perjantai 5. elokuuta 2011

HÄTÄPASKOJA


HÄTÄPASKOJA

Syöksyileviä pörssejä. Selityksiä selitysten perään katkeamattomana vuona. Homma näyttää menevän yhä enemmän persielleen. Pääministeri varoittaa seikkailemasta lillukan varsissa ja seisoo siellä itse. Ei toimi. Velka ei lyhene uutta velkaa tekemällä. Miksi kukaan ei rohkene kertoa sitä lyhyenmatikanmiehelle?

Sveitsin Frangiin alkaa olla tunkua, samoin kuin Ruotsin ja Norjan kruunuihin. Vuoristoneuvokset Suomessakin alkavat olla huolissaan. Edessä on vain loistava menneisyys.

AFP:n (Agence France-Presse) mukaan norjalaisista yli 70% vastustaa €U-jäsenyyttä. Kanta on aiempiin vuosiin nähden jyrkempi maailmalla vallitsevan taloustilanteen takia, koska todennäköisesti nyt norjalainen rupusakkikin käsittää jo €U-puuhastelun absurdiuden eikä ole enää niin helposti huu-haa-politikkojen vedätettävissä.

Norjalaisten paikallinen Nationen-lehti julkaisi kyselyn tuloksen, jossa 71,1% sanoi "NEJ" €U:lle. 18,7% sanoi "JA" ja loput 10,2% eivät osanneet sanoa juuta eikä jaata.
Että tältä pohjalta.

Suomessa tuskin tällä hetkellä yksikään media hirviää vastaavaa €U-kannatustutkimusta teettää. Tulos kun on jo ennalta arvattavissa. Suomen heimon kusetus siis jatkuu.

Yhä enemmän alkaa vaikuttaa siltä, että odotettavissa olevaa talouskataistrofia ollaan peitelty jo hyvän aikaa. Ehken peräti syksystä 2008 saakka tekemällä hätäpaskoja hätäpaskojen perään.

Se lienee inimisille erittäin tyypillistä käyttäytymistä tilanteessa jossa ei osata tehdä "oikeaa" ratkaisua, mutta jokin ratkaisu kyllä silmänlumeeksi, muka asiaa peittämään ja sitten lapsen uskossa odotellaan, että sattuma tai onni, parhaassa tapauksessa jumala hoitelisi kuntoon töppäyksen.

Sen sijaan hätäpaskoja eivät ole olleet viime aikoina rupusakille syötetyt täkyset; homoliitot, vihapuheet, ruåtsinkielisyys, persut, rasismi jne. ei suinkaan, vaan täysin tarkoituksenmukaisia.

Rupusakin keskittyyessä täysin rinnoin niihin, puhkuen pahimman intonsa jonniinjoutavaan kinasteluun, juupas-eipäs kähinään, se ei jouda eikä ennätä paneutumaan niihin asioihin jotka sitä aikuisten oikeasti koskettavat.
 

Noilla edellä mainituilla harhautuksilla, lumemaalitauluilla sakki on varsinaisesta asiasta pihalla kuin lumiukko, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ja jotka nekin ovat saaneet kyseenalaista mainetta havaintojensa perusteella ja ovat maineeltaan lähinnä kylähulluja, koska yksikään politikka ei puutu niihin keskusteluihin edes rukkaset kädessä. 
Oman nahkan suojelu on tällä erää jokaisen opportunistin tärkein tehtävä.

Ilman pienintäkään häpyä ja surua voi sarkastisesti sanoa, että Suomen hallitukselle taannoiset ABB:n toilailut tulivat kuin yläilmoihin heitetyn rukouksen toteutuminen, kuin suutarin näppi sian persieen tai Manulle illallinen.
Kun sormi oli jo vakaasti sojoittamassa €U-kataistrofiin päin, rupusakki saatiinkin tuijottamaan innostuneesti sormea.

€uvostoliitto rapisee liitoksissaan. Brysselin Otto Ville Kuusinen - Liisa Jaakonsaari, toteaa saman mediassa ja Liisaan on uskottava, onhan hän Suomensyöjä Lipposen ytimessä.
 

Ensioireita pakokauhusta lienee myös Kokomustan sisällä muhiva vallankumouksen piristävä siemen. Eero Lehti puhuu vuoristoneuvosten äänellä. Vuoristoneuvokset ovat huolissaan lyhyenmatikanmiehen toilailuista. Ehken Kokomustassa on aika viheltää peli poikki ja vaihtaa ukko. 
Paljastuuko Katainenkin loppupeleissä pilluhaukaksi Kanervan tapaan. Sen saamme kai nähdä vielä syksyn mittaan.

Tulevan syksyn talouskaaoksen lisäksi kotimaassakin riittää pähkäiltävää. Perustuslain ”uudistaminen” eli HE 60/2010 odottaa toista käsittelyä uuden eduskunnan taholta syssyllä.

Erittäin mielenkiintoiseksi asian tekee se, että perustuslain ”uudistamisen” ensimmäisessä käsittelyssä koko vassariremmi äänesti puheenjohtajansa Paavo Arhinmäen johdolla hallituksen esitystä vastaan!
Mutta-mutta, Kävelevä Kataistrofi on pääministeriksi päästyään ennättänyt vakuuttamaan julkisesti, että mitään erivapauksia ei hallituksen linjasta sallita.

Ainut oikea kysymys kuuluukin: Kääntävätkö siis Arhinmäkeläiset kahta (2) ministerin virkaa vastaan takkinsa? Sitä päästään pian jaakaamaan. On siinä kannattajakunnalla taas nieltävää.

Erään sukupuolineutraalin pariskunnan sisäpiiristä (nimet muutettu) tihkui hiljattain sellainen tieto että heidän poikansa aukaisi yöllä aivan sattumoisin makuuhuoneen oven ja totesi näkemästään närkästyneenä:
"Ja mua oltiin raijaamaassa psykiatrille kun mä imin peukaloa!"Oh-show-tah hoi-ne-ne

Vetoan ylenpalttiseen siveellisyyteeni tekstini rahvaanomaisia sanoja sisältävissä kohdissa, vaikka olenkin tätä nykyä pääsemässä tuosta tavasta.

2 kommenttia:

  1. Osuvasti sanottu! Niin se on! Ei mitään lisättävää eikä pois otettavaa. Tosi kuin vesi.
    vatukka

    VastaaPoista
  2. Vatukalle:
    Näin on näppylät ja lisää tulossa.

    VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi