perjantai 4. marraskuuta 2011

PAREMMiSTON PAUORE iNSANA


PAREMMiSTON PAUORE iNSANA

Häly hölynpölystä kiihtyy. Ratkaisua katkaisuun €uron oikuttelulle ei löydy, vaikka maailman - nooh, ainakin €uvostoliiton parhaimmiston parhaimmat humeetit (omasta mielestään) raksuttavat täydellä kapasiteetilla kokouksesta kokouksen perään.
 

€uroa on pönkitetty vuoden 2008 lopulta saakka leväperäisillä humpulipuheilla joka suunnalta niin tiuhaan, ettei se pysty romahtamaan - se tukehtuu pönkääjiensä sisältä kalvavaan typeryyteen ja se on ikävä loppu sinällään hyvälle, mutta näköjään hallitsemattomissa olevalle asialle. 
Ja kaiken huipennukseksi koko homma ei kosketa Suomea. Ainakaan silloisen valtionhätävaraministerin mukaan

Tämän surullisen episodin tietäviä tulee olemaan loppupeleissä loputon joukko, jotka muodostavat sittemmin kuoron: Mitä minä sanoin

"Jälkiviisaan silmä on sellaisessa paikassa, että sillä näkee taapäin." (Konsta)

Yhä enemmän alkaa vaikuttaa siltä, että kyse ei olekaan €uron rasvaamisesta vaan ahneuden ja vallanhimon tuoksinassa ja riivaamina tehdyistä typerimmistä typerimpien päätösten peittelystä.
Meneillään on operaatio: Typeristä typerimpien päätösten aiheuttaman mielipuolisen velkaantumisen siirtäminen rupusakin hartioille.

Silmänkääntötemppu; eli ja miten se tehdään:
Anna politikalle (Dendrocopos cusetus) €200. Se antaa sinulle heti takaisin €100 ja sanoo: "No nyt olemme velkaa kumpikin saman. Ollaan siis sujut."

Sehän on graniittikallioon hakattu totuus, että kaiken maksaa viime kädessä kuluttaja. Se alin paska rattailla. Kyse lienee siis viimekädessä vain pelistä joka yritetään saada niin näkymättömäksi, etteivät tämän kaiken humputuksen pers'nahoillaan maksavat ala hermostumaan ja pudottelemaan päitä.

Lopulta kuitenkin sellainen on edessä. Väistämättä. Ensi hätään tietysti yritetään pudottaa näiden arvostelijoiden ja kyseenalaistajien nupit tai vaientaa. Väkivallanmonopoli kun on alustavasti näiden huijareiden hallussa. 

Sitten tietyssä rajapinnassa, ns. vuitutuspisteessä osat vaihtuvat - Pohjois-Afrikka siitä tuoreimpana esimerkkinä. Aikansa kutakin.

Kautta koko tunnetun historian kulttuurilliset sivilisaatiot ovat kestäneet pystyssä noin nelisensataa (400) vuotta; sitten sortuneet vallanhimon ja ahneuden juovuttaman nomenklatuuran sukurutsan heikentäminä mielipuolisuuden saamaan yliotteeseen.
Kaikki on tuhoutunut infrastruktuuria myöten. Ei kiveä kiven päälle. Tapahtumille löytyy todisteita joka puolelta Tellusta. Törröttäviä raunioita on joka maanosassa.

Jos teollisen kulttuurin katsotaan alkaneen siitä kun kellon minuuttiviisari yleistyi, eli jotakuinkin vuonna 1680, ja sekuntiviisari siitäkin hieman myöhemmin, niin tuosta jo voi helposti laskea/todeta missä vaiheessa em. 400 vuoden aikajanaa olemme parahultaisesti menossa. Loppusuoralla. Viimeisellä viidenneksellä.

Ei tarvitse olla mikään neropatti havaitakseen sen että täystuho (yltyykö yleiseksi sotimiseksi - arvuuttelua) näyttää väistämättömältä - ainakin taloudellinen.

Näyttää - no se ei tarkoita sitä että täystuho tapahtuu välttämättä. Aina voi jotakin odottamatonta sattua joka saa inimiskunnan muihin aatoksiin ja Telluksen nakertaminen tyssäytyy. Mutta tässäkin tapauksessa muutos tulee, jos tulee, kestämättömänä paineena rupusakin puolesta. Ahneuden mielisairautta poteva eliitti tuskin itse edes huomaa elinympäristönsä muutoksia.

Ehken se on lopulta vain iän aikaisen matematiikan voitto. Sitä että matemaattiset totuudet hyväksytään yleisesti ja inimisten lait ja elämisen ohjeet laaditaan matemaattisten lakien mukaan.
Jatkuvan kasvun teoria tyrehtyy viimeistään siinä vaiheessa kun maapallo on loppuun käytetty, eikä City MARKETissa ole uutta tarjolla Plussa-kortilla.

Saattaa olla ettei tämän kulttuurillisen sivilisaation loppurytinöissä ymmärrys pääse vieläkään niskan päälle, siksi pahaksi on äitynyt parhaimmiston geneettisesti leviävä ahneuden sairaus.

Enpäs käy kuitenkaan sen kummemmin ennustamaan kun ei ole edes sitä yhtäkään hametta pistää nyt päälle, saatikka että kaikki kiskoisin ylleni yht'aikaa kunnon ennustajan tavoin; kultaiset korvarenkaat on kyllä.

Saattaa se olla että parikolme sivilisaatiota vielä ehtii kaivertaa maapallon resursseja - saattaa olla jottei.

Procul harum,Oh-show-tah hoi-ne-ne

Jos kättelet kreikkalaista - laske sormesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi