perjantai 5. marraskuuta 2010

PiERU SAHARAAN


PiERU SAHARAAN 

Ilmastoinninmuutos on haihtunut kuin pieru Saharaan viimeistäänkin silloin kun huivikaulojakin alkaa paleltaa pitkäksi venähtäneen toveri-illan päätteeksi ennättäneessä maailmanparannuskaljan pöhnässä.

Yleensäkin koko tunnetun maailmankaikkeuden eräässä älyn wiisaimmista osioista - Telluksella, käy useinmiten niin, että totuus selviää vasta jälkikäteen - loppupeleissä. Kun on jo housussa.

Sitten vasta kun on oikeasti aikaa ajatella kokonaisvaltaisesti kaikkea asiasta esille nostettua hölynpölyä ja epäolennaista sekä niiden alla piilevää pragmaattista totuutta.
"Mielipidesodassakin" ensimmäisten hävinneiden joukkoon kuuluu aina totuus!

Mutta kyetäänkö siihen? Kuorimaan asian todellinen tola kerros kerrokselta kaiken päälle heitetyn moskan alta? On tutkittu tosi, että inimisen on vaikea myöntää itselleen sortuneensa vedätykseen. Humeettivesi pistää kovasti kampoihin, hakee selityksiä vaikka mistä juuttaasta kunhan vain jutskausta ei tarvitse myöntää tapahtuneeksi.
Tietty, vielä vaikeampi sitä on myöntää lajitovereilleen, jopa lähimmäisilleen. Puolisolleen nyt wihonviimeksi. 

Siihen kaiken maailman jäsenyydet ties vaikka minkä sortin karvaisiin kuppikuntiin perustuvat; yhteenkuuluvuuden tunteeseen, samaistumiseen, laumasieluisuuteen. 

Toiset lajitoverit ovat herkempiä ennättämään tähän lankaan tai pikemminkin voisi nykypäivänä sanoa seittivyyhteen, kuin toiset. Siksi tarvitaan pödyntuottajia ja tarinamaakareita jotka karismallaan muuttavat työkseen valheita todeksi, joskus oikeinkin oiwallisesti, osin tosin vaihtelevin tuloksin.

Pikkuhuppelissa - soppelissa nousuhumalassa, -huumassa, on helppo sortua siihen tyhmyyteen jolla taitavat Pillipiiparit osaavat vedättää omaa etuaan silmällä pitäin; saaden inimisryhmiä mölyämään joutavanpäiväisiä joutavanpäiväisistä. Kuluttamaan, uhraamaan aikaansa turhanpäiväiseen kinasteluun mitättömistä asioista sillä aikaa kun maailma kusee alleen.

Monellekohan korviaan höristäneelle on selvinnyt kenen ennen kaikkea taloudellisista eduista ilmastoinninmuutoskaplakassa muuten on kyse sitten loppujen lopuksi? Tuulimylly- vaiko bensakauppiaiden? 

Tavallisen rupusakin edustajan, asuttipa se mitä mannerta tahansa, ei ainakaan, jos eduksi ei lasketa sitä että saa maksaa koko lystin.

Rahaa ja aikaa tuohon hölynpölyyn ainakin laitettiin jo heti kerralla rutkasti. Kööpenhaminassakin heti yhden ilmastoinninmuutoksen verran pelkkiin lentolippuihin ja turvajärjestelyihin. Nyt pöly on laskeutunut, vain sitkeimmät enää jatkavat.

Otan yhden esimerkin, enkä perustele sitä sen kummemmin - silkkaa maalaisjärkeä vain. Virheiden ilmastoinninmuutoshuoli on jäänyt yllättäen tyystin taka-alalle verrattuna lähes vuodentakaiseen silmittömään vouhkaamiseen. 

Sen sijaan ensimmäiselle tilalle Virheisiin hurahtaneilla haihattelijoilla heidän maailmaparannusoperaatiossaan onkin kivunnut tulevissa kevätvaaleissa uhkaava tappio persuksille. 

Siinä ei paljon neekerimaiden huono ilmastointi paina, jos oma ministerin tuoli alkaa yllättäin huojumaan ja vaara päätyä marginaalirääkyjäksi Persujen tilalle nousee galluppi gallupilta yhä todennäköisemmäksi.

Ei tuo Soinikaan nyt niin täysin ällikällä lyö, enkä edes usko tällä istumalla, että Persusten vauhti Soinista johtuu, vaikka kyllä nokkelampi onkin tämä otus sanakäänteissään vaikkapa vastuullisesti päin naamaa valehtelevaan Kävelevään Kataistrofiin nähden.

Pikemminkin galluppien tuloksissa lienee kyse ihan vain tavallisesta vittuuntumisesta lööperinpuhujien liirumlaarumiin. Muutosta tuskin kummosta tulee, valittiinpa minkä puolueen ykkösmurjaanit tahansa rupukansaa edustamaan.

Puolueiden vallankaappaus kyllä pitää edelleen, vaalin tuloksesta huolimatta, eikä siitä siis - kansalta huijatusta vallasta, yksikään niistä luovu ilman väkivaltaa.
Astalon, kartun ja pertuskan käyttämiseen taas tavalliset rupu-absurdistanilaiset ovat liian nahjuksia, joten se siitä.

Kenties paras muutos valoon päin olisi kai se, että koko korruptoitunut, läpeensä mätä paskasakki vaihtuisi kerralla uusiksi. Kaikki alkaisi puhtaalta pöydältä. 
Tosin siinä piilee vaara, että kasvoton virkakoneisto - byrokratia kaappaa ne viimeisetkin vallanrippeet jotka ns. kansaa edustavilla on tällä erää ollut.

Selvähän se, että tuollainen toive haihtuu kuitenkin kuin pieru Saharaan heti kun pistää asiat järjestykseen palattuaan takaisin lupaavalta taivaanmaalauskeikalta.
Tämä on tätä.

Ainoa lohtu tällä erää on, että YK:n kehitysohjelman juhlaraportin maailman paras paikka Norja, sijaitsee vain n. parinkymmenen poronkuseman päässä.

Akkurat, niin liki että suorastaan pakko oli aloittaa norjan kielen opiskelu ja ehken fordampe sitten joskus kuin fis til Sahara.
(Absurdistan oli vasta på 16. seng.)Oh-show-tah hoi-ne-ne

Demokratiasta on tullut varasvallan, kleptokratian, hatara kulissi.

3 kommenttia:

 1. Tuli mieleeni: "Eivät ne totuutta kaipaa vaan varmoja mielipiteitä."(oliskoos Yrjö Kallinen)

  VastaaPoista
 2. Olishan se hienoa, jos ilmastonmuutos olis vain huijausta, mutta valitettavasti ei oo:
  http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/2010/10/26/climate-change-the-evidence/

  VastaaPoista
 3. PeeäRrälle:
  No siltä näyttää ja sitä varmuutta näköjään saa ostaa Pärnäsen korjaamolta.

  Timolle:
  No ei tässä itse ilmastoinninmuutosta kyseenalaistaa ole tarkoitus vaan niitä alhaisia keinoja millä mikin sakki yrittää siitä omahyväisesti, asian oikeaa tolaa noteeraamatta, hyötyä.
  Virheiden roskasakki kepulit ja vasemmisto perässään esimerkillisesti mukana.

  VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi