perjantai 4. joulukuuta 2009

VERONPALAUTUKSET KAHDELLA LAUTASELLA


VERONPALAUTUKSET KAHDELLA LAUTASELLA

Mitä jos Jeesus olisikin äkännyt syntyä Juhannuksena? Joulukin olisi Ukonjuhlan tienoilla, keskellä suvisinta kesää. Johannes Kastaja olisi jouduttu lemppaamaan sian pöysti kainalossa jonnekkin syrjemmälle vähäpätöisempänä hemmona.

Kaiken kaikkiaan, hyvin pitkälti, suomalainen kauppa olisi kusessa moisesta joulun ajoituksesta kaiken sen tilastollisesti julkisesti esiin tuodun perusteella, millä joulumyynnin merkitystä perustellaan, sillä veronpalautuksethan olisivat siinä tapauksessa ihan väärään aikaan.
Kenties yhteiskunta joutuisi vaihtamaan verotuksen ajankontaa jotta kaupustelijat eivät kuolisi ahneuden tuomaan vitutukseen.

Tilastojen mukaan on sanomattakin selvää että kaupustelijat eivät selviäisi joulusta ilman
kulutushöppänöiden rahoja. Tilastoista kuitenkin tiedämme, että maksua vastaan saa tismalleen sellaisia tilastoja kuin "asiakas!" haluaa.

Hyvin runsaasti epäilen että raamattu jouduttaisiin kirjoittamaan uusiksi kaupustelijoiden toimesta ja vaatimuksesta. Kyllä-kyllä - niiden haaskalintujen juuri, jotka Jeesus-henkilö karkoitti piipelin mukaan temppelin porstuasta.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Hyvin valmisteltu on puoliksi tehty. Veronpalautuksia maksetaan 3,4 miljoonalle henkilölle yhteensä 2150 000 000 €uroa. Se on pitkä penni centteinä. Mummoina summa olisi peräti satakaksikymmentäyhdeksänmiljardia (12 900 000 000) markkaa.


Näiden pyydystäminen tomppeleilta alkaa jo varhain syksyllä, ennen kuin palautussumma on edes vielä tarkentunut verohallituksessa.
Haavemaailman utuista makeaa harhaa aletaan
kuitenkin luomaan jo entisten tietojen pohjalta, sillä kuten tunnettua inimisten muisti on huono - hyvin huono. Kuluttajan vielä huonompi, ihan sieltä laitimmaisesta päästä. Ja sen varaan homma pelaa. Niinpä niin, hyvä bisnes nojaa huonoon muistiin.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Se taisi olla kuluneen syyskuun loppua kun ensimmäiset pikavippilaitokset jo mainostivat hätähousuille: "Saat veronpalautuksesi HETI jos otat vipin." Ei ole epäilystäkään etteivätkö monet syyntakeettomat moiseen halpaan lankeaisi.

Lokakuussa alkaa sitten joulun odotus vaikka sen tulo on yhtä vuoren varma kuin talven tulo. Media aloittaa hömpän vuodatuksen, viikko viikolta informaatio sakenee, mukaan astuvat pikkuhiljaa syyllistämisen, vertailun ja muistelemisen koukeroiset kuviot samalla kun tavaranpaljoudesta hullaantuneille, kiilusilmäisille penikkalaumoille syötetään joka tuutista yhä uusia ostotarpeita.

Tässä välissä on hyvä tuoda esiin, muistuttaa, että inimisen päätä on porattu markkinoinnin ja vallanhimon tarpeista viimeiset 50 vuotta monikymmenkertaisesti verrattuna terveysnäkökulmaan. Terveydelliset seikat on priorisoitu jonnekin onnellisuuspillereiden tuomaan sumuiseen ja humuiseen epätodellisuuteen.

Penikat ovat kaupustelijoiden kannalta mitä otollisinta ilmaista lapsityövoimaa yksilöllisessä kohdemarkkinoinnissa. Tyystin ilmaiseksi ne kiskovat mummujen ja vaarien turkkiliivienhihoista ja lypsävät viimeisetkin isovanhempien pennoset säälittä omaa ymmärtömättömyyttään, jota kaupustelijat siis käyttävät sitten härskisti hyväksi repimällä esiripun tavarataivaan edestä.

Oman osansa saavat äiskät ja iskät kun penikat äänilihaksilla kiristämällä panevat joulunalusostokset tärkeysjärjestykseen.

Kumma kun lapsiasiamies (nainen) vaiko valtuutettu ei ole moisesta rankasta lastenhyväksikäytöstä älähtänyt. Muutaman vinku-intialaisen firman perässä laukkovat kaikki lastensuojeluviranomaiset, ripottelevat tuhkaa hiuksiinsa ja riipivät vaatteitaan, mutta suomalaiten kaupustelijoiden kimppuun ei uskalla kukaan käydä. Ehkäpä lahjusten menetysten pelossa.

Jos kaupustelijat ja rahanvaihtajat saisivat päättää,
joulu olisi ainaiseen täyspäisten ristinä, 24/7. Jouluhöpötyksellä on tarkkaan harkittu tarkoitus. Sillä luodaan odotuksia lasten ja perinteen/muistojen kautta. Homma sujuu kuin leikki. Siihen riittää keskustelun avaaminen ja homma toimii kuin junanvessa.

Marraskuussa, hyvissä ajoin, kauppa jo julkaisee ennakkoon joulumyynnin odotukset. Olisi kovin outoa jos jokin lainsuojaton "poppoo" ilmoittaisi ennen toimenpiteisiin ryhtymistään, että aiomme kaapata inimisiltä näin, näin ja näin paljon ja jos emme saa odotuksia täytettyä, niin valtion ja yhteiskunnan täytyy tulla apuun.

Kaikki tavarat muuttuvat
joulutavaroiksi, jouluhömppä tiivistyy veronpalautuspäivän lähestyessä. Palautuksen saaja on saatava pois raiteiltaan, järkytettävä niin, ettei se kykene harkintaan, vaan se ryntää hullunsilmät kiiltäen johonkin satunnaiseen tai kuukausia ennakkoon kypsyteltyyn puotiin hankkimaan himoitsemaansa hölynpölyä.
A
ina jouluaattoon saakka kuluttaja on lainsuojaton, heitteillä, tyystin oman onnensa ja kaupustelijoiden armoilla.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Poissa ovat tänä kulutuskiimaperjantaina kokonaan ajatukset siitä kuinka vittumaista työmaalla olikaan vuonna 2008 kun ylitöin, väsyneenä, uupuneena ynnä kiireisenä, hermo kireänä näitä rahoja aherrettiin kasaan.
Tuskin silloin aherruksen ollessa synkimmillään juolahti edes humeettiin, että nämä
minä sitten tuhlaan vuodenpäästä hölynpölyyn ihan niin kuin ite haluan.

Kaikkien inhottavimmalta tämän typerysten rahojen sieppaaminen tuntuu siksi että, siihen osallistuu myös PAKKOMAKSU-YLE.
Jo varhan tänään, aamulla 4 aikoihin joku toimittaja-akan riähkä
messusi veronpalautusten ilmestymisestä inimisten tileille. Oli synkästi huolissaan siitä ovatko kaikki typerykset varmasti muistaneet ilmoittaa verottajalleen pankkitilinnumeronsa. Aamummalla samaa sakraramettia taulusi ukko.

Uutisissa sitä on toitotettu siitä lähtien ja melskataan varmaan siihen saakka kuni
wiimeinenkin centti on noukittu lompakoista ja tileiltä parempaan talteen. Ei voi välttyä ajatukselta että kummankohan palkkalistoilla nämä toimittajat oikein ovat, PAKKOMAKSU-YLEN vai Kaupan Keskusliiton?

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

TOTTAKAI jokaisella on oikeus omiin työllään ansaittuihin varoihin, ei siinä mitään naputtamista ole, omillaan saa pyyhkiä vaikka persuksensa.

Irstaalta vaan tuntuu PAKKOMAKSU-YLEN asettuminen haaskalintujen puolelle kiihottamaan laajoja kansanjoukkoja ylettömään humputteluun joulun varjolla. Sen joulun jonka lähtökohdat ovat ihan jossakin muussa kuin KESKOn ja SOK:n omistajien hyvinvoinnissa.
Muistelen tässä joku aika sitten jonkun höyrypään saaneen oikein tuomionkin kansanjoukkojen kiihottamisesta.


Haloo! Missä munii Älynvapautusrintama? Tämä on nyt tässä. Kuka muistaa aikuisten oikeesti oikean joulun?

Tervetuloa Absurdistaniin!


Oh-show-tah hoi-ne-ne

Lähetä pakina ystävällesi!
........
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

2 kommenttia:

  1. Siinäpä sitä oli asiaa tuutin täyeltä.Jatkakaa valitsemallanne tiellä!Terveisin Sauli.

    VastaaPoista
  2. Anonyymille Saulille:
    Eikä ihan kaikki mahtunutkaan samalle paperille. Hyvin valittua tietä on tosi helppo jatkaa.

    VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi