perjantai 30. tammikuuta 2009

ELVYTETÄÄN


ELVYTETÄÄN

Muinoin, Talvisodan, jonka aloituksesta kiisteltiin ja Wälirauhan jälkeenkin vielä pitkään, silloin kun pienen hetken moottoripyörä oli pienen tovin niskan päällä autoon nähden. Oi siis niitä aikoja. Oi. Kaikki oli hyvin tai oikein hyvin. Paitsi elvytys. Se oli jo silloin karvasta kalkkia rupusakkilaiselle.

Toissapäivänä joitakin sinnikkoja, kaksi paria, oli tulossa akantappopeleillä Nord Kapin suunnasta. Jarruttelivat meidän kylän kohdalla, kaarsivat tankille ja kuumille kupposille. Sähköllä toimivat puvut napsautettiin irti töpselistä, raotettiin, pörhisteltiin rintakarvat ja oiottiin mahdolliset tissiliivin rypyt, mikäli niitä sattui kynsiin.

Tuollaista juuri on oikea rakkaus, rakkaus pohjoiseen, sitä panee iniminen kaikkensa sen eteen, että pääsee haluamansa liki. Ai että mitenkä tuo edellä liittyy Talvisotaan, Wälirauhaan ja elvytykseen? No ei mitenkään.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Sotien jälkeen motoristien tyyliin jo kuului nahkatakit, kai tyyliin á la "lentäjä-ässä" ja pitkälle 60-luvulle. Ensimmäiset täysnahka-asut muistelen nähneeni joskus keskioluen wapautumisen aikaan. Joo-pa-joo.

Naapurikylän pojilla oli päsähtynyt loistava idea, päähän, oletettavasti. Toinen Jawa 250cc-veikkonen esitti että mitä jos käännämmä nämä rotzit takaperin niin ei tuule rintaan kun itseämme Immosen suoralla viihhytettään ja kiihhytettään. Että kiskase sinä tuo vetokettu kiinni, kun se Lempo on hankale ite vettää.

Toinen, MZ-mies, Mustan paholaisen ratsastaja avitti toista ja sitten Jawa 250cc-mies toista. Nousivat ratsujen selkään ja lähtivät pärisemään.

Immosen mökin kohdalla alkoivat vääntää hanaa ja rintarinnoin painoivat rinnat tankin päälle. Wauhdin hurmassa eivät huomanneet kirsin nostamaa rummunpahkaa ja sinkosivat siitä ilmalentoon ja vitellikköön, liki Pussisen Annin kanalaa, mutta kananpaskapuolelle.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Toinen, se MZ-nuorukainen, se joka selvisi. Siltä poliisi kysyi:
"No mittee työ oikkeen tuolleesa mänittähhii hurjastelemmaan - mielettömät? Että mitenkä sitä sinä selevisit tuosta paskakasasta henkissä ja tuo toenen on ruoatona? Kerrohan se!"

"No kyllähän se wielä siinä vaihessa henkitti kun mie tulin ällillein, mutta sittä juoksi tuo Kana-Anni ja huus tullessaa, jotta piä-piä. Piä pittää kiäntee, pittää elvyttää, muuten pahkeinen kuoloo. Ja sitten kiäs Arvolta piän, kuulu naksaus, loppu henkitys. Ei vikisy ennää.
Tässä kaikki herra konstaapel. Vilipittömästi."

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Tämä uutisten suuri elvytys, velkaraha, se joka veronmaksajien on joskus maksettava takaisin koronkiskureille, se annetaan pankeille, yrityksille, siis sitä kautta jo valmiiksi rikkaille tukena ja verohelpotuksina. Elikkä sellaisille tahoille joiden kulutus ei kasvaa tippaakaan vaikka rahamäärä lisääntyisi kuinka paljon.
Ei vaikka Vanhanen ja Kävelevä Kataistrofi sitä kuinka peräreikä pitkällä kirkuisivat Arkadian mäeltä: "Kuluttakaa. KULUTTAKAA-KULUTTAKAA!"

Ja velalliset ja muut pers'aukiset, rupusakki, onnettomat tunarit... nehän jäävät pikkuhiljaa ilman sekä rahaa että töitä. Tyhjästä kun ei voi ottaa. EI VOI!

Siis juuri ne jotka kuluttaisivat.

Nyt näyttää että reaalitalous romahtaa varsin nopeasti koska kuluttajilla ei ole rahaa, töitä eikä toivoa paremmasta.

On vain odottettava että joku tulee ja kääntää pään oikein päin joko ministereiltä tai kuluttajilta.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Jokaiselle joka on tippaakaan kiinnostunut omasta navastaan tässä päälle kaatuvassa HURLUM-HEISSÄ, suosittelen vilkaisemaan näitä Kallen inimisläheisiä kansankielisiä kolumneja


Oh-show-tah hoi-ne-ne

8 kommenttia:

 1. Oi voi, kun sulaisi äkkiä nuo lumet ja jäät ja pääsisi moottoripyörällä ajeleen(siis istumaan kyytiin) Pidetään kuitenkin takit oikein päin, ettei käy köpelösti.
  Hieno pyörä kuvassa.Miltähän tuntuisi istuskella tuon kyydissä?!?

  VastaaPoista
 2. Villikissalle:
  Nio mukavaltahan se tuntuisi, tärinä pakaroissa. Savukiehkurat sieraimissa.

  VastaaPoista
 3. Asiaa kirjoittaa mies tunturin juurelta.
  Kyllä niitä takin kääntäjiä riittää myös eduskunnassa. Kukas kääntäisi päät.

  On muutes hieno tuo bannerisi.

  VastaaPoista
 4. Isällä oli hieno Jawa motskari ja tuollainen nahkainen lentäjälakki, mistä kerroit. Korvien kohdalla oli läpät, mitkä sai nostaa ylös ja huutaa asiansa hänelle. No, minä en ylettynyt, kun istuin pensatankin päällä isän edessä. Takana istui äiti ja siinä välissä vielä velipoika. Oli hienoa matkantekoa.

  Tuo juttusi loppupuoli on hyvää ja viisasta tekstiä, mutta nyt tämä moottoripyöräpuoli kiinnosti enemmän.

  VastaaPoista
 5. Minä olen kanssa aatellu, etten enää koskaan vieraita immeisiä elvyttäisi. Ei ole koskaan jäänyt muille mitään elvytettävää. Kaikki olen saanut arkkukuntoon. Tiedä sitten tosi tilanteessa, jos joutuisi päättämään katseleeko vieressä vai yrittääkö tehdä jotain?

  VastaaPoista
 6. KooTeelle:
  * Yritän kirjoittaa hieman niitä tuntoja mitä tavallinen heimon jäsen miettii, muttei syystä tai toisesta osaa tai kehtaa kirjoittaa.
  * Eduskunnassa päitä ei käännä kukaan tai mikään. Wallanhimosta ja ahneudesta juopuneiden päät pysyvät vain siinä suunnassa mistä niitä ruokitaan.
  * Tuo yläkerran banneri? No joo - värkkäsin sen muuanna ehtoona hiirulla ikiwanhassa PSP-ohjelmassa (v 1994).

  Leijonaiselle:
  * Velipojalla myös, itsellä musta IC, vm -47
  * Lentänjälakki on mulla vieläkin hyllyssä, ruskea, nappanahkaa lammasvuorilla.
  * Wiisaita voi kirjoittaa, mutta pitäisi saada niin lukemaankin joku.

  Hejokolle:
  Minä soitin muinoin raadolla polliisit ja ambulanssit ja jatkoin töihin.
  Jouduin kuulusteluun heitteillejätöstä vaikka tomumaja oli sisällä rapussa lukittujen ovien takana.
  En soittele enää.

  VastaaPoista
 7. Oli mennyt ohi tämä muutto Bloggeiin... Parempi myöhään kun ei milloinkaan sopii tähän passelisti. Sota-asioista en tosin mitään tiedä.

  VastaaPoista
 8. Lepikselle:
  Parempi myöhään, joskus wielä parempi.
  Ai sota-asioistako?! No sodissa soditaan.

  VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi