perjantai 26. marraskuuta 2010

VIPPAiLUJA


VIPPAiLUJA

Ei kahta ilman kolmatta. Ja neljättä. Ja viidettä. Porotokassa leviävien huhujen mukaan enemmistö uromaista ja €uroopan keskuspankki €KP kinuavat Portugalia hakemaan €U:lta talouden tukipakettia. 
Niiden mukaan näin halutaan välttää se, ettei Kreikkaa, Irlantia ja Portugalia suurempi talous Epsanja, liki miljoonan (1 000 000) myymättömän asunnon loukussaan, joutuisi avuntarpeeseen, vaikka joutuukin.

Juttu lähti liikkeelle lähes viime yönä kun jonkun germaani-tyristin erotusaidalle hylkäämä aviisi sai porojen tiedotussihteerin jostakin kummasta syystä vilkaisemaan jo pahoin tallottua lehtiriepua ja siitähän se levisi sitten salamannopeasti heti myös eräälle poromiehelle ja tietty muille poromiehille torkkotulilla,  siitä kaarneitten toimesta paliskunnan esimiehelle ja lopulta poroparlamenttiin josta lähetettiin telegrammi suoraan itselleen lyhyenmatikan nerolle; Kävelevälle Kataisrofille.

Huhun löysännyt, porojen paskoma  läystäke, Financial Times Deutschland, ei paljasta syväkurkkua, joka kertoi Portugalin painostamisesta avun hakemiseen, vaikka tämä lehdykäisen sisäpiirilähde Saksan valtiovarainministeriöstä sanookin, että jos Portugali hakisi apua, se olisi hyväksi Epsanjalle, koska maat ovat niin vahvasti sidoksissa veloilla toisiinsa. 

Todennäköistä on hyvinkin, että tämä veronmaksajien puolta pitävä hämärähenki jäänee henkiin.

Selväähän se on, ettei moiset huhut voi paikkaansa pitää, sillä jotakuinkin lyhyenmatikan jotensakin hallitseva Kävelevä Kataistrofikaan ei tullut eiliselle eduskunnan kyselytunnille vastaamaan edes  Irlannin tukipakettia koskeviin kysymyksiin.
Kerrotaan hänen olleen eilen Kokomustan järjestämällä ilosella bussikiertueella Luumäeltä Parikkalan kautta Taipalsaarelle. 


Hänen kantojaan omasta istumisestaan viattomien persuuksilla tuleen, itse tuskaa moisesta lainkaan tuntematta, saivat kuulla K-market Niivan (Kuhatie 12-14, puh: 05 414 2198) pihalle kertyneet hämmästyneet, uskomattoman edullisia Plussa-ostoksia tehneet kauppakassin kantajat.

~~~~~~~~~~~~

Nythän on jo toisaalta ihan iloisesti tiedossa, että €MU-ongelmamaiden lainarahan todellinen tarve on jotakuinkin noin 1850 miljardia €uroa tai ehken hitusen ylikin ja siitä sitten suomalais-ugrilaisten osuus n. ±1,84%,  jonka taskulaskin räknää, että se on jotakuinkin 34,31 miljardia €uroa ja hilkut päälle.
Vaatiikin tosi lujaa ja erinomaista isänmaallisuutta paneutua noihin velkavelvotteisiin, olipa osuutta asiaan varsinaisesti tahi ei sitten ollenkaan.

Eikä yhtään lohdullisemmaksi tee mainion Al-Jazeeran maailmalle löysäämä tieto, että Irlannin todelliset kokonaisvelvoitteet ovatkin 400-440 miljardia €uron luokkaa.
Tuohon on sanottava jo balttijumalan nimi Perskules, paljonkohan on oman Absurdistanimme bruttovelka maailmalle?
Kertokoon se joka uskaltaa.

Kyllä koko tuon ikävän velka-jutskan täytyy olla vitsi. Tai pahaa unta, eihän moinen ole mahdollista...

Sitten heräsin ja otin laskimen käteen. Aivan. Jos 7 miljardia ihmistä tekee €uron velkaa joka päivä. Se on paljon. 

Ja länsimainen tiedehän tuntee tapauksia jossa jotkut tekevät enemmänkin. Eihän tuossa tolkussa ole päätä ei häntää.

On pakko lopettaa, mittari huitelee jo päälle 30º pakkasta. Sekin vielä, Portugalin velkojen päälle. On maamme köyhä, siksi jäät.
 

Otan kuksallisen Café Brutal'a ja toivon, että Kävelevä Kataistrofi ilmoittautuisi kansalaisopiston pitkänmatikan kurssille.Oh-show-tah hoi-ne-ne

Joka nyt pitää silmälappuja, tietäköön että samaan varustukseen kuuluu vielä vaalien jälkeen suitset ja ruoska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi