perjantai 23. huhtikuuta 2010

SiNNE MÄKi - TÄNNE MONTTU


SiNNE MÄKi - TÄNNE MONTTU
 
Soukkakaulainen, suippopyrstöinen kuren motlake lentää loihotti koipiaan roikottaen ympyrää pihan yllä. Lekutti se väliin siipiään, mutta pääasiassa näytti hyödyntävän auringon porottamasta asfalttikentästä nousevia termiikkejä. Taitava suoritus, kateeksi kävi katsoa.

Kyllä se sieltä yläkerrastosta jotain huuteli kavereilleen, tiedä häntä, vaikka lienevät jatisseet uudesta ydinvoimakaronkkasta. Sieltä ylhäältä kun näkee etupenkkiläisiäkin paremmin.
 
Noh, istu ja pala, mene ja tiedä?! Saattoi tuo pitkäkurkku lausua jotain kevätrunoakin, oli sillä sen verta haasteelliset äänenpainot. Käytti kirussaan modulaatiota ja intonaatiota kuin paraskin vihreiden heimoon kuuluva kverulantti.

Selvästi olin tunnistavani sinne mäen päälle laitetut sanat: "Emme petä äänestäjiemme luottamusta. Emme lähde hallituksesta koska emme ole niin luvanneetkaan."
 

Minustakin tuo oli niin hieno suoritus eilisessä ministerin argumentoinnissa, että se kuulunee joskus vielä Absurdistanin historiankirjoitukseen. Sitä paitsi näytti kurkisten sakillakin olevan hauskaa moisen lapsuksen takia ja johdosta. Sen huomasi horjahtelevasta, ajoittain epävarmasta lentokuviosta ilman tuhkaakin.

Epäilen että tuskinpa ydinvoimapäätöstä liihottelivat tänne saakka aivan pääksytysten kertomaan, pesimään niillä oli hoppua ja froualla munimaan. 

No tietysti siitä ennen herran on pidettävä normaalinen, jokakeväinen kelpo tanssiesitys frouan mieliksi jossakin suoniitulla, mieluummin  huivikaulaislta ornitoloogeilta katveessa, jos KMS-hallitus niin suo. 

Keekoiltava on kaula pystyssä siipispankkojaan läiskytellen,  tepastellen eeskahtaalle hurmaantuneena ja loveen langenneena aikansa ennen kuin froua päästää selkäänsä möyrimään. Se on kurjilla sen verran harvinaista herkkua köyriminen - kerta vuodessa,  että kyllä se vaan pistää totisemmankin miehenpuolen kenottelemaan. Nokkaa purren. Jotta sais. 
Ja vaikka olisi ne maastopukuiset pusikoissa pitkine silmineen vahtaamassa. 

Sillä erää ukko kuitenkin lensi vielä taajempaa kiekkaa, tarkasteli kai näkyisikö yhtään kontiaista tahi kohmeista sammakon lonttia verryttelemässä reisilihaksiaan auringossa. Se homma taitaa vielä onnistua perinteiseen tapaan ilman uutta ydinvoimaa. Ainakaan siitä en löytänyt mainintaa Kokomustan perusteluista.

~~~~~~~~~~~~

Jatkoin takatalven jälkien raivaamista, oli muutoin jo kolmas tälle viikolle, ja samalla sysin penkkoja muutoinkin matalammiksi, saa nääs sillä kurin hopummin rantteen kuivaksi. 
Wankkuri täytyy saada aurinkoon - porotuksen alle, että lähtee tuuletus käyntiin pakkoventiilien kautta. Kovasti jo on hinku päästä johonkin syrjemmälle leiriolosuhteisiin.

Koska yhteiskunnallisella rintamalla ei koko kevään aikana ole tapahtunut kummoistakaan tätä tuhkaepisodia lukuunottamatta, ei siis mitään merkittävää, niin jatkakoon KMS-hallitus vielä tovin, tai ainakin niin kauan kuin liikemiehillä rahat riittää. Ei se siittä enää kummene. Elämä opettaa näköjään huonosti.

Aamupakkanen näkyy kiristävän otettaan ilmanalasta, hipoo jo viittä pykälää joten nyt kirjoitan asian poikki, vyötän itseni ja käyn pukemaan asianmukaisiin vetimiin. Sitten hörpäsen kuksallisen Café Brutal'a, kiskasen Linksin pörisemään ja oiustan juomuksille ja nostan ne pois tyystin. Oli siellä kalaa tahi ei.

Toivotan itselleni lykkyä pyttyyyn, hipihiljaa, muut nääs nukkuvat, koirutkin. Nekin saa jäädä tällä erää asennolle.

Tässä kaikki pähkinän kuoressa.
Oh-show-tah hoi-ne-ne

Tervetuloa Absurdistaniin!

2 kommenttia:

 1. Sulla on paljon hommia tälle aamulle. Toivottavasti ei mitään monttuja sinne. Tökeröä hommaa, mutta juttu oli hyvä!

  VastaaPoista
 2. Luonnonlapselle:
  Nooh - hommia tulee ja menee. Koko vallanpito on ollut tökeröä jo kotvan aikaa.

  hieman täydennnystä pakinaan:
  Siis jos iniminen esmes näkee vaikka lumivalkean
  jäneksen lumivalkealla hangella uran poikki loikkien
  ja sitten pari kilometriä huruutettuaan yllättäin
  törmää kahteen kiimimässä olevaan metson rohmuun,
  niin voi olla jo silloin varma jotta se päätös, mikä
  aamulla tuli akalleen luvattua, että otan juomuksen
  pois, on väärä.

  Mutta että sanottu mikä sanottu, niinhän se elämä
  menee. Pois ne on otettava vaikka avannolle nousee
  15kpl liki ½-kiloista assua, pari kiloista jänkäkoirua
  ynnä vielä vielä 3 sopivan kookasta tsiikaa.

  Nii-in - poishan ne on otettava kun tuli luvattua.
  Ei sitä saa olla ahne maaliman tavaralle.

  VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi