perjantai 10. heinäkuuta 2009

SiKAPASiLLiNEN iSÄiNMAA


SiKAPASiLLiNEN iSÄiNMAA

Jos ennakkotiedot pitävät lainkaan paikkaansa, niin
syksystä tulee todella tuulinen ja hyvin, hyvin pasillipitoinen. Päälle on kaatumassa sikojen vallan kumous - ellei peräti sikojen lahti. Enkä edes ystävällisessäkään hengessä tarkoita nyt Sikojenlahtea, Bay of Pigs'a, sama joka on epsanjaksi Bahía de Cochinos. En tarkoita.

Tarkoitan tätä iloisen riemukkaasti wellovaa keskustelua, sormenheristelyä, kuittien korjailua ja tuppisuisuutta niin monella taholla - niin ihailtavan monimuotoisesti. Missä on fantastisen Kävelevän Kataistrofin helisevän unettava pulputus? Entä missä Urpiaisen?

Näyttää siltä että Arkaadianmäen saastuttanut mätäsikapasilli
saavuttaa täydellisen kaatovoimansa vasta syksyllä. Ja samaan aikaan Sikalentsu (HoneNone) on ennustusten- ja uhkakuvien mukaan kaatamassa noin miljoonan wiatonta, korruptioon tyystin syytöntä suomalais-ugrilaista äänestäjää lavitsoilleen raadoksi, reporankana kutvottomaan ja kun on jo heimoa muutenkin sika-asioilla kurmootettu. Koko alkukesä.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Arkaadianmäen pasilli näyttää aiheuttavan kaiken muun lisäksi myös emmendaaliaa, muistamattomuus-tietämättömyyttä. Muutenhan ei ole selitettävissä se että Kevan hallituksen puheenjohtaja, Kokomustan kansanedustaja Kataja ei näe omassa asemassaan mitään onkelmaa. Eli ei kapsahda.

Kauppisen junailema KMS-raha löysi tiensä Katajallekkin, mutta Katajan mielestä “näiden asioiden yhdistäminen tuntuu etäiseltä”.

Yhtä etäiseltä tietojen yhdisteleminen tuntui jo viime vuonnakin kun joku toimittajan planttu kysyi häneltä yli 50 000 €uron vaalirahoittajan, Satakunnan tulevaisuus 2011 -yhdistyksen taustavoimista.

Äkkimuistamaton kansanedustaja “ei tiennyt” itseään tukeneen yhdistyksen taustoja eikä tiennyt, mistä yhdistys on saanut rahansa.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Ennen muinoin niin sanavalmiista politikkosikalaumasta on tullut yhenäkin, hissukseen, pikkuhiljaa, vaatimattomasti omissa oloissaan elelevä harmaa sekä huomaamaton koko suomalais-ugrilaisen heimon puolestapuhuja.

Tilanne on passé, ei edes ryssiä voi syyttää. Nyt on Oma Ahneus-niminen koira puraissut. Nyt kannattaa olla hiljaa kuin kusisukassa ja rukoilla vaikkei kuuluisikaan mustakaapujen kinkerpiiriin.

Wäkevästi näyttää siltä että syksyllä lahtipenkkiin joutuvat myös muut rahaa vastikkeellisesti ottaneet rötöspuolueet ja hämäränhenget. Kukaan ei enää nostele muniaan juhlapuheissa eikä kesäteatterin ensi-illassa, eikä paukuttele henkseleitään Suomen ykköstilasta korruption suhteen.
Hätähousuna Vasemmistoliiton Arhinmäki on jo luvannut raottaa setelivaloverhoja. Kaksi muuta, Sossut ja Kokomusta ovat yhä hiljaa, nyt ei parane olla suunapäänä - ei.
Eikä joistakin syistä edes Soini aukaise sana-arkkuaan.

Niinkö se on? "Korppi ei korpin silmää noki."


Luulen että vaitiolo on tyhjänpäiväistä nyt. Vuoro tulee, tällä
kertaa homma on luisunut liian pitkälle. Netissä tieto leviää nopeasti - huhutkin. Jos nettiä ei voi rajoittaa, selviää voittajana se joka ensimmäisenä puhdistaa pesänsä tyystin.

Merkille pantavaa on se ettei yksikään politikko ole vielä eronnut tehtävästään. Siinä mielessä suomalais-ugrilainen poliittinen kulttuuri on muut mustikkamaat menen ja tullen yltiöpäisesti ylittävä.

Kernaasti voi sanoa, todeta, että meillä vallitsee konsensukseen perustuva HYVÄ VELI-puoluediktatuuri.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Meitä ei kukaan saa koskaan erottaa,
ikuinen tämä valtamme on.

Vaikka taivas ja maa kerran katoaa,
silti ahneus on ajaton.

Sanat tyhjääkin tyhjemmät on kaikki nää.
Suuri arvoitus on, ken sen voi selittää?

Hukkukoon vaikka pois kerran taivas, maa,
meitä ei kukaan saa eroomaan...


Oh-show-tah hoi-ne-ne

Lähetä pakina ystävällesi!
........
"Kyllä sika syitä löytää, millo maa jääs, millo kärsä kippee."

4 kommenttia:

 1. No huokaus. Tämä söi minun sikapitkän kommentin, ehka aiheesta :)

  Joka tapauksessa mietin miten tuohon leikkiin saisi uusia pelimiehiä ja -naisia. Vaikka entisillä pelureilla vakaus tietty säilyy.

  Vinkkinä lapinkiertäjälle: pakinaperjantain aiheena on "Karu pohjola". Jos vaikka haluaisit osallistua.

  VastaaPoista
 2. Isopeikolle:
  Harmi!
  Pakinaperjantain tiedän ja kirjoitinkin siihen alkuun, mutta sitten alkoi aiheet ilmestyä miten sattuu ja lopetin.

  Päätin olla omavarainen, niin ei tarvitse odottaa milloin aihe suostuu ilmaantumaan tänä tietotekniikan aikana näkösälle jossakin kiireen, unohduksen ja loman rakosessa.

  VastaaPoista
 3. Se Katastrofi kääntää tämän sikalenssunkin voitokseen, kun puolet työtätekevistä immeisistä makaa raatona punkan pohjalla, on pakko palkata joku liki terve tekemään työt.Jos joku kuoleekin, onhan vähemmän silläkin tavoin työttömiä ja näin Katastrofi saa tehtyä kauniin tilaston.

  VastaaPoista
 4. Hejokolle:
  Ka suattaapa tuo olla hyvinnii, vaen suattaapa tuo olla olematikkii!

  VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi