perjantai 20. elokuuta 2010

LEiVOTAAN PULLAA


LEiVOTAAN PULLAA

Vaikka sorsanmetsästys alkaa kohta hetimmiten mitä pikimmiten, kaapastaan sitä ennen vielä jostakin kilo tuoreita puolikarkeita vehnäjauhoja, annos joko kuiva- eli perinteistä hiivaa, suolaa ripaus, pari munaa sekä sokeria. Lisäksi kardemummia ja köntällinen voita. Maitoakin siihen kuuluu lurauttaa loraus. Ja vaivataan. Sitten leivotaan pullaa.
Pullataikinasta juohtuukin mieleen viime päivinä taas uutisoitu ja henkiin herätetty Kepuli-korruptio.
Lempo soikoon! Sehän paisuu kuin pullataikina uunin pankolla.

Veikkaanpa että pääministeri Irene Harakiri saattaa suunnitella sisimmässään tsujigiriä ohi hiippailevia puoluetovereita kohtaan. 
Sukulaiskansamme japanialaiset ymmärtävät tsujigirillä sen että silloin työnnetään hiottava miekka äkisti, yllättäin ohikulkevan vartaloon itse lainkaan kipua tuntematta.

Harmittaa että poliisikunta joutuu näyttelemään jonkun tahon toivomuksesta tyhmempää kuin itseasiassa onkaan. Vaikuttaa hyvin runsaasti siltä että tällä erää korppi mieluusti nokkisi korpin silmään, mutta että jostakin Hyvä Veli-taholta on tullut määräys pidätellä pidätyksiä.
Se taas vaikuttaa sivistyneeltä ja kuten tiedämme; sivistys on kykyä lykätä herätteen ja tyydytyksen väliaikaa.
Todisteet rötösherrojen rötöksistä näyttävät olevan vesiselvät, mutta yksityiskohdat ovat vielä poliisivirkamiehillä hiomatta niin, että toistaiseksi vielä kai jokainen asianajaja pystyisi ne repimään sellaiseksi pieneksi silpuksi, ettei kansantuomioistuin saisi niistä aikaan lasta ei paskaa.

Syylliset siis tiedetään, mutta lierot luikertelevat yhä vapaalla.

~~~~~~~~~~~~
Keskusteltuani erään erittäin johtavan wiisaan kera tästä asiasta hän totesi, että ei näitä lahjuksen ottajia, naisen pieksäjiä, raiskaajia ja pöytäkirjan väärentäjiä ja kansanpettureita saada koskaan vastaamaan teoistaan koska nämä ketaleet ovat ehättäneet saattaa itsensä sellaiselle yhteiskunnan oksalle johon ei saha kykene ei pysty.

Hän totesi että kapina ja barrigaadeille nousu olisi ainoa konsti. Että hirttää pitäisi tyystin kelmit, mutta kun se on työläs toimi ja kun maassa on vielä työvoimapulakin.
Epäili ettei siitä kuiteskaan mitään tulisi. Että antaa vaan saakutti vie olla, liotkoon heimolaiset vain vitutuksessaan ja sillä siisti.
Minä lähden Inarille taimenia narraamaan.

Noin tiesi €uroopan toiseksi wiisain mies ja lähti sitten myös. Itse jäin rannalle ihailemaan sanansa mittaista miestä.

Kun hän illalla palasi maihin, toi tullessaan putelin tanakkaa savuviinaa. Se muuten sopii melko hyvin yhteen wäkevän Café brutal'n kera. Jos vaan se on nokipannulla keitetty.
Suosittelen.
Oh-show-tah hoi-ne-ne

Tulen ja nokipannun ääressä sitä tulee usein miettineeksi, että eikös vaan valheet ja lahjukset pikemminkin kuin totuus, ole pysyvämmin vaikuttanut viime vuosikymmeninä yhteisömme inimisten kohtaloihin ja tolaan?

2 kommenttia:

  1. Kyllä hemmetti ottaa pannuun kaikenlaiset kepuli tyypit. Kyllä meitä vaan kusetetaan ankarasti ja niin on tehty liian kauan. Kohta ei piitata lähimmäisistäkään ja se on väärä suunta se.

    VastaaPoista
  2. Luonnonlapselle:
    Leivotaan vaan me pullaa.

    VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi