perjantai 13. elokuuta 2010

Ei ELÄMÄSTÄ SELViÄ HENKiSSÄ


Ei ELÄMÄSTÄ SELViÄ HENKiSSÄ

Näyttää siltä että on alkamassa juoksukilpailu - järjenjuoksukilpailu. No jos ei, niin sellainen täytyy heti panna alulle. Saattaa vain olla aika työläs, koska en usko että siihen on sponsoreita tyrkyllä.
On kovin mahdolllista että tällä menolla joskus tulevaisuudessa sponsorit järjenjuoksukilpailuun saadaan vain hivelemällä mutkaraudalla ohimoluita.

Joka tapauksessa kriittinen piste jossakin kohtaa tulevaisuutta tulee esiin ja pelastaakseen sen mikä pelastettavissa on, täytyy suorittaa hurjia toimenpiteitä. Toista maapalloa, Tellus II ei ole vierellämme killumassa.
Stephen Hawking, maailmankuulu brittiläinen fyysikko ja tähtitieteilijä, hahmottaa kokonaisuuden, näkee metsän puilta todetessaan: "Ihmiskunnan on vaikea selvitä hengissä seuraavia muutamia satoja vuosia."

Ja jatkaa: "Katastrofia on vaikea välttää seuraavan sadan vuoden aikana, ja vielä vaikeampaa seuraavan tuhannen tai miljoonan vuoden aikana."

Aika monet inimiset ovat tulleet samansuuntaisiin johtopäätöksiin ihan silkkaa täyspäisyyttään, maalaisjärjellä, eikä niitä tuloksia ja näkemyksiä pidä sotkeman  maailmanlopun ennustuksia suoltaviin uskollisiin humputuksiin tai elämä-lottoa kaupusteleviin kaikenkarvaisiin ennustajaeukkoihin horo- ja periskooppeineen. Astronomialla ja astrologialla on ero, toinen on tiede ja toinen on vitsi.
Maalaisjärjessäkin kyseessä on vain jo sattunesiin kongreettisiin tapahtumiin perustuva päättely, joka on tyystin eriasia kuin joku inimsten hyväuskoisuuteen perustuva ennustelu ja selvännäkeminen.

Yksinkertaisimmat, rumimmat, karskeimmat johtopäätökset perustuvat kylmään matematiikkaan. Se on niitä harvoja tieteenaloja joiden tulokset on havainnoitavissa, saavutettavissa ja siten pääteltävissä. Ennen kaikkea tuloksia on vaikea väärentää jos molemmin puolin pöytää sattuu istumaan yhtä taitavat neropatit.  
Nooo - meille kaikille tutut tilastot ja prosenttiesitykset ja  muut viritykset ovat tietty, sitten se toinen juttu vaikka niissäkin numerot ja laskentakaavat ovat periaatteessa täyttä totta - perustuvat johonkin joka on olemassa jollakin tapaa. 
Niiden avulla temppuilemalla heimon jäsenille syötetään lisäverot, lait ja asetukset ynnä muut kot-kotkotukset milloin mihinkin kohteeseen tai takia.

Kuitenkin matematiikan, fysiikan ja kemian tosiasiat määrittelevät hyvin pitkälle ne toleranssit missä elämä on pallukalla mahdollista ja missä ei.
~~~~~~~~~~~~
Luin huolestuneena kirjoitelmaa jostakin nettiläystäkkeestä  Siinä pohdittiin tyttöjen murrosiän aikaistumisesta ja siitä mitä kaikkea moisesta aiheutuukaan koko tytön/naisen/äidin/mummon elinkaaren ajaksi. Sen mukaan: "...tyttöjen murrosikä on varhaistunut länsimaissa. Esimerkiksi Tanskassa puberteetin alkaminen on aikaistunut 15 vuodessa kokonaisella vuodella."
Vahvasti varhaistuneen puberteetin tarkkaa syytä ei tiedetä. Vain se että tuollainen nopea kehitys on riski myös fyysiselle terveydelle.
"Olen huolissani. Jokin ympäristössämme tai elämäntyylissämme vaikuttaa tyttölapsiin, mutta emme tiedä mikä", sanoo kirjoituksessa professori Anders Juul Kööpenhaminan yliopistollisesta sairaalasta.

Lausunoissa viitattiin elämäntapaan, siis tähän mielipuoliseen, humpuukikuluttamiseen kiihottavaan elämäntapaan jonka uhreiksi markkinavoimat haalivat yhä nuorempia ja nuorempia saaliita. Tässä em. tapauksessa nuoria tyttöjä joiden ehkä koko elämä pilataan markkinaoneiston ahneuden ja voiton tavoittelun myötä, markkinoinnin kohteiden tulevaisuudesta lainkaan piittaamatta.

Ja mikä tässä on pahinta ja irvokkainta, vanhemmista suurin osa on itse jo niin syvälle ahmaissut koukun, että se ei edes huomaa mitä heidän omille lapsilleen ollaan tekemässä.
Ahneus, maineen ja kunnian haaliminen, menestyksestä kilvoittelu sokeuttaa ja sumentaa normaalisesti terveen humeetin kun liki lapsesta saakka kestänyt kulutusmanipulaatio lopulta saa ylivallan.
Siinä kyllä lapsille ei enää riitä kapasiteettia.

Tulokset alkavat olla jo tänä päivänä surullista katseltavaa ja tulevaisuus näyttää ollevaan vieläkin huonommissa kantimissa.
Päätän lähetykseni tähän. 
Oh-show-tah hoi-ne-ne

Tämän pakinan "parasta ennen" käyttöpäivämäärä oli ja meni.

2 kommenttia:

 1. Jaa-a, mie luulen, jotta ihmislaji vain on taantumassa. Vähemmän kehittyneillä lajeilla puberteetti on paljon aikaisemmin, myös ihmisapinoilla, norsulla ja kilpikonnalla, joiden km. elinikä on samahko tai pidempi kuin ihmisen. Tai sitten se johtuu siitä, että nälänhädät on vähentyneet, joten fysiikan mielestä kannattaa pian ryhtyä lisääntymään mahdollisimman nuorena, kun ravintoa ja muuta mammonaa kerran riittää.

  Viisitoista vuotta on kuitenkin tosi pieni ajanjakso ihmiskunnan historiassa, menee helposti kausittaisen (nälkä/runsaus) vaihtelun kehykseen.

  Itse näköalapaikalla olevana en pidä omia tyttösiäni ainakaan mitenkään rappeutuneina, vaikka tissit on alkaneetkin kehittyä 9-vuotiaana. Omiini en voi verrata, kun ei ole mitään muistikuvia asiasta (ei kiinnostanut!)mutta tuskin paljon erosin jälkikasvustani.

  Lapsia nuo vasta on, juuri pari päivää sitten katselin heltyneenä sohvalla pöksysillään nukkuvaa pikkuistani, jonka vartalossa jo näkyivät naiseksitulon merkit, mutta joka piti pehmokoiraansa tiukasti kiinni ja kasvojen alaosaa vasten, kuten ihan vauvasta asti oli tehnyt...

  VastaaPoista
 2. Sannalle:
  Taantumassa. Niin mieki ajattelen.
  Kiitän ja påkkasen.

  VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi