perjantai 27. marraskuuta 2009

LYHYESTi MUTTA VÄHÄN


LYHYESTi MUTTA VÄHÄN

Kirjoitan vähän mutta lyhyesti ja oikein h i t a a s t i, että saan tästä sopivan pitkän, sillä
eilen uutisoitiin useaan otteeseen viimeisimmästä taloustutkimuksesta joka oli toimeenpantu PAKKO-YLEN pyynnöstä.

Jo tutkimuksen aihe, kuluttamisen taso, antaa viitteitä siihen miten sekä miksi suomalais-ugrilaista heimoa manipuloidaan niiden taholta jotka heimolaiset ovat näennäisen demokraattisesti valinneet itseään edustamaan ja huolta pitämään.
Se pointti vaan täytyy poimia itsekunkin näennäsestä asiasisällöstä. Helpotan hommaa hieman läpivalaisulla.


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Uutisen mukaan: "Suomalaisten rahankäyttö on kääntynyt laskuun"

Uutisen viattomalta kuulostavat sananvalinnat ovat kelpoja. Helppoja, tuttuja, turvallisia, ja asialliseltakin vaikuttavia, mutta silti rivien väliin kirjoitettu viesti on syyllistävä:
"Ihmiset laittavat rahaa yhä enemmän säästöön sen sijaan, että ostaisivat tuotteita tai palveluita." tai "Visa ei vingu. Kansalaiset panevat rahaa yhä enemmän säästöön sen sijaan, että ostaisivat tuotteita ja palveluita."

Aivan kuin inimisen oma luontainen varautuminen pahimpaan - säästäminen, varmuusvarat, olisikin suurin ja ainoa syy laman jatkumiseen.
Todellisuudessa varautuminen pahimpaan on erittäinkin syvällä alitajunnassa, satojentuhansien vuosien elämänkokemuksista kertyneenä inimisen geeneissä.
Ja siellä se on ja pysyy jos sitä ei jollakin kemiallisella korjauksella saada kaikilta eliminoitua. Tosin Goebbels'n kehittämä jatkuva toistokin, manipuloiva propaganda saa vähitellen arvomaailmat kääntyilemään vaikuttajan haluamaksi tahtotilaksi.

Itseasiassa uutisessa ei edes mainitakaan sanaa lama, puhutaan vain taantuman jälkeisestä uskosta.


Pettymyssävytteisesti siinä annetaan lukijan/kuulijan ymmärrettäväksi että kulutuksen nousujohteisuus on se inimisen normaali, luonnollinen tila ja tola.

Ikään kuin kädestä pitäen opastetaan kuluttajaa oikealle tielle sivulauseessa:
"Korkojen alhaisuuden vuoksi keskivertosuomalaisella olisi nyt rahaa käytettävissään enemmän kuin koskaan aikaisemmin."


Päivitetyssä uutisessa Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen muistuttaa kuin Nasse-setä lapsille: "...kansantaloudelle liika pihistely on pahasta."
Enää siitä puuttuu jatkumo: "Juho Rahkomo-setä on nyt hywin-hywin wihainen."


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Joo-pa-joo! Kaikki se tavallisen inimisen luontainen tulevaisuutta suunnitteleva, arvioiva ja harkitseva rahankäyttö onkin pahasta, suorastaan rikos suomalais-ugrilaista yhteiskuntaa kohden, niin uutisen ymmärtää tällainen pahantahtoinen paskiainen.

Hyväntahtoinen sensijaan pukee perperin tai lyyssin ylleen ja lähtee loskakelissä ja räntäsateessa pankkinsa tiskin eteen jonottamaan numerolappu kourassaan lisää velkaa jotta voi pelastaa isänmaansa ahneuden ja tyhmyyden aikaansaamasta kusesta.


Syyllisiä lamaan ja sillä tolalle jumittumiseen eivät tutkimuksen mukaan ole ainakaan pankit ja keinottelijat, politikkojen emännöimä valtiovalta ja muut kuplanpuhaltajat jos sitä lukee kuin piru raamattua. Ja niinhän minä luenkin.

Syy onkin rupuliväessä joka ei vaan tyhmyyksissään kuluta-kuluta-kuluta. Hautoo rahojaan patjan alla kuin emäkana muniaan.

PAKKO-YLEN uutisen mukaan on täysin inimisluonnon mukaista, ylen normaalia, inimiseloon kuuluvaa ja suositeltavaakin että sakki törsää kaiken varantonsa humpuliin ja mieluummin wielä vähän ylikin, sikäli mikäli vain mahdollista.

Ja kyllä asiassa sen verran perää on, että kuluttaahan se, jos siihen tilaan vuosikymmenet tulkutetaan joka tuutista: "Kuluta-kuluta-kuluta!"

Itseasiassa lajitovereistamme vain hyvin pieni osa on niitä joille kaikenlainen törsäily on luonteenomaista. Ahneuden ja vallanhimon mielisairastuttama eliittimme on ominut sen osan uhrautuvasti puolestamme. Eliitille törsääminen ja humputtelu on luonteenomainen pakkomielle ja harrastus ja sen arvostelu vain katkeruutta ja kateutta.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Mutta palataanpa vielä takaisin kuusen juurelle kurkottamaan. Kyseinen uutinen on eräs ensimmäisistä merkeistä huolestuneisuudesta ja niistä oireista, joita alkaa olla myös Kävelevän Kataistrofin ministeriössä.
Huoleton
velanotto on nyt heijastumassa vähitellen yleisiin keskusteluihin. Asian todellinen tilahan on ministeriössä ollut ilmi selvä jo kauan aikaa, itseasiassa koko ajan. Ellei, niin silloin vasta kusessa ollaankin korvia myöten. Silloin ei enää passaa sanoa mitään, menee kusi suuhun.
Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään huono omatunto joka siellä ministeriössä kolkuttelee, pikemmin opportunistien kiima ja huoli oman napansa tulevaisuudesta. Vaaleihin on enää reilu vuosi aikaa.

Mikä siis huolestuneisuuden merkkien esille tuomiseen onkaan näin ollen parempi kanava kuin poliittisen ohjaamisen talutusnuorassa oleva "vapaa ja riippumaton" PAKKO-YLE.

Wanhasta muististaan inimiset vielä luottavat PAKKO-YLEn viestiin. Samasta syystä poliittinen kupla luottaa siihen viestittäessään.

Uutisen opetus:
Säästäminen, harkinta ja tyhjänpäiväisen tai joutavan kulutuksen minimointi tai eliminointi on itsekeskeisten typerysten ja pihien paskiaisten wihamielinen ele yhteiskuntaa ja kansantaloutta, jopa maailmantaloutta kohtaan.

Sen sijaan kukkkarosi nyörejä höllyttämällä saat helposti ja kätevästi kasvoillesi yhteiskuntakelpoisen naamarin ja pääset sille hyödyllisten idioottien portaalle jossa sinua arvoistetaan ulkoisten merkkiesi pohjalta
.

Viesti on kovin selkeä: Mitä enemmän kulutat ja velkaannut sitä korkeammalle sinua arvostetaan pölvästien portaikossa.

Kun tällaisia uutisia toistetaan joka tuutista minne vain silmät tai korvat sattuvat osoittamaan, niin ei taas aikaakaan kun maalaisjärjen käyttö vaihtuu hillittömään humputteluun ja sama meno jatkuu. Eikä hätää, perikunta maksaa törsäilyn ja jälkikasvu. Tavalla tai toisella.

Että terve vaan tuloa Absurdistaniin!

POST SCRIPTUM.
Kuluttamaan patistavat nämäkin kuluttajien rahoilla päällepäsmäröivät veijarit:
EK:n pääekonomisti Jussi Mustonen
Kaupan keskusliiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala
Suomen Pankin johtokunnan jäsen Seppo Honkapohja


Oh-show-tah hoi-ne-ne

Lähetä pakina ystävällesi!
........
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

5 kommenttia:

 1. Parin sanan postauksksi sisälsi yllättävän paljon asiaa.
  Yritin lukea o i k e i n hitaasti....

  VastaaPoista
 2. Oli se pysäyttävä uutinen yleltä, tein juuri paahaa aavistamatta töitä kuulokkeet korvilla ja kyllä sitä piti oikein peltoreita vääntää isommalle, että kuulinkohan nyt i-h-a-n oikein ja kuulinhan minä!!!

  VastaaPoista
 3. Arjaannelille:
  Toivottavasti onnistuit lukemaan h i t a a s t i ? !

  Tarulle:
  Kyllä, on outoa että kaikkien kustantama värkki puhuu vain yksien äänillä.

  VastaaPoista
 4. Jos et kuluta, et tue kansantaloutta. Jos kulutat, olet urpo joka elää yli varojensa (ja siihen siis kannustetaan: Karjan kuuluu olla tyhmä). Erikoista.

  Ja ihan uutinen piti tästä maksuYlen vääntää.

  Toisaalta otsikko: Suomalaisten rahankäyttö on kääntynyt laskuun.

  Jospa ajatellaankin positiivisesti ja se tarkoittaakin sitä, että ajatukset ovat laskuissa ja ne maksetaan eikä oteta pikavippiä. Heko heko ;-))

  Asiaa laitoit!

  VastaaPoista
 5. Elegialle:
  Erikoista mutta typerää tuo kulutuksen lietsonta. Sotii maalaisjärkeä vastaan.

  VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi