perjantai 5. maaliskuuta 2010

WiLLiT JA WAPAAT


WiLLiT JA WAPAAT

Kuuminta uusinta uutta on nyt lakko. Tämä mainio ja erikoinen willitys ohittaa jo lamankin mennen sekä tullen. Mummojen ja ukkien kusivaipat eivät  ikuna saavuta tätä mediallista tasoa kuin lakkolaiset.
Outo asia että menevät pahkeiset lakkoon, vaikka markkinajumala Hermes on suonut niille töitä lähes vuorotta. Vuosikausia. Kolmessa vuorossa.
Nyt asiaa, lakkoa, paheksutaan hyvin runsaasti erityisesti niillä tahoilla jotka vannovat puhtaimmasta puhtaimman ja aidoista aidoimman markkinatalouden nimiin. Se tuntuu kovin kummalliselta kun muistaa miten kilpailemista on ylistetty inimisen synnynnäisenä taipumuksena ja siten siis myös luonnollisena tapana toimia.

Kilpailun on väitetty ja todistettu olevan ainoa vaihtoehtoinen tapa, suorastaan originelli "pehmeä vaihtoehto" totalitääriselle diktatuurille pyrittäessä noudattamaan jatkuvan kasvun antoisaa oppia.

~~~~~~~~~~~~

Lakko on hyvin kaunis, luonnollinen sekä yksinkertainen ja suorasukainen tapa toimia. Harva asia yhteiskunnassa on enää nykyään niin simppeli. Lakko on mitä oiwallisin kaupankäyntikeino, sillä varauksella luonnollisesti ettei ole ennättänyt suorittaa markkinoinnin abrobaatturia kansalais- tai työväenopiston iltakurssilla jolloin kaupustelusta voi kehitellä monipolvisempaa, "kierompaa". 
Nooh - ehken hieman brutaalimpi lakko tietysti on, kuin se sofistikoitunut manipulaatio jolla itselleen vallan anastanut nomenklatuura käy kauppaa kaikesta, mutta mikä tässä maailmassa niin täydellistä nyt onkaan. Vajavaisiksi meidät herramme loi. 
Periatteessa, loppupeleissä, edellä mainitut kaupankäyntimenetelmät eivät eroa toisistaan. Molemmissa luodaan uhka, tavalla tai toisella jolla kauppa syntyy.

Itse en ole tämän em. lakon asiasisällön puolesta enkä vastaan, mutta kaikki kaupankäyntitavat on suotava molemmille osapuolille. Ei niin että on nostettu valtava parjauskampanja pelkästään vain ahtaajia kohtaan. Ilkeimmissä mielipiteissä heidän halutaan lahdata ja ottaa uudet ukot kadulta hommiin.
Ja sitten ne vielä petetään - ei otetakkaan.

Media on pullollaan väitteitä siitä että 3000 ukkoa panee tämän maan polvilleen, konkurssiin, pankrottiin. Eikä se mikä kumma olekkaan, onhan tuohon varhemmin pystynyt yksikin mies. Ei aikaa kun Kävelevä Kataistrofi väitti huulimutrussa kansalaisille päinnäköä että Suomi on niin vahva, ettei amerikkalaisten yli varojensa eläminen juurikaan vaikuta suomalaisiin.

No nytpä tuo nähty, sama vesseli on joutunut vippaamaan suunnattoman määrän (13miljd.) velkaa byrokratian pyöritykseen. Eikä loppua ole näkyvissä. Ei se ole edes vielä alkanutkaan.

~~~~~~~~~~~~

Noiden "Ali Baba" Rädyn ynnä 3000 roistonsa sekä ryövärinsä vaateissa ei ole kysymys kuin "pennosista" maailmanmenoon verraten, mutta en viitsi lukuja tähän laavaamaan. Tosiasioita kun ei kukaan hurmanhenki usko vaikka ne voissa paistaisi. Katsokoon jokainen ne omista lähteistään, onpahan oikeammassa.

Kyllä lakkoilla haluaisivat ilmiselvästi muutkin, sen lukee helposti rivien välistä. Ymmärettävästi se vituttaa nälkäpalkalla rimpuilla kun naapuri tienaa paremmin, ajaa uudemmalla autolla, ulkomaanmatkailee, mutta kun ei pysty...
On näet silmät ja korvat täynnä velkaa ja Visaa oma talous. Limiitit on väännetty niin tiukaksi, että minkäänlaiseen lakkoon ei ole varaa. Itse asiassa varaa ei olisi kertakaikkiaan mihinkään. Ei vaikka kuinka tekisi mieli.  Kultainen kahle on kaulassa omasta halusta, omaa hölmöyttään. On myöhästä myllyyn mennä jos akanat on jo säkissä.

Sellainen kahle tekee nöyräksi. Joutuu nuoleskelemaan kaikkia käskyttäjiä. Siksi onkin hyvä syy esittää katkeran happamia mielipiteitä noille 3000 ketkulle joissa on sen verta munaa, että pystyvät olemaan sitä mieltä mitä ovat.


Nooh - lakot kyllä pakkaavat loppumaan aina, wiimeistään kesälomille mentäessä, joten ei hätää tässäkään ahtaajien tapauksessa.

Jos periaatteesta kiinnipitämisestä on varaa maksaa median mukaan 100 millin "tappiot"/vrk, niin siitä vaan kiinnipitämään, kerran rahaa tuntuu olevan.

Pitkiä siimoja pilkkimiehille.
Oh-show-tah hoi-ne-ne

Tulen ääressä sitä tulee usein mietittyä, että eikö valhe, petos, vääristely ja osatotuus pikemminkin kuin totuus, ole pysyvämmin vaikuttanut inimisyhteisöjen kohtaloihin niin suomalais-ugrilaisessa kuin muidenkin heimojen keskuudessa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi