maanantai 30. marraskuuta 2009

TASS - TOiSiNAJATTELiJOiDEN SALASEURA


TASS - TOiSiNAJATTELiJOiDEN SALASEURA

30.11. 2039. Pienessä Absurdistanin osavaltiossa muutama wanhempi
iniminen on salaa kokoontunut tilaisuuteen jossa käsitellään ja muistellaan 30 vuoden takaista itsenäisyyden aikaa ja sen päättymistä.
Täysikuu on juuri noussut täyteen teräänsä läntisellä taivaalla, wapaan maailman puolella. Näyttää ihan että se hymyilee.

Kokoontuminen on erämaassa, Muotkatunturin selkosessa, pienessä harmaassa mökissä, joka juuri ja juuri paljastuu hoksaavalle maastosta. Pieni joukko on saapunut yksitellen, eri suunnista käsin hiihtämällä, eri puolilta Absurdistania eri aikoihin, satellittikuvien välttämiseksi.

Takkaan on ensimmäisenä saapunut sytyttänyt valkian. Nostanut kohvepannun tulelle. Sitten hän on kiskonut hirsiseinän vierestä irti lattialaudan palan ja sieltä ilmatiiviin metallirasian.

Rasia on jykevästä kelosta tehdyllä pöydällä. Sinivalkoiset kynttilät, osittain jo palaneet on sytytetty (niiden säännöstely on käynyt tarpeelliseksi)

Wanhahko, ränstynyt, risupartainen hahmo avaa vapisevin käsin rasian. Sinivalkoinen lippu - aarre, lepää siellä taiteltuna. Hän kohottaa rasiaa ja suutelee lippua. Vuolaat kyynelvirrat valuvat pitkin poskien uurteisia kanjoneita virtoina.

Rasiaan taiteltu lippu on entinen isänmaan lippu ja symboli, jonka hallussapito on nyt ankarasti kielletty. Sen piirtäminenkin on hallussa pitämisen lisäksi sääntöjen vastaista ja siitä voidaan tuomita kasvatusleirille suoraan, ilman varoituksia, jos rikkomus tulee ilmi.

Liput kerättiin taannoin pois viranomaisten toimesta lakimuutoksella ja rangaistuksen ohella joskus parikymmentä vuotta taapäin, koska muutamat yltiöpäiset, mutta hyvin täyspäiset nuorukaiset olivat tuolloin pukeneet itsensä lippuun ja haistattaneet paskaa maansa myyneille sen aikaisille isämaanpettureille julkisesti jossakin pääkaupunkiseudulla.


Uuden vallan tulkinnan mukaan isänmaanpetturuudeksi lasketaan jos wanha lippu asetetaan julkisesti näkyville tai liehumaan, Se tulkitaan kiihotukseksi esivaltaa vastaan ja siitä seuraa ehdottomasti kuritushuonetta ja sen jälkeen 10 vuoden mielenoikaisu-kurssi jossakin niistä runsaista leiristöistä eri puolilla osavaltiota. Ilman sukulaisten tapaamisoikeutta.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Palaver on täytynyt kutsua koolle suullisesti, sillä mitään ei voi puhua tai kirjoittaa ilman että tieto siitä menisi inimisten seurantajärjestelmään joka seuraa kaikkea sähköisesti tapahtuvaa interaktiviisuutta. Myöskin liikkuminen on tullut tiensä päähän jo parikymmentä vuotta sitten.
Siis ilman seurantaa. Potkurit, rollaattorit ja sukset ovat enää laillisesti vapaat seurantasirusta.

Kaikki muu lajitovereiden liikkuminen ja sen hetkinen sijainti tiedetään tarvittaessa 30cm tarkkuudella. Mielenilmauksia ja joukkokokoontumisia ei sallita. Häät ja muutkin perhejuhlat vaativat kansallisen komissariaatin toimeenpanevan komitean luvan. Lupaan on kirjattava kaikki kokoontumiseen kutsutut henkilöt hetuineen. Lupa on toimitettava kolmena (3) kappaleena, K- tai S-kauppaan.

Kokoontumispaikka
on ilmoitettava kolmea kuukautta aikaisemmin mahdollisten ennaltavien viranomaistoimenpiteiden takia.

Samalla kuin tämä piskuinen maa menetti aikoinaan itsenäisyytensä, osa sen kansasta menetti uskonsa uuteen hallintoon ja byrokratiaan. Osa pakeni asumattomille syrjäseuduille, osa yritti panna alkuun vastaan, protestoida sanalla ja tekstillä.
Paenneet unohdettiin vaarattomina höppänöinä, mutta osa isänmaallisesta intelligentsiasta siirrettiin kasvatusleireille saaristoon. Oppimaan uusia, henkisesti terveellisempiä käsityksiä uudesta paremmasta €uvostoliitosta.

Jonotukset tavaroiden ja palvelun suhteen olivat tulleet pian itsenäisyyden myymisen jälkeen. Tosin niitä oli harjoiteltu jo reilu vuosikymmen varmuuden vuoksi.
Pankkeihin, pankkiautomaateille, apteekkeihin, kirjastoihin, sairaskeskuksiin, kaupanlihatiskille, valtion virastoihin, toimeenpaneviin keskuskomiteoihin ja ties minne jonotettiin.


Ylipäänsä erään sisäministeriön sivuhaaran ainoana tehtävänä oli suunnitella uusia jonotuskäytäntöjä, sillä jonottamisella koulitaan ja hallitaan massoja.

Viimeisimmän tiedon mukaan kansalaisen velvollisuudeksi uhkasakon uhalla olisi tulossa paskahuusseihin aikalukko. Huussiin pääsisi vasta tunnin kuluttua siitä kun oli naputellut digitaalisen hetun kojeeseen. Siitä tieto lähtee valonnopeudella plussa- tai bonus-korttikeskukseen ja samantien sieltä lähtee ERIKOIS-tarjous suolen täyttämiseksi uudelleen lähikaupasta edulliseen jäsenetuhintaan heti kun on pyyhkinyt tai pessyt peränsä ja lompsauttaa huussin oven kiinni.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Palaverissa muistellaan hetkinen viime viikolla sattunutta episodia:
Joku oikein wanha miespuolinen henkilö oli jossakin julkisella paikalla kuulijoiden kuullen nauranut mielipuolisesti ja kertonut kuinka he olivat joskus 70- luvulla matkailleet ensimmäisessä Neuvostoliitossa ja olivat he siellä sitten törmänneet tismalleen samaan ilmiöön - jonottamiseen joka paikkaan.
Tämä höppänä muisteli nauruun tyrskähdellen asiaa ja kertoi kuinka kaikilla matkalaisilla oli ollut vatsa kipiänä kun he olivat nauraneet itsensä hervottomiksi moisesta hulluntouhusta.
Nähtävästi joku julkisen tilan valvonta kameroista huomasi tilanteen ja pian pariovet kolahtivat auki ja kaksi mummonmökin kokoista, sänkitukkaista sekuritaksen karjua tuli papparaisen luo.

Toisella punkerolla pakkopaita vyyhdettynä käsivarrelle, toisella lihavuorella akkutoiminen lamaannutuskoje sekä ruisku käsissään.

Näytös ei kestänyt kauaa. Ukko sai oiwallisen tällin sähköä kehoonsa ja piikin olkaan. Koivet oikeni somasti ja ilman hoppua se pujotettiin pakkopaitaan ynnä kipattiin olalle. Tuollainen reppana paljoa paina.
Toinen sekuritas pyyhki melamiinipintaiselta lattialta äijänkäppyrästä valahtaneen kusen ja paskan ja kehotti vakavaan sävyyn muutamia vielä paikalle jääneitä arasti vilkuilevia lajitovereita hajaantumaan. Jonotus ei nyt tässä tilanteessa ollut hyväksi.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Nooh, aikansa kutakin sanoi pässi...
Tässä kokoontumisessa vain keskustellaan nyt etiäpäin. Ja sovitaan henkilökohtaisesti
mitä kukin tekee tai aikoo tehdä. Mitään ei voi kirjata sähköisesti tai panna paperille, sillä kaikki Absurdistanin inimiset ovat jatkuvan 24/7 seulan alla.
Kaikkea tekemistä kontrolloidaan.
Olisi ikävyyksien kerjäämistä edes mainita sana €uvostoliitto muussa kuin ylistämisen ja kehumisen hengessä.

Kaikki tavalliset inimiset, rupusakki, olivat verettömän vallankaappauksen jälkeen muuttuneet potentiaalisiksi vihollisiksi. Kaikkea epäiltiin. Lähtökohtaisesti jokainen oli epäilty tässä uudessa järjestelmässä kunnes pystyisi toisin todistamaan ja siksi hänet voitiin noutaa kuultavaksi mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Yleensä noudot tapahtuivat öisin ja
ovikellon summerin ääni tai ankara koputus oli varma merkki siitä että joku kiipijä oli suorittanut ilmiannon kourallista €uroja vastaan.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Näin eletään Absurdistanissa, piskuisessa €uvostoliiton osavaltiossa jossakin takamailla. Osa kurjina willeinä erämaissa, henkisesti itsenäisinä ja vapaina. Osa apaattisina oravanpyörässä, murrettuina, nöyrinä, onnellisuuspillereitä popsien.

Absurdistanin eliitti valmistautuu par'aikaa täyttä häkää juhlimaan ja ilakoimaan 1.12. €uvostoliiton uuden osavaltion 30-vuotisjuhlaa.

Vallan anastaneiden puolueiden pronssiset puheenjohtajat seisovat oikea käsi etuviistoon kohotettuna Senaatintorin reunalla 60 metriä korkeana kolossina tervehtimässä Suurta ja Mahtavaa €uvostoliittoa.
Kolossiin kätketyt kaiuttimet kailottavat Ilonlaulua räntäiselle harmaalle torille.

Patsasrykelmää vastapäätä olevista 8 x 2000W Fender/Marshall-rykelmistä kuuluu tasaisin väliajoin väkijoukon huutama nauhoitettu: "Uraa, uraa, uraa!"

Jos oikein tarkkaan katsoo, vaikuttaa kuin puheenjohtajat hymyilisivät onnellisina vaikkei torilla ole ketään muita kuin yksi paskova pulu..


Oh-show-tah hoi-ne-ne

Lähetä tarina ystävällesi!

Jälkimaailma, seiso täällä omalla pohjallasi äläkä luota vieraaseen apuun.

4 kommenttia:

 1. Tällä menolla saatat olla oikeassa. Toivottavasti en silloin ole enää olemassa, kun toi aika koittaa. Minulle kun aina opetettu, että se on sitä, vaikka se voissa paistais. Siis €uvostoliitto.

  VastaaPoista
 2. Amalialle:
  Siltä tämä meno nyt vaikuttaa vaan, hullu saa olla muttei tyhmä.

  VastaaPoista
 3. OK'lle:
  Tänks. yritän säilyä henkisä että voi sanoa olleeni oikeassa.

  VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi