiset menot ovat paisuneet lamankin aikana mielipuolisen velanoton tuella kuin pullataikina vaikka verotulot ovat kääntyneet yhä hurjempaan pudotukseen.

Vaikka taivas ei olekkaan putoamassa niskaan, kupla puhkeaa vuorenvarmasti silloin kun ulkomaiset rahahanat sulkeutuvat tai velan hinta tulehtuu niin korkeaksi että edes politikka ei siihen uskalla istua veronmaksajan persuksilla.

~~~~~~~~~~~~

Iiislantilaiset näyttävät nyt esimerkkiä isommilleen. Näyttää hvyin runsaasti ja vaikuttaa siltä, että rupusakki ei enää suostukkaan idioottipankkiirien tekemien velkojen maksumiehiksi.
Viimeisimpien galluppien mukaan n. 70% iiislantilaiista ei aio suostua maksamaan vaan uhkaa äänestää maksamattomuuden puolesta.

Toivottavasti tämä panee politikkojen housunlahkeet lepattamaan muuallakin €uvostoliiton pikku-lumedemokratioissa kansanäänestysten puolesta. Muutenhan saattaa esiin purskahdella jopa kansannousujen esiasteita joita tukahduttamaan joudutaan kutsumaan naapuriosavaltioiden joukkoja.

Historiasta olemme oppineet että on aika hankala antaa käskyjä ampua omia kadulle. Kyllä siihen parasta on kutsua ulkopuoliset nopean toiminnan joukot. Tekevät parempaa jälkeä kun ei ole omaasukua tai inimisiä rivissä vastapuolella. Vain vihollisia.


Kyllä tämä tästä. Tervetuloa Absurdistaniin.
Alan valmistaa Café Brutal'a.


Oh-show-tah hoi-ne-ne

Tulen ääressä sitä tulee usein mietittyä, että eikö valhe, petos, vääristely ja osatotuus pikemminkin kuin totuus, ole pysyvämmin vaikuttanut inimisyhteisöjen kohtaloihin niin suomalais-ugrilaisessa kuin muidenkin heimojen keskuudessa?

2 kommenttia:

 1. Olipa hauska kirjoitus. Terveisiä vaan täältä Kaamasentie 2861 :stä, Patjaksen Leenan pytingistä, missä pidellään ilmoja aina helmikuun loppuun asti.
  Annukka Visapää

  VastaaPoista
 2. Annukka Visapäälle:
  * Tänksis! Elämä vain näyttää täältä Ultima Thulesta katsoen tuollaiselta.

  * Jahas! Leena jotain vihjasikin. On vaan ollut niin pakkaset, että emme ole viitsineet sinne mökille lähteä yökuntiin, tyhjää lämmittämään.
  Pitää tulla joku päivä piipahtamaan, tässähän olema näköetäisyydellä, toisella puolen tietä.
  Postia voit pistää vaikka osoitteeseen:
  iso.hukka@harmaasusi.com

  VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi