lauantai 17. tammikuuta 2009

kolme


Yykaakoonee-kuvakotkotus jatkuu täällä Bloggerissa.
Tässäpä kolme (3) potraa tammukkaa (tongoa)
valmiina savukylpyyn.

29 kommenttia:

  1. Pääsiskös maistelemaan ;)

    VastaaPoista
  2. Jo on tuhtia tavaraa! Ja niin herkullista...

    VastaaPoista
  3. Ei päätä, ei häntää, mutta vahvat ovat selät. ;-)

    VastaaPoista
  4. Isoja, komeita!
    Minä ongin tonkoni pikku ojista. On ne kyllä pienempiä, varmasti yhtä maistuvia

    VastaaPoista
  5. Päätöntä, mutta hieno kalansaalis.

    VastaaPoista
  6. Aika pötiköitä olet pyydystänyt! En minä tiennyt, että ne noin isoksi kasvavatkaan..

    VastaaPoista
  7. Ei niitä kauaa siinä kolmea ole... odota vaan! ;D

    VastaaPoista
  8. Tänään onkin kalapäivä,mutta ei ole tammukkaa.Loheksi näitä ensin luulin.

    VastaaPoista
  9. Komeat on tammukat, lapin vesissä?

    VastaaPoista
  10. Zilgalle:
    Ei muuta kuin tulolippua tilaamaan.

    Tarulle:
    Sanoin kuvaamattoman hyvää, lihaa säästämättä, laadusta tinkimättä.

    Pe Kalle:
    Joutuvat uimaan selkäuintia, siinä lihas kehittyy.

    Aimariille:
    Sinun tonkosi taitavat elää Kainuussa? Siellä minäkin ekani, Hyrynsalmella.
    Ja kapeissa puroissa ne täälläkin asustavat.

    Täti-ihmiselle:
    Päätöntä, mutta maittavaa.

    Ollille:
    No enimmään n. 35cm mittainen, yleensä n. 25cm.
    Ja nämä pyydystin niin, että pysäytin wanhan riekonpyytäjän, joka oli purolta tulossa.
    En siis ota kunniaa näsitä, mutta siitä huolimatta mielettömän hyvää.

    Inkataialle:
    No ei ole. Uskon.

    Floralle:
    Lohikaloja, purotaimen eli tammukka tai tonko (Salmo trutta fario) forelliksikin sanottu.

    KooTeelle:
    Tuota paikallista kalaa. n. 15 km päästä. Koskelonojasta.
    Joten siis. Lapista. Tunturi-Lapista.

    VastaaPoista
  11. Hävitön mies. Tommottii kuvaan. Näläkähän tässä tulee. ;))


    Noist mie pijän!!
    Ja kuvastakkii!

    VastaaPoista
  12. Herkullinen kolmikko savustettuna!;)

    VastaaPoista
  13. Varmasti hy-vää savustettuna, nam.

    VastaaPoista
  14. Komeet punalihaiset ja savustettuna kurmeeta, en oo koskaan ite pyydystänyt, jotta savustaa voisi, kertovat että on hyvää. Kyllä nyt on vesi kielellä, täytyy paistaa etelän valkolihaista siikaa paremman puutteessa. Sekin oli kovan pakkasen ja työn takana kaksi sellaista.
    Oot oikein laittanut härniksi tuon makuhermoja raastavan kuvan.

    VastaaPoista
  15. Inkiväärille:
    En ole keksinyt vielä mitään selitystä sille miksi tammukka on ylivoimaisesti paras savukala.

    Alastomalle:
    Näläkä se oli tarkotus saadakin aikaan. Kyllä joo!

    Marja-Leenalle:
    Noh - net oli vasta menossa savuun, mutta herkullisia olivat, sen voin wakuuttaa.

    Mimikolle:
    On, on ja ON! PARASTA.

    Unel Mikolle:
    Nää on vain nautiskelijoille, kulinaristeille justiinsa.

    VastaaPoista
  16. Ovat varmasti hyvià:)

    VastaaPoista
  17. Katson komeita kaloja vesi kielellä

    VastaaPoista
  18. Marjutille:
    Siitä asiasta voit olla warma.

    EEM'lle:
    No niin, justiinsa, Nehän on jo syöty.

    Amalialle:
    Veri helppoa, muutat vaan ylös Lappiin, mieluiten Tunturi-Lappiin.
    Lähes joka purossa noita on kun vain ne keksii.

    VastaaPoista
  19. Ai että mikä herkullinen kuva!

    VastaaPoista
  20. Peregrinalle:
    Ole vaan hyvä, minä tarjoan!

    VastaaPoista
  21. Nuo minäkin haluaisin pannulleni paistumaan miedossa lämmössä, nammmm...:)

    VastaaPoista
  22. Kolme noita taitaa olla, vaikka nälkä niin hämärtää näköä!

    VastaaPoista
  23. Uunalle:
    Kolme oli, syöty on, ei enää muuta kuin kuva.

    VastaaPoista
  24. Vesi herahti kielelle. Pitäisköhän mennä jääkaapille, ei, ei sillä kuiteskaa ole mitään noin hyvää.

    VastaaPoista
  25. Ruusupionille:
    Kannattaa. Mennä jääkaapille, jospa joku olisi tuonut.

    VastaaPoista
  26. Mäkin haluaisin osingolle, vaikka aika hiljan olenkin syönyt.

    VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi