perjantai 9. tammikuuta 2009

KULUTA-ELVYTÄ-KULUTA!

KULUTA-ELVYTÄ-KULUTA!

Sehän on nyt vissi ja selvä että elämän tarkoitus = 42. Siitä ei päästä mihinkään. Se seisoo Douglas Adams'n kirjassa.

Ei siis kulutus! Ei sinnepäinkään.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Päämininisterin ja samalla koko hallitusrevohkan ainoa kultainen neuvo rupusakille, maksajille on: "KULUTA-KULUTA-KULUTA!"
Eikä pään pensaaseen puskenutta hallitusta kovin paljon huonommaksi jää opposiittiökään: "ELVYTÄ-ELVYTÄ-ELVYTÄ!"

Molempien roistokoplien suunnitelmat yltävät vain sille irrationaaliselle tasolle, että kävi miten kävi, artisti maksaa wallankäytön tyhmyydet selkänahastaan.

Keisarin uusista vaatteista on nousemassa helwetillinen äläkkä. Bittiavaruusrahaa, sitä näkymätöntä, sitä on kateissa monen monta gigabittiä. Jotakin 1000Gb:n luokkaa (jos bitti olisi 2 €uroa, kahden tilan sijaan).

Elikkä 2 biljoonan (2 000 000 000 000) €uron edestä olematonta rahaa on haihtunut sinne mistä se tulikin.

HEH ja HAH! Tuli tyhjistä asiain ja tavarain arvostuksista ja haihtui kuin pieru Saharaan. Näkemiin. Ja kusessa on koko luomakunta, etupäässä inimiset.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kulutus, tarkoitan; mitä asioita/tavaroita olisi voinut jättää hankkimatta/ostamatta? Sitä on tyhjä miettiä tai pohtia, jos humputteluun on ehtinyt sortua.
Humeettiin ympätty lisämötikkä toimii niin, että se pyrkii selittämään ja perustelemaan typerät, absurdit ostopäätökset parhain päin inimisen sitä oikeaa "järkevää" minää vasten. Sitä paitsi tehtyä ei saa tekemättömäksi.

Eikä se mitään auta, se jälkikäteen miettiminen. Hetken huono olo ei jatkuvan informaatiotulvan vuoksi turtuneen humeetin rationaaliseen oppimiskykyyn juurikaan vaikuta.

Humeetissa on oltava kriittisyyteen kykenevä tolkku joka hetki. Sellainen älli joka äkkää heti ensimmäisestä pettymyksestä, että tapahtunutta on tyhjä katua taikka pyytää anteeksi itseltä. Wielä wähemmän muilta.

Jos oppii ymmärtämään wanhan intiaanien wiisauden: "Anteeksipyytäminen on aina liian myöhäistä", saattaa kyetä joskus tulevaisuudessa, erinäisten kokemuksiensa kautta hallitsemaan mielensä tolaa kulutuksen suhteen.

Lukemallahan aikuinen epatto ei tuota enää opi, mutta kokemuksen kautta. Se on ainoa konsti.

Kulutustottumusten täytyy kintuta niin roimasti, että se tuntuu munaskuita myöten. Ilkeää kirjoitusta, myönnän, mutta näin vain on. Kusessa ollaan, sanon, eikä oppi sittenkään ole kestävää.

Kuin tarujen Fenix, kulutus ja kulutuksen ikuisen kasvun usko nousee jälleen tuhkasta ja taas alkaa uusi kehittyvä kaaos. Sehän tiedetään, mutta se silti se vaan tulee.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ja ehkäpä silloin kun olemme käsittäneet itsessämme että "Anteeksipyytäminen on aina liian myöhäistä", on olemassa pikkiriikkinen mahdollisuus, että alamme kukin tahollamme opettamaan jälkeläisillemme, että on olemassa muutakin taivasta kuin TAVARATAIVAS.

Enkä tuolla tarkoita suinkaan uskovaisten paratiisia vaan, sitä juuri mitä emme näe. Tätä pallukkaa jolla me tallustamme. Sitä metsää joka on puilla peitetty.
Emme näe ennen kuin opettelemme uudelleen näkemään humeetillamme saman minkä silmät koko ajan näkevät.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Onko tuo alussa mainittu "mötikkä" geneettinen tuotos vai jonkun "ryhmän" päänuppiin integroima? Sitä tuskin koskaan saamme tietää. Enkä sitä paitsi kannata mitään salaliittoteoriaa ja se olisi uuden kirjoituksen väärtti.

Tiedämme vain tolan ja miten se toimii. Sitä käyttäytymismallia jota tuossa yllä keroin. Siihen ei ole vastaanväittämistä. Noin juuri iniminen toimii yleisellä tasolla.

Mutta ei kaikki. On olemassa poikeuksia, tietty, kuinkas muuten - miksi kaikki eivät ole hyviä asiakkaita kaupustelijoille?

Osa massasta on syystä tai toisesta, sitä nyt pohtimatta, selvästi itsetuntoisempaa kuin se suuri "demokraatinen" enemmistö johon valtakin nojaa/sen oikeutusta perustellaan. HEH!

Tuo poikkeuksien joukko, joka erinomaisesti erottautuu tyhmeliinien joukosta itsetunnossaan ja -tietoisuudessaan, on se joukkio, kopla tai syntipukki, joka viime kädessä tullaan syyllistämään tämänkin pian päälle kaatuvan lamaorgasmin aiheuttajaksi. Viimeiseksi korreksi joka taittoi kanelin niskan.

Syntipukeiksi eivät päädy ne laskutaidottomat, ahneuden ja vallanhimon sokaisemat tollot, joiden ainoa uskonto on typerääkin typerämpi usko kulutuksen ikuiseen kasvuun.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Uutisissa kailotettiin juuri että kaupan joulumyynti jäi 0% kasvulle. Odotukset olivat wielä marraskuussa 3% luokkaa. Kasvun 0-tuloksen syyksi oli rustattu lausunto:
"Kansalaisilla on varoja kyllä, he siis vaan kieltäytyvät,
kuluttamasta."

Syyksi ei suikaan kerrottu asian kääntöpuolta, sitä että tämä tavallinen rupusakki on eläimellisen vaistonsa perusteella alkanut hillitsemään. Rupusakki on aistinut ennen "wiisaita" johtajiamme jo, että metsään ollaan menossa näkemättä puita.

Mutta niin kuin hallinnon dogmeihin kuuluu: "Syyllistä ennen kuin toinen ehtii. (Tsen Tzu)", niin taaspa rupusakista leimattiin syyllinen. Kaikki menee persiilleen kun kuluttajan rooliin valittu kuluttaja ei kuluta, ei toimi niin kuin halutaan.

Onnea vaan maailmanparannukseen! Kokemus on mulle opettanut, että se on syytä aloittaa itsestä. Kun saat toisen samaan ruotuun, tulos on 100%. Siihen ei pysty riinpiissi, eikä vihreät, eikä muutkaan yhteisöt, vain iniminen yksinänsä voi asiansa muuttaa.

Oh-show-tah hoi-ne-ne

4 kommenttia:

 1. Ei ole 42 elämän tarkoitus, se on se vastaus kysymykseen jonka esittää sitä varten rakennettu vieläkin isompi tietokone kuin se joka laitettiin pohtimaan vastausta siihen perimmäiseen kysymykseen. Tämä virheellisen tiedon levittäminen, väärinymmärrys aiheutaa minussa jatkuvasti piinaa ja nyt Hukkakin siihen sortui, nyyh!perkele....=)

  Mutta muuten eli siis asiallinen osa pakinaasi oli jälleen kerran sitä ihteään, täyttä totuutta jonka niin moni mitä ihmeellisimmillä tekosyilla ja verukkeilla kieltää, harhaksi väittää jne.

  Itsestä on aloitettava ja muiden valistus korkeintaan bonuksena vaan kun ihminen on niin prlkleen laiska ajattelemaan vaikka sillä on maailmankaikkeuden hienoin masiinan harteillaan juuri sitä varten.....

  Turhautuneisuus on vienyt monta oppinutta hautaan....

  T:Hevoinen

  VastaaPoista
 2. Hewoiselle:
  Olkoon niin, asiansa ajaa: (minun tarkoitukseni)
  "Vastaus elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikkeen muuhun sellaiseen" (joka on, HEH - siis "42").

  Adams'lta kyseltiin luvusta usein
  ja 1993 hän antoi vastauksen:
  "The answer to this is very simple. It was a joke. It had to be a number, an ordinary, smallish number, and I chose that one. Binary representations, base thirteen, Tibetan monks are all complete nonsense. I sat at my desk, stared into the garden and thought "42 will do." I typed it out. End of story."
  (Lainaus Wikipediasta)


  Että tämmönen tapaus. Tälla kertaa.

  VastaaPoista
 3. Joidenkin lähetiden mukaan yksi ei ole alkuluku mutta minä pidän sitä sellaisena, vvarsinaisena alkulukuna. Jos lasketaan 7 ensimmäistä alkulukua yhteen, saadaan summaksi 42. Second end of story;DDD

  Hevoinen

  VastaaPoista
 4. Hevoiselle:
  AYE & AYE!
  2, 3, 5, 7, 11, 13, ja sitten tuo 1 (jota ei lasketa) =42
  Ihan vaan tilastomielessä: Se "joku lähde" on nimeltään Eratostheneen seula
  Muuten saa kyllä pitää. Jos vain ite haluaa. Ykköstä alkulukuna.

  VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi