perjantai 22. lokakuuta 2010

SiTÄ ON VAiN KAiKENLAiSTA


SiTÄ ON  VAiN KAiKENLAiSTA

Tuli vaan eilen ehtoolla kirjavia likoonpannessa mieleen että meinaavatkohan nämä näköjään ilman äänenvaimentajaa rekisteröityneet ja toisinaan EI-rekisteröityneet parisuhteiset tämän avioliitonomimisvaatimuksen jälkeen yltyä tasa-arvokiimassaan puuhamaan kimppakumppaneilleen vielä aviovaimon ja -miehen titteleitäkin?

Vastako sitten oltaisiin täydellisesti onnellisessa parisuhteessa kun vaimontitteliä kantaisi jollekkin satunnaiselle Kaleville Heikki-niminen mieshenkilö ja Kaija-naisihminen olisi Lissulle aviomiehenvirkaa toimittamassa täyspäiväisesti  ja kokonaisvaltaisesti. Molemmissa tapauksissa ihan yökunnissa könyten. Tietty.

Jotensakin vaikuttaa tällaisesta tyhmemmästä pyykkäävästä lihansyöjäheterosta, että näiden äänensä ja itsensä korottaneiden lajitovereiden hinku heteromalliseen avioliittoon kertoo jostakin kätketyistä sisäisistä, syvällä piilevistä ambivalenttisista ambiitioista.

Vai piileekö jokaisessa homoseksuaalissa sittenkin pieni hetero? Vastavuoroisesti - koska olen lukenut wiimeaikojen kirjoituksista, että jokaisessa heterossa löytyy ripaus, no ainakin kipene homoseksuaalia; riippuen miten kysyy.
Ja miten kysyttyyn vastaa.

Sitten kun vielä tähän lemmon  kakofoniaan on sekoitettu uskonto; tässä nimenomaisessa tapauksessa kristinusko ja sen lisäksi "kansankirkko" eli luterit, niin ei enää paremmasta väliä. "Kansankirkko" ja uskovaiset tietysti vastustavat homoseksuaalien liittämistä/yhdistämistä (integroitumista) avioliitto-termiin uskonsa ja uskontonsa pohjalta. Sehän on selvä pyy. 

Minä suon ennakkoluulottomana ja avarakatseisena sen heille tuosta vinkkelistä kaikin mokomin.
Tulkoon jokainen uskossaan autuaaksi.


Mutta minun täytyy nyt pakanana kiiruhtaa kysymään, uskovatkohan edes em. asian tiimoilta mainitut jumalatkaan enää toisiinsa? Saattaa olla että osoittelevat sormella syyttäen toisiaan.
Tällaisen riepottelun jälkeen. 
Oikeassa olijoita kun tuntuu riittävän pilvin pimein, aivan loputtomiin. Ja jokaisella erilainen, hieman edellistä fiilatumpi näkemys ja mielipide asiaan.

 ~~~~~~~~~~~~

Pakanana, hyvin runsaassa ja erinomaisen hyvässä uskossa siihen, että lumeen kun kusee, niin reikä tulee - vastustan tuota yllä mainittua integroitumisvaatimusta vain pelkästään omahyväisistä syistä. Heterot keksivät avioliitto-termin ensin, siksi heillä on oikeus pitää siitä kiinni kynsin ja hampain.

Sehän tietysti Ei TARKOiTA sitä, että homoseksuaaleja pitää, pilkata, ivata, väheksyä tai asettaa muutoin vähempään tai huonompaan arvoon. Ei tarkoita sitä, ei-ei. 

Mutta samalla tavoin kun muitakin ryhmiä pistetään, on pistetty valjaisiin, suitset suuhun ja sitten omalle paikalleen, näin on myös heidänkin otettava lusikka kauniiseen kätöseen ja tyydyttävä omaan valintaansa. Viimekädessä jopa keksittävä omalle liitolleen termi joka miellyttää ensisijaisesti heitä ja johon muiden on tyydyttävä.
Simppeli juttu. Ei kahta puhetta.

Tämä karonkka alkaa jo liikaa muistuttaa hiekkalaatikkopoikasten ja -tyttösten kinaa laatikon parhaasta lelusta, joka nyt onnettomasti valittuna sattuu olemaan avioliitto-termi.

Demokratiassa tätä dilemmaa ei voida ratkaista, koska enemmistön päätös on oleva epäävä. Olisiko siis joku muu tie asiaan? Vaikkapa toisenlainen malli ratkaisuun; katsoa asiaa ratkaisusta ongelmaan päin. 

Heterothan ovat ratkaisseet asian globaalisti kulttuureissaan jo aikain saatossa, tuhansia, tuhansia vuosia sitten määrittelemällä hyvin yksinkertaiset kriteerit avioliitto-termille; mies ja nainen (tai siis eri sukupuolet) ja sillä hyvä. 

Harvoin noin yksinkertaisia määreitä edes löytää sosiaalisesta,  yleensä hyvin monimutkaisesta ja kimuranttisesta kanssakäymisestä. 

Avioliitto-termistä ei ole tulkintoja, eli mikä on homman nimi. Kaikki, lähes lapsista aina dementoituneisiin vanhuksiin, tietävät mistä asiassa on kyse. Vain transsukupuoliset saattavat aiheuttaa päänvaivaa niin henkilökohtaisella kuin asiantuntijatahoilla, mutta käsitykseni mukaan sekin alkaa olla jo lainsäädännön mukaan joltisellakin tolalla.

Olen antanut itselleni luvan sallia epäillä tässä homoseksuaalien ja heteroiden kaplakassa sitä, että kyseessä on vain pienen pienen Narkissoksen tautiin sairastuneiden porukoiden itseitseään kiihottavasta ja itseriittoisuutta lisäävästä hölynpölystä jota kumpikin osapuoli nyt käyttää tilaisuuden tullen hyväkseen.
Muiden rupusakkihomojen ja -heteroiden katsellessa vaitonaisina sivummalta.

Lunta tuli illalla ja yöllä taivaan täydeltä ja siksi minä laitan nyt nuotion ja nautin kuksan tai pari Café Brutal'a ennen kuin avaan siljon kolalla ilman Jallua. Oh-show-tah hoi-ne-ne

Elämän tarkoitus on oivaltaa itseä ja luontoa kunnioittava henkilökohtainen moraali ja elää siten.

5 kommenttia:

 1. Niinpä! Nautintaa ja mietintää nuotion loimussa neitseellisessä ympäristössä, täälläkin.
  vatukka

  VastaaPoista
 2. Lesbot on keskenään toistensa vaimoja ja miehet miehiä. Ja niillähän on jo oma aviotermi; rekisteröity parisuhde. En tajua ollenkaan, miksi tämä juttu on paisunut yli äyräidensä... Sana "avioliitto" voidaan haudata ja ottaa tilalle vaikka "yhteiselo". Vaikka eihän ne kaikki avioliitossa elävät edes elä yhdessä.

  Ja miten mahtaa Kela ja sossu pysyä maailman menossa mukana, kun ne nykyisin käsittää avoliitoksi tilanteen, jossa samassa kämpässä asuu mies ja nainen, jotka ei ole läheistä sukua keskenään - riippumatta siitä, onko ne pari vai ei. Nais- ja miespari on saaneet elää ihan rauhassa ilman ynnäyksiä.

  Kyllä elämän saa halutessaan tosi vaikeaksi.

  VastaaPoista
 3. Vatukalle:
  Silloin on kaikki hyvin ja elämä raiteillaan.

  Sannalle:
  * Aivan, pitkin hampain "avioliitto" voitaisiin haudata jos tilalle saataisiin soviteltuajuuri vaikkapa tuo "yhteiselo". Mutta toisaalta avioliitto-termi on ihan hyvä keksintö.
  * Kelalle ja sossulle muutos olisi katastrofi.
  * Elämän saa halutessaan tosi vaikeaksi, jos vain ite haluaa.

  VastaaPoista
 4. Näinpä, asioita joista löytyy monta näkökulmaa. Itse en tuosta avioliitto-sanan suojelemistarvetta ymmärrä, mun avioliittoani vaimon kanssa ei vähennä yhtään se vaikka joku homo tai lesbo olisi avioliitossa rakastamansa ihmisen kanssa... Ja hyvä sana se on, eipä siihen mitään tarvetta ole uutta keksiä tilalle.

  VastaaPoista
 5. Timolle:
  Kyllä löytyy, tuntuu liiankin monta näkökulmaa.
  Mutta kyllä joku arvo on argumentaatiollekkin pantava.
  Yhdyssana "avioliitto" on termi joka tarkoittaa miehen ja naisen välistä liittoa,
  siunattua tai siunaamatonta. Miksi sitä pitäsi alkaa muuttamaan jonkun pienen ryhmän vaatimuksesta?
  Maailmassa on epämääräisen suuri pino termejä joista osa on sovittu aikakausia sitten jo.
  Ja niin on hyvä.

  Ei meidänkään avioliittoa häiritse homot tai lesbot, mutta keksikööt oman versionsa omalle liitolleen.
  Itse olen pakana ja vaimo ortodoksi, mutta se ei estä meitä hyväksymästä muunlasitakaan sukupuolikäyttätymistä jokaisen omassa elämässään.

  VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi