perjantai 13. helmikuuta 2009

LiSSUBONiN SOPiMUS


LiSSUBONiN SOPiMUS


Oudoksuttaa valtamedian uutisointi kun eivät uutisoi isommin Lissabonin sopimuksen romuttumisen uhasta vaikka €U-vaalit on kesällä painamassa päälle ja äänestysprosentti painumassa ilahduttavan alas. Se todistaa vain sen, että manipuloimalla saatu €U-naitos 90-luvulla oli nomenklatuuran virhe joka on käymistilassa ja turpoaa kuin taikina. Rupusakille ei ylipäätään kerrota €U:n ongelmista mitään. Pääosin tiedon jakaminen on rupusakin omassa aktiivisuudessa ja netin mahdollisuuksissa.

Aivan poikkeuksellisen kummallinen yhteensattuma tuli eteeni menneenä tiistaina 10.2. Normaaliseen tapaan kuuntelin Radio Suomen 14:03 AJANTASAA ja korvaan sattui YLEn toimittajan kolumni Lissabonin sopimuksen yhä vaan kivikkoisemmasta tiestä.

Koska en hoksannut nauhoittaa sitä, aloin hakemaan sitä AREENAsta, mutta eipä näkynyt, eikä alkanut kuuluakaan. Soitin YLEn palveluun, mutta siellä otettiin ilmoitus vain kohteliaasti tiedoksi, ei osattu sanoa miksi se ei ole saatavilla. Kummastelin, hämmästelin.

11.2.2009 10:13 Pistin sähköpostia areena.info@yle.fi ja tiedustelin:
"Miksi? Miksi? Miksi? Miksi? Miksi?
Eilinen 10.2. AJANTASA klo 14:03 ei ole vieläkään kuunneltavissa Areenassa?"

Vastaus tuli: 11.2.2009 19:25
"Hei! Kiitos viestistäsi.
Ajantasan lähetysten nettijulkaisu 10.2. ja 11.2. klo 14.03 YLE Areenalle ja Radiouutisten www-sivuille on epäonnistunut teknisistä syistä. Virhetilannetta tutkitaan. Pahoittelemme häiriötä.
Terveisin Rita Landström, YLE Areena"

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

RED BUTTON - OLKAA HYVÄ!

Koska muistin suurin tai piirtein mistä oli kysymys ja miksi olin siitä kiinnostunut, aloin hakemaan uutista netistä. Kysymys oli tästä STT:n uutisesta:

"Saksan korkein tuomioistuin syynää EU:n perussopimusta (10.02.2009)
EU:n uuden perussopimuksen kivikkoisen tien yksi sivupolku johti tiistaina Saksan korkeimpaan oikeusasteeseen. Karlsruhessa sijaitseva perustuslakituomioistuin otti käsiteltäväkseen kanteen, jonka mukaan Lissabonin sopimuksena tunnettu hanke on Saksan perustuslain vastainen.
Kanteen pääasiallinen puuhamies on kansanedustaja Peter Gauweiler, jonka mukaan EU:n perussopimus vaarantaa demokratian koska se nakertaa Saksan parlamentin, liittopäivien, asemaa lainsäätäjänä.
Gauweilerin perusteluissa esittämässä esimerkissä Saksan ympäristöministeri ei saa hehkulamput kieltävää lakia hyväksytyksi liittopäivillä, mutta EU:ssa hanketta kannatetaan ja komissio laatii siitä direktiivin.
–Näin ollen direktiivi täytyy sisällyttää lakiin myös Saksassa, vaikka maan parlamentti on se aiemmin torjunut, Gauweiler järkeilee.

Saksa, Tshekki, Puola...

Perustuslakituomioistuin käsittelee kannetta kaksi päivää, mitä on pidetty merkkinä asian ottamisesta vakavasti. Samasta kielii se, että Saksan hallitus on lähettänyt oikeuteen sekä ulko- että sisäministerinsä puolustamaan Lissabonin sopimusta.
Tuomioistuimen päätös saattaa vierähtää kahden tai kolmenkin kuukauden päähän. EU:n perussopimuksen kohtalo on siis vielä pitkään avoin.

Saksan parlamentti on tosin sopimuksen jo hyväksynyt ja liittopresidentti on sen allekirjoittanutkin. Hyväksymisen viimeinen sinetti – ratifiointiasiakirjojen luovuttaminen – on kuitenkin jäissä oikeuden päätöstä odotellessa.

Eikä Saksan ole ainoa kanto kaskessa. EU-puheenjohtajuutta hoitavan Tshekin parlamentti on lykännyt äänestystä Lissabonin sopimuksesta ensi viikkoon ja presidentti Vaclav Klaus aikoo viivytellä allekirjoittamisen kanssa mahdollisimman pitkään.

Puolan presidentti Lech Kaczynski ei puolestaan aio vahvistaa sopimusta allekirjoituksellaan ennen kuin sopimuksen jo kertaalleen kaatanut Irlanti saa pidettyä asiasta uuden kansanäänestyksen joskus myöhemmin tänä vuonna.
Jotta sopimus tulisi voimaan, unionin kaikkien 27 jäsenvaltion täytyy se ratifioida."

Uutislähde siis: STT

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Jo ULKOASIAINMINISTERIÖn EUPJ-aamukooste 1.11.2006 tiesi kertoa että on tulossa takaisku Merkelin ponnistuksille pelastaa EU:n perustuslaki
(Die Welt,
uutinen, Anshar Graw, Thorsten Jungholt, 1.11.)

Saksan liittokansleri Merkel, liittohallitus ja liittopäivät kärsivät takaiskun Karlsruhessa EU:n perustuslain suhteen. EU-perustuslakia ei mahdollisesti ratifioida ollenkaan Saksassa. CSU:n liittopäiväedustaja Peter Gauweiler oli valittanut sopimuksesta Saksan perustuslakituomioistuimeen. Perustuslakituomioistuimen tuomari Broß oli jo kolme vuotta sitten viitannut puutteisiin perustuslakisopimuksessa.

Mikäli Saksa
tekee EU-pj. kaudellaan suunnitelman perustuslain etenemisestä, ja jos perustuslakitekstiin tehdään lisäyksiä tai muutoksia voi Gauweiler valittaa uudestaan perustuslakituomioistuimeen.

Perustuslain voimaantulo nykyisessä muodossaan ei myöskään ole mahdollista, koska liittopresidentti Horst Köhler sanoi 2005, että hän ei ratifioi perustuslakisopimusta ilman perustuslakituomioistuimen päätöstä sopimuksen perustuslainmukaisuudesta.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Tällainen mediatoiminta on omiaan herättämään epäilyksiä siitä, missä oikein €U:n suhteen mennään ylipäänsä? Mitä jätetään tavalliselle rupusakille kertomatta?

Kutkuttavalta tuntuu ajatella, että YLEllä toimittaja teki etiikkansa ja moraalinsa mukaisesti jutun Lissabonin sopimuksen mahdollisesta kaatumisesta, ei irkkujen vaan Saksan toimesta ja kun sen sattui kuulemaan joku nomenklatuuran €U-harhautunut, niin soitto YLEn Hyvä Veli-palveluun ja juttua ei voi enää uusintana kuulla ettei se herätä epäilytä epäilyksiä €U:n erinomaisuudesta.

Tarkistin hetki sitten: http://areena.yle.fi/hae?keyword=ajantasa
Tiistain 10.2. klo 14:03 juttua vain ei kuulu!

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Joihinkin mieltä syvästi askarruttaviin €U-kysymyksiin antaa hyviä vastauksia SELKOTEKSTI-blogi jota kirjoittaa Merja Renvall.
Kannattaa käydä vilkaisemasssa mitä €U:ssa aikuisten oikeesti puuhastellaan.
http://www.selkoteksti.vuodatus.net/

4 kommenttia:

 1. Olet veljeni oikealla tiellä. Tämä on sitä "peiteltyä osingonjakoa" meille kansalaisille. Sensuuri tulee väliin.
  Vatukka

  VastaaPoista
 2. Vatukalle:
  Minä en aikuisten oikeasti usko että AJANTASA
  olisi ollut teknisesti mahdoton laittaa.
  Syy on kyllä jossakin ihan muualla.

  VastaaPoista
 3. Epäilyttävää toimintaa, tulee Kekkoslovakia mieleen....

  Onneksi Hukka on ajantasalla joten me muutkin. Kiitos valistuksesta.

  VastaaPoista
 4. Hevoiselle:
  Onneksi tai onnettomuudeksi. Emme tiedä milloin langat saksitaan poikki.

  VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi