perjantai 27. maaliskuuta 2009

KUUMEKUUME

Hiljalleen on havaittavissa nettiä selatessa että kuume on nousemassa. Tosin melko verkkaisesti, läimäyksiä kuin veltto, mellevä lehmän kieli, muutamia sivupistoja, tosi harkittuja on jo ilmennyt.
Lähinnä näitä irtiottoja ovat ottaneet jo €urodustajina toimivat otukset. Jääköön nimet, en halua moisia iljetyksiä mainostaa. Wiime päivien paljastukset ovat sen sijaan vasta todellisuudessa kertoneet sen mihin €uroedustus ensisijaisesti perustuu.

Helpointa on ollut huomata se että tässä asiassa reipas enemmistö suomalais-ugrilaisesta heimosta on ollut koko ajan oikeassa ajattelussaan ja mielipiteissään.

Kovin on selväksi tullut ja ilmi median kautta, että päällimmäisenä arvona hdokkaaksi asettumiselle on omien tujen, palkan ja lakkeen maximointi. Seuraavalle sijalle asettuu lobbarien runsaskätinen kstitys ja vasta viimeiselle sijalle asettuu kansalaisten etujen ajaminen.
Ikävintä lienee se, ettemme tiedä edes sitä hintaa jonka voisimme tarjota €urodustajille meidän asioittemme hoitamiseksi.


Ahneus niin kuin persouskin toki sopii inimisen elämään käyttövoimana, siedettävään rajaan saakka, mutta hyvä se olisi ehkä tietää edes hieman ennen viiniruukun täyttämisen aloittamista, että minkä kokoinen ruukku kelläkin mahtaa olla. Ruukun täytyttyä jonottavan voisi siirtää syrjään vaikka viime kädessä väkisin.
Pois vielä vajaiden tieltä.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Wiime vaalien luvut (Tilastokeskus) kertovat tylyn karua, kylmää kieltään:
Vaaleissa 2005 oli 4 227 987 äänioikeutettua. Tuosta määrästä vain 40,1% vaivautui tepastelemaan uurnille. 14 valittua uroedustajaa sai 903 312 ääntä eli 21,4%.

2 532 564 suomalais-ugrilaista heimon jäsentä ei kelpuuttanut yhtäkään tarjolla olleista hdokkaista ollenkaan. Ei tyystin mihinkään.
Ja miten voisikaan kun ensimmäistäkään kansan asettamaa edustajaa ei ole ollut enää vuosikymmeniin äänestettävänä.

Kansahan äänestää heti wägevänä massana, rynnii tie sonnalla uurnille, sivuryöppyä, heti kun ehdokkaana ovat kansan asettamat ehdokkaat. Se on vissi se! Sen tunnustaa jopa kapitalistinen tiedemieskin nykyisin.

Jos näissä €-vaaleissa on yhtäkään muuta kuin puolueiden ehdottamaa ehdokasta niin pyydän mitä kohteliaimmin ilmoittamaan sen yleisesti kaikille lukijoille.
Mieluummin hopulla.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Hopulla siksi, että maailma näyttää kaatuvan niskaan, oikeammin ehkä maailmantalous. Ilmastoinninmuutoksesta käydään jo kahtalaista kamppailua; oikeassa ja väärässä olemista. Inhottavinta koko savotassa on, että ahneimmat bisnesmiehet ovat jo äkänneet rahastusmahdollisuudet rupusakin eeskahtaalle ryntäilevän mielenjuoksun ja juoksutuksen takia.

Kun energiantuottajat, Fortum (valtio) etunenässä alkoivat hinnankorotuksilla ahnehtimaan kuluttajien ylimääräisiä rahoja, se tapahtui ilmastoinninmuutoksen uhan perusteella joka taas johtui sähkötukkumarkkinoiden synnyttämisestä saman syyn varjolla.

Kun kansa eli kuluttajat alkoivat heräillä asiaan oman kulutushömppänsä keskellä, oli jo myöhäistä. Suonta iskemään ja verta imemään olivat ryhdistäytyneet jo ilmalämpöpumppujen kaupustelijat. Tällä kertaa myyntiargumenttina oli ja on yhä energian kulutuksen säästö. Mutta millä hinnalla? Onko kukaan miettinyt ihan aikuisten oikeesti miettinyt missä on perussyy? Miksi koko tzagatekkasbambaan piti alkaa? Yksinkertaisella päättelyllä huomaa, että koko juttu on vedätystä, vedätystä kuluttajan kukkarolla.

Aito, v i l p i t ö n kulutuksen laskeminen ei käy mitenkään. Sen kuluttaja oppi jo 70-luvulla. Jos kulutusta lasketaan, joudutaan nostamaan hintaa. Tämä oppi pätee vedessä, energiassa ja jätteissä.


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Eikä tässä ensihätään ole ilmastoinninmuutos edes päällimmäisenä. Rahamaailma näyttää olevan murtumassa jo ennen sitä. Kiinalaisten vaihtovaluuttapuheet kiihdyttävät suojaamistoimenpiteitä kansallisesti. "Hyvin monimuotoisesti."

USAsta alkanut kupla on jo aiheuttanut sen että tavallinen rupusakkilainen on menettänyt tyystin lukujen hallinnan. Uutimissa vilahtelevat katkeamattomina sarjoina miljoonat, miljardit, biljoonat ja triljoonat. Politikat heittelevät niitä ilmaan kuin pojanvesselit vunukkana seinään, silloin kun pelattin: Seinää, Ruoppia ja Tikkua jne.

Tässä nämä luvut numeroina:
- miljoona = 1 000 000
- miljardi = 1 000 000 000
- biljoona = 1 000 000 000 000
- biljardi = 1 000 000 000 000 000
- triljoona = 1 000 000 000 000 000 000

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Onneksi USAlaiset ovat onnistuneet pääsemään miljardikerhoon muissakin tempauksissa, mm. siinä että onnistuvat nitistämään muuttokyyhkyn (Ectopistes migratorius) sukupuuttoon.

Uudessa maailmassa asusteli muinoin liki 10 miljardia muuttokyyhkyä. Maanviljelijät katsoivat tämän lajin vitsaukseksi ja niitä alettiin teilata. Sitten joku edistyksellinen valkoinen "redneck" neropatti keksi alkaa syöttämään linnunraadot sioille, orjille ja muille köyhille. Suuret ideat ovat usein kovin yksinkertaisia. Kuten eilinen Vanhasen kihlaus.

Aluksi metsästys oli perin juurin vaatimatonta, vain n. 10 000 lintua päivässä.
Mutta tulostehokkuuden paratessa, uusien teilauskeksintöjen myötä Michiganissa päästiin huippuvuosina jopa miljardin linnun nitistämiseen vuodessa.

Tässä asiassa, lintujen saalistilastoissa USAlaiset olivat saksalaisten tehokkaita. Kaikki tilastot löytyvät arkistoista, joten pödyn puhumiselle ei ole varaa.

Arkistotietojen mukaan muuttokyyhky tavattiin luonnossa viimeksi v. 1902, mutta Cincinatin eläintarhassa vasta v.1914 kuoli Martha. Sukunsa viimeinen.

Tyhmät ovat tyhmiä, ahneet ahneita,
ei sille mahda jumalatkaan mitään.

Obladii obladaa.


Oh-show-tah hoi-ne-ne

Lähetä KUUME-juttu pohdiskeleville!
....
Kulutuksen syöverit imevät inimistä siihen, johon kukaan ei juhlapuheissaan lapsiaan ja omaisiaan laittaisi tai edes toivoisi, mutta sittenkin se vain on niin, että "turhuuden" alttarille menevät henkiset ja taloudelliset resurssit käsikädessä. Tervetuloa Absurdistaniin!
....

7 kommenttia:

 1. Jotenkin tuo kulutuksen lasku vedessä,energiassa tai jätteissä täytyy päätyä hyödyksi. Eihän se niinkään voi olla, että käytön järkeistäminen olisi haitaksi.
  Mehän hukutaan muuten p...aan jos mellastetaan mitään ajattelematta.
  Vai pitääkö tässä nyt antaa palaa vaan senvuoksi, että säästäminen nostaa kuitenkin hintoja?
  Onhan tuota tietoa kuitenkin tullut sitten 70-luvun. Kaiketi..

  VastaaPoista
 2. "Helpointa on ollut huomata se että tässä asiassa reipas enemmistö suomalais-ugrilaisesta heimosta on ollut koko ajan oikeassa ajattelussaan ja mielipiteissään."

  Näin aina.

  On sääli, että Suomen valtio ei enää ymmärrä ugrimeininkiin perustuvaa totuutta. Tilanne lienee väliaikainen, mutta päättäjät olisi silti hyvä laittaa kiertoon.

  VastaaPoista
 3. Arjaannelille:
  No niin pitäisi, mutta kun tuottavuus ajattelun mukaan tuottavuuden on noustava, niin kulutuksen vähentyminen aiheuttaa yksikköhinnan nousun, että tuottavuustaso säilyy. Tämä ei ole mikään vitsi vaan totuus.
  Järkeä ei tule ennen kuin tuosta tuottavuudesta luovutaan yleishyödyllisissä toiminnoissa.

  VastaaPoista
 4. IDAlle:
  Eikä muille maille itsenäisyyden myyjät enää haluakkaan ymmärtää.

  VastaaPoista
 5. Voih, kohta voikin taas katsella painajaisia siitä, millä tavoin tällä kertaa arpoisi, ketä äänestää. Vaalien alla kaikki ovat niin maan perusteellisen hyviä ehdokkaita. Pitäisi jaksaa vaalien välillä etsiä "sopiva, hyvä tyyppi", mutta vaalien välillä löydän vain "tuota en ainakaan tyyppejä".
  Energian säästö luonnon vuoksi ja energian säästö rahaa säästääkseen, ovat kaksi aivan eri asiaa. Tuo jälkinmäinen onnistuu vain silloin, kun olet ainoa joka tekee niin. Ei silloin kun se on muotia ja kaikki tekevät niin:)

  VastaaPoista
 6. Onko se niin että politikaksi hakeutuu heti alussa kykenemättömät, ahneet paskiaiset vai idealistit jotka matkan varrella muuttuvat kyynisiksi omaneduntavoittelijoiksi?

  VastaaPoista
 7. Hejokolle:
  * Jos et löydä 100% hyvää, jätä äänestämättä.
  * Jälkimmäiseen: KYLLÄ juuri näin se on.

  Hevoiselle:
  On se niin. Idealistit manipuloidaan, "sidotaan kädet".
  Vasta sitten kun kansa voi asettaa ehdokkaat, on jotain toivoa.

  VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi