ZENROKKA
Otetaan yksi kevät,
pari hyvin sulanutta - mutta vielä kohmeista,
kilon kahta puolta olevaa hirvenlihamötikkää
ja valmistetaan lauantain zen.
Kattila olkoon melko suuri - kernaimmin yli kuin alle
ja kaikki tapahduttava aamunkoissa,
tarkalleen sarastuksen aikaan
kun kultainen juova ilmestyy mystisesti,
silti pieteetillä taivaanpiirille.
Ainahan se on tullut - iänkaiken - ei siinä mitään,
mutta jotenkin sen vartominen,
se on ikään kuin lisämauste - rikka rokassa.
Sitä paitsi rokkaahan tässä ollaan laatimassa,
sikäli mikäli sialta luikahtaa pieru,
kylläkin vasta suden hetken jälkeen - sehän lie selvä.
Kronologinen järjestys kun on tärkeä,
siksi kukolta kiskotaan teippi nokasta vasta viimennä;
juuri ennen siivutetun lihan käristämistä - voissa.
Lihan perään lanttukuutiot - ripaus Lootin vaimoa
ja maustepippurit kattilaan -, muhitetaan koko päivä,
varttia vaille lisätään suikaloitu pottu.
Ei sen kummempaa - sitten syödään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi