perjantai 19. elokuuta 2011

AJOPUU


AJOPUU

Ties jo monennettako kertaa demarit historiansa aikana pelaavat Kolumbusta. Tämä Intiaan purjehtiva höpsö, kuten hyvin muistamme, ei loppupeleissä tiennyt missä oli, mistä oli tulossa ja minne menossa.
 

Luokanopettaja Urpiainen on pussittanut itsensä nuoruuden innolla Kreikka-takuisiin. Eikä vieläkään olla rupusakissa selvillä kokonaisvaltaisesti siitä, onko nyt kyseessä vain koko demarijohdon henkilökohtainen typeryys, lapsus ja lapsen usko, vaiko joku tietty pussi jonka lukuun koko pulju pelaa pitkätukkasia jymäyttäen.
Wanha hippi Mooseskin on kaivettu esiin sargofagista, tomutettu ja siistitty näytteille.

Kokomusta on sen sijaan taktisesti siirtynyt tuppisuulinjalle Kreikka-takuu asiassa. Se on sitä kokomustan vastuullisuutta, vastuullisuutta ja vastuullisuutta. Lyhyen matikan Kävelevä Kataistrofi ottaa luikurina etäisyyttä takuusekoiluun joka näyttää menevän persieksi, persuille kannatukseksi. 

Pelännee niitä vastuita, joihin ajautuu EVVK:lle annetuista lupauksista,  jos ja kun takuu laukeaa käsiin.

Tapa liueta taustalle on perin peruskokomustalainen. Kevään vaaleissa noita-akaksi puettu höppänä pääministeri höpötti kuin kuoliaaksinaurattaja lainatakuista Kataisen yllyttämänä aina siihen saakka, että sai kepulit haudan partaalle kannatuslukujen valossa.
Kokomusta korjasi potin vaikenemalla.
 

Ja kun nyt takuujutska kohta uutisista päätellen tökkii, alkaa tökkiä myös hallituksen ryhti, kohta ei ole ensimmäistäkään typerystä todistamassa typeryyttään mediassa.
Jopa ministerin pestillä kuohittu Orhinmäki jättää hirnunnan väliin.

Ihailtavan hyvin on rupusakki oppinut lukemaan somen avulla poliittisten päättäjien rivien väliin pukkaamaa informaatioita. Omatoimisuus ja -aloitteisuus on nyt valttia tässä ajassa.


Onko odotettavissa oleva talouskataistrofi siunaus vai turmio, siitä jokaisella alkaa olla oma näkemys. Joka tapauksessa persaukisilta ei voi suhteessa enää juurikaan enempää mennä - henki, suurien varallisuuksien mielipuolisen ahneilta haalijilta puolestaan kaikki ja vieläpä viimeisimpänä sosiaalinen kasvojen menetys toviksi, jopa lopullisesti.
Narkissoksen tautiin langenneita odottaa sellainen pimpatus, että osa haljennee kiukusta. Niin-in, ja pimpatukseen voi myös kuolla.

Jo toista vuotta kestänyt tekohengitys jatkuu yhä vaikka potilas on käytännössä aivokuollut. Sinne tänne huiskittuja hajanaisia tiedonmuruja haalien ja yhteensovitellen voi yhen äkin huomata, että näyttää ihan siltä, aika ilmeiseltä, jotta Kolumbuksen keksimässä Amerikassa viime päivien tilastojen valossa työttömyys, kotitalouksien kulutus ja tästä seuraava yritysten voittojentekokyky on erittäin huonoissa kantimissa pitkälle ensi vuoteen.
 

Samaan aikaan €uron sytytyslanka on palamassa loppuun. Rupusakkilaisen ei kannata enää pysähtyä pohtimaan kaatuuko €uro, sen mukana €uvostoliitto, vaan sitä että miten kaatuu. Mitä olisi viisasta tehdä, vai ollakko jurottaa vain rinta päin nousevaa myrskyä, kas siinäpä kysymys.
 

Kun kotitalouksien kulutus Suomessakin tyssää - viime hetken havahtuminen suojaamaan aivan sisintä sisäpiiriä, ollaan siinä tilanteessa jossa Kävelevä Kataistrofi taas kipuaa Arkadianmäellä kököttävän poliittisen riihen katolle ja julistaa:
"Ei koske Suomea".

Ajopuuteorian lailla Suomi ajautuu irtipääsemättömään kuseen muiden €uvostoliiton alusmaiden tapaan. Minkä hirvittävän hinnan esi-isämme antoivat tappelullaan Suomen itsenäisyydestä ja minkä kauhistuttava hinnan yhä elossa olevat joutuvatkaan maksamaan hullun uskostaan €uvostoliittoon?


Saattaa se olla hyvinkin niin, ettei aivan kaikilla ei ole kykyä lykätä herätteen ja tyydytyksen väliaikaa.Oh-show-tah hoi-ne-ne

Wanhempana sitä sitten pystyy muistamaan mitä hyvänsä, on se tapahtunut tai ei.

2 kommenttia:

 1. Mutta toki Norjassa jo Halla-Ahon kaveri aloitti korjaustoimet Demarien suhteen... Oliko sinulla joku hyvä käyttämätön vinkki Suomeen sovelluttuna?

  Ei Norjassakaan poliisi kovin innokkaasti mennyt tätä ampujaa estämään; tuntuu että harkitusti viivyttelivät että oikeuden käsi ehtii toimia?

  VastaaPoista
 2. Juhani Tikkaselle:
  En tunne kumpaakaan yllä mainitsemaasi, sinulle lienevät tuttuja kun kerran tiedät ne kaveruksiksi. Oletko ilmaissut tietosi viranomaiselle?

  Paras vinkki demarien suhteen on paljastaa se mitä ovat nyt tekemässä ja mitä tekemättä jättäneet ja sitä myötä sitten olla äänestämättä yhtäkään demaria mihinkään toimeen.

  En ollut Norjassa paikalla, joten en kantaa kuulopuheisiin ja juoruihin.

  VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi