lauantai 27. kesäkuuta 2009

AiSTiEN HUUMA


AiSTiEN HUUMA

Haiku etsii tietään,
vaikka suunta on selvä;
kiemurrellen ylös, kaarrellen ulos;
vapauteen, maailmalle, muiden tuulien joukkoon.

Se hipaisee poskea, sipaisee leukaa,
kutittaa nokkaa.
Koskettaa sieluun - luo hengen.

Ajatukset karkaavat väkisin levottomiin sfääreihin.

Ensimmäinen kipinä ottaa heti tulesta vaarin
lehahtaa ahnaasti tuohen kimppuun,
savuttaa, käpristää,
luo tunnelman kotaan kuin istuisi kotona
ja kotihan se on.

Samalla, samalla kiehtovalla tulella voi kiehauttaa
nokisessa pannussa porokahvit,
kenties käryyttää muutaman makkaran kylkiä,
mieltymyksensä mukaan värinsä valiten.
Toiset tykkäävät tummista,
toiset vaaleista.

Harva sentään haaleista - Sussiunakkoon!
Vaan elävätpä nekin yhäti.
Liki viluisten makkaroidensa kera.
Kyllä tämä tästä.


Oh-show-tah hoi-ne

10 kommenttia:

  1. Sussiunatkoon, että sinä värkkäät makkarastakin runon. Olet sinä kynäniekka, aikamoinen.

    VastaaPoista
  2. Amalialle
    Kylää makkarainen niin tärkeä kapine inimisen elämässä on, etenkin jos sitä ajattelee kodassa kun ilta ehtii ja nälkä pakaa päällen.

    VastaaPoista
  3. Olipa sellainen runo, että tuli heti hinku tulille!! Makkarasta niin väliä, mutta tuo tulen alku ja savun haju ! Tulipa niin alkuviikon nuotioinnit mieleen!
    Ämmi

    VastaaPoista
  4. Hyvältä tuoksuu ja näyttää 'haikusi' :-)

    VastaaPoista
  5. Ämmille:
    Mikäpä siinä sitten muuta kuin tulen tekoon. Sillä se helpottaa, eikä makkarakaan pahasta ole. Ei-EI!

    Marjattah'lle:
    Vielä siinä, sittemmin syöty pois.

    VastaaPoista
  6. Ensin luulin sitä rumaksi toukaksi täynnä jotain vastenmielistä mömmöä, mutta se olikin herkullinen makkara

    VastaaPoista
  7. Isopeikolle:
    Juu, kyl ne ain aluks silt näyttää, mutku niit sillee tuless käpristää sillee, niin ne alkavat maistuu ihan hianolt, Ainaki meil päi.

    VastaaPoista
  8. No komia toukkahan tuo, niitä kuvailin iltasella ja nyt täältä löyty aika iso ja supisuomalainen, yleinenkin sellainen ja viel suuhunpantavakin.
    Nokikaffeet ja makkara, se on tulenkanssa kova kolmikko.

    VastaaPoista
  9. Rasvaahan ne lykkää makkaraan nykyään niin, ettei paistinpannu riitä, mutta tulella kun tupruttaa, niinn hyvä tulee. Kehtaa ne moittia makkaraa ja sit myyvät pekonia kallilla.

    VastaaPoista
  10. Unelmikolle:
    Se on kova kolmikko kunnnes siitä tulee tapa. Sitten maistuu välillä vaikka makkaran sijaan porsaankylki tahi reisi.

    Utukalle:
    Olisi mukava jos saataisiin aikaan sellainen laki jossa määrättäisiin laitettavaksi makkaraan myös lihaa.

    VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi