maanantai 6. huhtikuuta 2009

ELÄMÄ



ELÄMÄ

Ja elämä on. Päivästä päivään. Merkillistä. Uusi ihmettelyn aihe. Joillekin hyvin suuri ihme josta on puhuttava, kerrottava, päiviteltävä säännöllisesti. Useimmat tietävät että ilman elämää ei tulla toimeen, olo käy melkoisen huteroksi ilman eloa, suorastaan kalseaksi. Kuka sellaisessa viihtyy - välitilassa? Iniminen tahtoo etupäässä hyvin ilmastoituihin, mukavan vilvoittaviin paikkoihin kuten paratiiseihin tai muihin kivoihin loppusijoituskohteisiin joita nyt on ollut viime vuosikymmeninä aivan kiitettävän runsaasti tarjolla.

On myös muuan tietyntapainen joukkio houkkia, jotka jo eläessään ovat niin löylynlyömiä, että päättäväisesti he ponnistelevat koko elämänsä päästäkseen sitten viime peleissä lämpimän puolelle, esimerkiksi Manalan saunaosastolle.

Noooooooo, pääsevät jos pääsevät, löylynlyöntihinku ja- halu
on kyllä varmasti anhiton, mutta eipä ole yksikään palannut tästäkään joukosta kehuskelemaan oiwallisia löylyjään.

Eikähän ole paratiisin puoleltakaan tyhjää melua pidetty, lienee kysymys primäärisesti saavutettujen etujen säilyttämisestä ja silloinhan ei - siinä tapauksessa, ymmärrettävästi - passaakkaan eeskahtaalle lelettää iloista ja nautinnoista jotka siellä vallitsevat. Sinnehän olisi pian ryntäämässä joka sorkka, jokainen kynnelle kykenevä. Köyhätkin, etten sanosi - ynnä muu rupusakki. Eduthan olisi - Hiisi vieköön, jakosessa alta aikayksikön. Pian.

Mikä paratiisi se muka sellainen on jossa pitää seitsemän
neitsyensä kera alkaa jotain kimppakivaa harrastelemaan jonkun tuhero-ministerin kanssa joka on poliittisin perustein saanut taivaspaikan suurmiehenä.

Noh! Nuo edellä mainitut kisatkoon omin nokkinensa paikoista jossakin. Ei kannata tuon kummenpaa meteliä asiasta pitää tai nostaa. Tämä on nyt tässä.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

On olemassa vielä kolmas ryhmä, omantiensä kulkijat, individualistit - virtuoosit, elämäntaiteilijat, sellaiset joihin moni ehken haluaisi samaistua, mutta jotenkin se vaan sellainen elämä ottaisi niin kovin luonnolle, ettei ehkä sittenkään parane kovin perusteellisesti alkaa apinoimaan, mitä nyt jos korkeintaan pikkupäissään, yltiöpäisenä tai muuten hulluna ollessaan hieman hupsutteleekin.

Joskus kun tulee tilaisuus seurata näiden nais- tai mieshemmojen edesottamuksia, tilanne on monta kertaa hämmentävä. Ei oikein tahdo havaita mitään säännöllistä logiikkaa tähän elämäntapaan liittyen. Elämä on vain yhtä haastetta, vaihtoehtoja joista pitää osata poimia oikea valinta. Tai väärä.

Vaikuttaa kuin ainoa rutiini on se ettei ole rutiinia. Elämässä keikutaan vaistojen varassa. Kieltämättä joskus oikeinkin mainioin, suorastaan erinomaisin tuloksin joskin takaiskuiltakaan ei voida aina välttyä koska ennustaminen, etenkin tulevaisuuden ja myös toisten inimisten käyttäytymisen on niin pirun vaikeaa ellei mahdotonta.

Usein silkka onnenkantamoinen on se tekijä joka jaksaa pitää elinvoimaisen wimman käynnissä siinä missä paratiisiin suunnistavat joutuvat matkallaan monenmoiseen kiirastuleen ja saattavat joskus sortua vielä loppumetreillä, samoin Manalan löylyyn kiiruhtavat pelaavat koko ajan riskillä jäädä kiikkiin ja tiilenpäitä lukemaan. Joskus toki ei.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Sain jo joskus taannoin, taisi olla heti Välirauhan jälkeen, individualistien sisäpiiritietoa tavasta jolla haasteiden yli kiivetään.

Mukana on aina oltava pieni taiteltu nahkakäärö tai pussi joka avautuu noin nessuliinan kokoiseksi. Sisällä on 3 kiveä tai muuta symbolista esinettä. Kivet väriltään punainen, vihreä ja musta.

Homma toimii näin:
Kun tenkapå tulee eteen ja päätöstä tai ratkaisua kaivataan, jaotellaan asia kahtia hyväksi ja huonoksi näkökulmaksi jotta voidaan laatia kysymys. Sitä ennen mietitään myös kumpi puoli asiasta vaikuttaa vaiston varaisesti ikään kuin paremmalta.
Tuttu tilanne siis niin monelle, niin monelle.

Kysymys laaditaan tähän formiin:
Valitsenko A:n?
(se joka tuntui luontevalta) Sitten avataan pussi tai laskos, otetaan kivet ja varistetaan ne nahalle, pöydälle tai maahan.
* Jos punainen (EI) on likempänä mustaa, A EI kelpaa.

* Jos vihreä (KYLLÄ) on likempänä mustaa, vaistoon kannattaa luottaa
ja valita A-vaihtoehto.


Huomautan tässä ja nyt että tämä ei ole taikaa, magiaa eikä muutakaan hölynpölyä, eikä myöskään tutkittua tiedettä. Tämä on vain ELÄMÄÄ, sattumaa joka seuraa toista sattumaa sattuma sattuman perään katkeamattomana ilmiönä.

Joku käyttää ilmaisua kohtalo, joka sitten aika helposti personoituu joksikin korkeammaksi voimaksi, olennoksi ja sitä kautta joudutaan helposti tekemiseen jumalien ja Belsebuubien & kumppanien kanssa. Jotenkin minusta tuntuu, että asiaa kannattaisi pohtia perusteellisesti vaikkapa laatuajan temppelissä tai kuten muinoin sanottiin: huussissa.

Elämä on.


Oh-show-tah hoi-ne-ne

Lähetä ELÄMÄ ON-juttu individualismista kiinnostuneille!
........
Näin lentäviä häkkejä. Niihin oli vangittu kotkia.

10 kommenttia:

  1. Ennustaminen on helppoa. Ei vain saa ennustaa mitä tahansa. Jos kädessäni on pallo ja lasken siitä irti, se putoaa alas ja jos se on kimmoisa, se pomppaa:D
    Ja nyt ei muuta kuin värikkäitä kiviä etsimään, niin minullakin on elämän hallinta tukevasti omissa hyppysissä:DD

    VastaaPoista
  2. Hejokolle:
    Mukava lukea kommendeerauksia joissa ilmaistaan sujuvasti että po. asia on ymmärretty hyvin juurevasti!

    VastaaPoista
  3. Hyvin yksilöllisenä ihmisenä hymyilin lämpimästi lukiessani juttuasi individualisteista. Että mitenkö teemme päätöksemme - hyvin yksilöllisesti! Ehkä olisi parempi käyttää kiviä, sillä väistämättä elämä on!

    VastaaPoista
  4. Kolminkertaisesti kivettömänä ja sopivasti värisokeana päädyn loogisen päättelyn ja intuition tuomaan ratkaisumalliin mikäli on vain käytettävissä hetki laatuaikaa, temppelillä tahi ilman. Nopeissa tilanteissa sama tapahtuu sekunnin murto-osissa, koostuen samoista ainesosista ja sitä kutsutaan reaktioksi.

    Elämää on. Vielä.

    VastaaPoista
  5. Paratiisist en tiijä ko en uo nähnä, mutt miust siun kuvvii kahtellessa sie ainaki asustelet eskartanoissa jo muanpäällä.

    Jotta siul on elämää. Moni luuloop jot niilläki on vaa taitaa olla luuloo vuan.

    Kaikenmualiman peräs juoksoovat mut ovattekos onnelissii.

    Miust sie uot rento ja onnelline ainakii ko piäset niile jänkhille ja muille komioille
    kuvauspaikoille.

    Mie tiäl oon niit ihhaillu iha positiivisest
    katehtinna. Mut sen uson jot siel on se rauha jot meist moni kaipaa vaa ei uskalla tehä sen ettee mittää.

    Mie siit jottain kojen ko mään mein mökille.
    Ei nuapureit liijan lähel ja iha puulämmitteine sauna. Pittää rakentaa viä nuotijopaikka nii suap sitä oikiaa kohvetta.
    Kuksaa miul ei uo mut voi sen vissii juuva mukistki.

    Terveisii sin pohjolan paratiisii.

    VastaaPoista
  6. Marjaisalle:
    Kivet hoitavat oivallisesti asian. Suositan.

    Hevoiselle:
    Värisokeita varten on hajukiviä

    Tipiliinin sirkutuksille:
    Kiitän ryöppyävän monitahoisesta aattelusta. Jotain tuohon suuntaan asia on, mutta se pitää itse hakea ennen kuin sen huomaa.

    VastaaPoista
  7. Elämä on, juuri kuten sanot. Mutta miten siihen reagoi, johtuu monista tekijöistä. Nykyaikana meidät on tehokkaasti vieroitettu ja tuttipulloon on pantu montaa sorttia. Sattuma sattuman perään, mutta on myös seurauksia. Tästä mentävä huussiin.

    VastaaPoista
  8. Utu Kalle:
    Kyllä temppelikäyntejä olisi syytä hyvin runsaasti lisätä. Jo lajin säilymisen takia.

    VastaaPoista
  9. Elämä on valintoja tai kohtaloa ja sattumaa
    - löylypuoli, paratiisi ta aivan oma puoli.

    Siitä vaan huussiin miettimään mitä valitsee.

    Kovin kallista. - Elämä on.

    VastaaPoista
  10. Arleenalle:
    Mutta huussissa istuminen kannattaa, siellä voi keventää.

    VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi