perjantai 9. joulukuuta 2011

PAAViN USVAVERHOT


PAAViN USVAVERHOT

Eletään kaamosta - skábmaa jo kymmenettä (10.) päivää peräkanaa. Huomenna on ensimmäinen neljännes (¼) podettu. On ollut himmeetä ja kirkasta. Pikkupakkasilla somimoilleen valoisaa niin, ettei nokilaseja tarvita, mutta umpuilmassa saattavat hätäisimmät pitää varmuuden vuoksi otsalamppua -lohkossaan, jotta näkevät onko käissä kirves vaiko niibi. Ne jotka jotain yleensä raataavat.

Masennus on kumma tauti. Median mukaan se siirtyy kaamoksen ajaksi Lannanmaahan. Tuntuu siirtyvän hätäisimmillä jo hieman etuajassakin, hyvän matkaa ennen kuin kaamos ilmiönä edes alkaa arktisessa kinkerpiirissä. Sikäli mikäli mediaan on uskominen ja miksipä ei olisi. Hyvässä uskossa.

Mutta herkkä tuntuu olevan tarttumaan - masennus. Vähintäänkin yhtä herkkä kun edesmenneen Konstantinos Pylkänderin tulipasilli joka osuessaan herkästi tulehtuvan haapapuun kohdalle oitis ryöpsähtää ilmituleksi.

Samoin on masennus ryöpsähtänyt lempohinen valloilleen. €uron myötä kaamosmasennus on laajentanut reviiriään vuosittain yhä vaan laajemmalle Lannanmaan suuntaan. (Alunpitäin alkunsa koko ilmiö lienee saanut jo 90-luvulla kun kansakunta huijattiin Mooseksen toimesta €uvostoliittoon. Länsimainenkin tiede tunnustaa nykyisin tämän.)


Se on kyllä ihme tuo Lannanmaan suuntaan leviäminen, sillä samaan aikaan kaamosraja napapiirin myötä pakenee (prekessio) vuosittain hyvää kyytiä yhä vaan pohjoisemmaksi. Talvisodan ajoista napapiiri on siirtynyt n. kilometrin vastamäkeen.

Moisesta ihmeestä kai pitäisi Paaville jonkun raportoida - sehän on alan miehiä. Olisikohan Soinista presidenttikiiruiltaan siihen? 


Saattaisi lukea Paavi hyvässä lykyssä kaamoksenkin Belsebuubin tekosiksi kun oli jo näemmä ehättänyt eilen Roomassa Neitsyt Marian neitseellisen hedelmöittymisen muistojuhlassa anomaan Marilta apua Italialle ja koko €uroopalle €uron hämäryyden takia:
"Auttakoon Maria meitä näkemään valon läpi niiden usvaverhojen, jotka peittävät todellisuutta."

Tuon paremmasti ei €uro-sörsselistä ole vielä kukaan julkkis paremmin sanonut - minä nostan hattua. 

Ja kutkapa ne ovatkaan Paavin putiikin pahimmat kilpailijat - muut, kuin nämät €uro-uskovaiset?
 

Pianaikaa koko €uvostoliiton rupusakki on rukoilemassa polvillaan €uro-uskovaisilta armoa velkataakan alla. Siinä pakkaa wanhamallinen "Tillikka molemmille poskille"-uskonto jäämään taka-alalle.
Jo vain se osaa Paaviakin keljuttaa moinen II-tilalle jäänti.

Paavit ovat niin kummallisia otuksia; yltiöpäisimmät väittävät, että jonkun paavin isäkin oli paavi.

Voisi ihan hyvin kuvitella, että hallituksen €urooppaministeri Tuppinen keksii tilata omasta päästään Paavin Saaristonselälle manaamaan Skábman nimellä täkäläisittäin tunnetun Pahalaisen vaikkapa ens'alkuun sinne erään D. Alighierin Hornaan.
 

Josko sillä pääsisivät lannanmaassa eroon kaamosmasennuksestaan jotta jaksavat taas avustaa ulkomaaneläviä suinpäin €uron ehtymättömissä ongelmissa. 
Näistä paikallisista eläjistä ei niin väliä. Nämätten kyllä pärjäävät kaamoksensa kera. Ovat olleet sillä töin jo kymmenkuntatuhatta (10 000) vuotta.

Niin - pörrääppä paljaskäsin neljäkin tuntia keskipäivällä juomuksilla kahdeksan metrin tuulen huuhdellessa vetisiä kynsiä, auringon kajon punertaissa viiruna horisontissa, taivaanpiirin rajassa.

Siellä jäällä ei masenna. Mitä vähemmillä kamppeilla sinne tukkii, sitä vilkkaampaan tahtiin hommat sujuvat. Ei ennätä sielu puutua, asiantila tympäisemään, eikä sitä huomata, että kylmät vaatteet käy ihoon. Sitä yrittää saada vain kaiken asiaan kuuluvan tehdyksi isommin pelehtimättä ja sitten sujauttaa hyppyset karvaisten rukkasten ammottaviin kitoihin, kiskaista kelkan pörisemään sekä oijustaa rantaan ja lämpimään.

Juomustus ei siis masenna, mutta se että joutuu perkaamaan yksin kymmenen kiloa reeskoja. Se kyllä hivenen. Toki tunne poistuu kun niitä perkaamiaan sitten lätkii pannulla tirisevään voisulaan maustumaan.
Siinä häviää masennuskytö oitis kokonaan rapean reeskan aloittaessa monimutkaisen taipaleensa käkättimestä mahalaukun suuntaan makuhermoja kutitellen. 


Ja tämä kaikki. Kaamoksessa.Oh-show-tah hoi-ne-ne

Jos kättelet kreikkalaista - laske sormesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi