perjantai 26. helmikuuta 2010

TURANiLAiSTA URANiAA


TURANiLAiSTA URANiAA

Heti kohta synnyttyäni ja opittuani koht'siltään kävelemään loin ensin maan ja taivaan. Melkoinen hässäkkä syntyi, sanoisin - tuli kehveli vieköön muutama ylipitkällä kaulalla varustettu otus, yhdelle silmät selkään ja muutamalle nenästä letku, mutta alkoi se sittemmin pelittää ihan joltisestikkin.
Ketkuja lukuunottamatta, ne sikiävät edelleen kuin rotat.

Myöhemmin toimin melkosen tovin sielujen ostajana Pohjois-Ruåtsin Naimakassa, jossa vast'ikään tehtiin Ruåtsin pakkasennätys -42ºC. Tuolta toimipisteestä
siirryin Lumisodan jälkeen Absurdistaniin tilapäisesti vakituiseksi tyhjäntoimittajaksi ja ed.

Kuluneella viikolla olen sallinut itselleni kerrottavan että elakelaiset ja alle kouluikäiset pennut käyttävät eniten kalliita terveys- ja sosiaalipalveluita, elikkä ovat siis yhteiskunnallisen onnen taakkana ja ikeenä matkallamme onneen.

Äidinkielellämme tämä tarkoittaa lisäksi myös sitä että näistä inimisryhmistä on eniten haittaa etenkin markkinaliberalismin jumalpuolueelle der Nationale Koalitionspartei, jonka paavillisena myrkkysopan ylihämmentäjänä toimii itse itsestään nimitystä: Haukkatarhan kukko, käyttävä broileri.

Tästä vain kulunkeja tuottavasta inimisryhmästä ja asiasta ilmineerasi kuluneella viikolla samaan em. puolueeseen orientoitunut Kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma.

Hänen mukaansa kuntien käyttämistä rahoista yli puolet menee terveydenhuoltoon ja sosiaalipalveluihin, joita käyttävät eniten elakelaiset ja alle kouluikäiset ja vain puolet jää enää ylläpidosta vastaavan byrokratian käyttöön.

Mäki-Lohiluoman (ei se Transit-mies) mukaan 80% inimisen yhteiskunnalle aiheuttamista kustannuksista syntyy viimeisen kahden elinvuoden aikana.

"Jokainen yli satavuotias maksaa yhteiskunnalle keskimäärin 33 000 euroa vuodessa. Sekä itsemme että yhteiskunnan kannalta olisi hyvä, jos jokainen meistä tekisi hoitotestamentin", tämä samainen Mäki-Lohiluoma (ei se Transit-mies) sanoo STTK-lehden haastattelussa.

~~~~~~~~~~~~

Inimisten ei pitäisi yhteiskunnan kiusaksi elää liian pitkään, sitähän tuon neropatin rivienväliin kirjoitettu mielipide todellisuudessa kertoo.
Muistelen vastaavanlaisia ajatusrakennelmia elätellyn
jo niinkin warhain kuin muinaisessa 3. Valtakunnassa, osin jopa kokeiluja suoritetun turhien inimisten ja inimisryhmien osalta...

Ja tämä Mäki-Lohiluoma (ei se Transit-mies) sentään on valtiotieteiden lisenssi Åbo Akademista. Hänellä on ymmärrykseni mukaan aikaisempaa kokemusta sisäasioista joihin tietysti wanhusten ja pikkulasten sisäasiat (Hyh-hyh) myös liittyvät, sillä samainen lisenssi on varhemmin toiminut sisäasiain ministeriössä.

Sieltä kai johtuneekin useimmilla, useimpien nykyisin sisältä käsin toimitettavien asioiden asiantuntijuus. Harva kun tuskin enää nykyään tulee tutustuneeksi ulkoasioihin muualla kuin aivan alkeellisimmilla kesämökeillä Barbariassa.

Tosin sielläkin alkaa olla jo kuivikekäymälät sisällä ja
enää syöminen tapahtuu nuotion loisteessa ulkona, sateen sattuessa toki katoksessa, mutta kakkiminen sielläkin lämpimässä, seinien sisällä. Useinmiten.

~~~~~~~~~~~~

Olisiko yhteiskunnalle edullisempaa lopettaa elakelaiset suoraan heti kun elakeikä on rapsahtanut päälle, sitä tämä der Nationale Koalitionspartein järkäle ei tohdi tai ilkiä ääneen sanoa?

Toisaalta jo pelkällä maalaisjärjellä
ajatellen, ilman lisenssiäkin, moisen idean julkistaminen saisi useimmat elämänjanoiset sinnimään sorvinääressä hamaan ilmastoinninmuutokseen saakka. Kenties jopa sitkeimmät näkisivät vielä sen.
Säästyneet elakerahat ja varat Absurdistan voisi ohjata puoluetukeen, maatalouteen sekä jokunen ropo Ambomaalle tai Timbuktuun.


On hyvin runsaasti syytä epäillä moisten mielipiteidensä johdosta tätä edellä mainittua valtiotieteiden lisenssiä Åbo Akademista jopa SFP:n ujuttamaksi Freudenthal-kätyriksi.
Tämä Freudenthal-hemmohan tuli muinoin kuuluisaksi rodunjalostuspuheistaan ja nyt tämän
Mäki-Lohiluoman (ei se Transit-mies) puheet vaikuttavat äkikseltään hieman rodunjalostuksen viittaavilta.

Kenties tässä taas ollaan sysäämässä turaanilaisia takapihalle ja hyyryläisiksi wanhaan malliin. Saa nähdä alkavatko jo lähes unholaan jääneet syytinki-huutokaupat uudelleen.


~~~~~~~~~~~~

Minusta meidän nyky-turanilaisten kannattaisi koota wastavoimamme nippuun
ja uussynnyttää vaikka pihdeillä Neo-Turaanilainen liike,
neo-panturanismi,
kirjallis-polittinen virtaus ja haihatus,
jonka pyrkimys on kaikkien turaanilaisten kansojen lähentäminen
ja hätistellä moinen
Mäki-Lohiluoma (ei se Transit-mies)
jonnekkin hevonpersieen.


~~~~~~~~~~~~

* Turaani on Aasiassa, Araljärvestä kaakkoon oleva laaja alankoalue.
* Turaanilaiset kielet ovat urali-altalaiskielten varhempi nimitys.


Oh-show-tah hoi-ne-ne

Obladii obladaa. Kävelevä Kataistrofi muuttaa kinkerpiiriä. Enää puuttuu, että pääministeri paljastuu transuksi. Tervetuloa Absurdistaniin!

2 kommenttia:

 1. Jämptiä puhetta. Sus. Tykkään asenteestas.

  Tuli vähän myöhäiskesällä tää kommentti, mutta on ollu kaikenmoista. Tuun puolueesees. Lisäisin viä, että kaikki yli lukion käyneet pantais älykkyystestiin!

  VastaaPoista
 2. PeeÄR-miehelle:
  * Liian jämptiä, kukaan ei ole uskaltanut kommendeerata leimautumisen pelossa.
  * Parempi myöhään kuin etunenässä.
  * Alkuun voisit liittyä FB:ssa Cuna Culture Borealis-ryhmään.

  VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi