perjantai 23. joulukuuta 2011

TYHJÄKÄYNTiÄ JOULUN ALLA


TYHJÄKÄYNTiÄ JOULUN ALLA

Tuulla öyhkyyttää niin, jotta ilmastointiputket vonkuvat kalmasti. Lannanmaalta - sieltäpä sieltä, yhtätoista metriä (11); puuskissa jopa neljäätoista (14). Pakkasta vaivaiset 2,3§, mutta se puree nahkaan vinkassa ainakin rapian 10 asteen voimalla.
Sukat tuolla rantteella pyörisi jaloissa, jollei nutukkaita olisi keksitty liikettä hillitsemään. Se on melko levoton olo jos villaset pyörii ja maapallo pyörii ja ajanratas kelaa vielä etiäpäin.

Ei oikein tiedä millekkä tässä alkaisi. Kirjoittaisiko häntä pakinan vaiko haukkuisi rutiinisti hallituksen. Vai tyytyisikö sittenkin sadattelemaan joulun kiimaa, joka itse asiassa vaikuttaa hieman lauhtuneen muutamaan taannoiseen nähden. Saattaa tosin olla vain silkkaa ikiomaa haihattelua moinen onea epäily.
Aktinen hysteria vaikuttaa. Minä en jaksa.

Kummallinen on tuo laiva- ja ohjuskaplakka tähän joulun alle sattuneeksi. Annetun selityksen mukaan vaikuttaisi olevan silkkaa kirotusvirettä koko homma. Ei mitään väärää eikä vaarallista. 


Toki tekisi mieli salaliittoilla, mutta olkoon, saa olla hyvä joulunalus alusvitsi mokoma. En jaksa uskoa sitä Väyrysen tilaamaksi. En sitten mitenkään.
En vaikka voissa paistettaisiin.

Ehkä tuossa episodissa lopulta eniten jää jotakuta sakkia harmittamaan se, että noiden isänmaallisten ohjusten kantomatka on niin vajavainen, ettei niitä voi toimittaa täältä käsin suoraan ampumalla Pohjois-Koreaan vaan ne täytynee raijata jälki-itellana lähemmäksi Pjongjangia ensin.

Presidenttipelin tuo kohtaus Kotkalaisessa casablancassa kuitenkin piristävästi katkaisi ja Soinin niin presidentilliset mielipiteet alle nelikymppisten naisten keskeytymättömästä miestenvaihtoviikoista eivät oikeastaan isommin ryityttäneet muita kuin paremmiston kainulais-sveitsiläis-suomen-ruåtsalaista Bioudeettia ja Hymmi Lenita Aulikkia, joka nyt ei muutenkaan kiihotu valkoisista tennissukista eikä apinaenklannista, paitsi jos puhuja puhuu levottomia naisista. Suomeksi.

Jotenkin vaikuttaa siltä, että yksi katollisen hyviä puolia on se, jotta sahan muhat humeetissa eivät kastu. Pystyy pehmeitäkin puheita jollakin kurin argumentoimaan ja tempaisemaan jostakin takavasemmalta vielä tilastotutkijan vakuuttamaan puheidensa pitävyyttä.

Olen sallinut alkaa itseni epäillä semmoista, että Huovis Veke (kepiät mullat); hänpä se olisi saattanut nähdä omasta huikentelevan vapaasta näkökulmastaan Soinin aivan muuna veijarina kuin jokaisen voimassa olevan poliitikon varpaille astujana.
Niin minä luulen - rakkaudesta Veken taiturimaiseen haihatteluun.


Vielä tästä vaatimattomasta viikosta sen verta sanottava on kun silmään pisti Helsingin Pravdan NATO-kalluppi jolla Kokomustan natomustaa Niinistöä pestään puhtaammaksi kuin pikivalkoisin pulmunenkaan.
Huomauttaa on syytä siitä. Rahalla saa vaikka mimmoisia kalluppeja.

Eikä sitten muuta toivotusrintamalla.

Ai niin. Puu pitää hakea, joku sinnikko männynkäkkärä jängän reunasta - kuusta mallaamaan. Sen perään valoisan aikaan siiat ja assut savustukseen ja se on siinä. Lanttulaatikko ansaittu.
Huomenna vielä juomukset ja sauna rannalla.
Joulu saa tulla ja mennä niin kuin parhaaksi katsoo.Oh-show-tah hoi-ne-ne

Jos kättelet kreikkalaista - laske sormesi.

2 kommenttia:

  1. Peikolta pilkistys kaamokseen. Jo kääntyi toiselle puolelle. Koirulle, hurtalle ja muille asiaankuuluville ja pöö.

    VastaaPoista
  2. Isopeikolle:
    Jo vain killa. Kääntyi-kääntyi hyinki. Pöö takaisin.

    VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi