maanantai 2. toukokuuta 2011

TiNATiNA

Lunta häpsii hiljalleen, hiutaleita tanssahtelee leyhäyttelevän tuulen poukkoilevan mielihalun mukaisia piruetteja ja immelmanneja tehden ennen laskeutumistaan sammaleen syliin.  
T.I.N.A. - kevät tulee wäellä ja voimalla.
 

There Is No Alternative - Ei ole vaihtoehtoa! Tilanne alkaa kypsyä. Tällä kertaa fiktiivisen sijaan suolaa hyväuskoisten pitkätukkien auki repsottaviin haavoihin. Hyödyllisten idioottien aika on kulumassa umpeen ikään kuin siunatun kevään kunniaksi.
 

Tämä on lyhyttäkin lyhyempi tositarina eräästä ystävästäni. Kissankulmalainen Riikka Söyring on ammatillisesti määriteltynä kolmen valtavan upean pojan äiti, taidemaalari, kirjoittaja, sarjakuvapiirtäjä ja metsätilan kukkea emäntä.
Heinäveden maalaispitäjään tämä kerrostalossa kasvatettu kaupunkilainen päätyi reittiä Pori-Turku-Espoo-Tukholma-Helsinki-Hyvinkää-Oslo-Vantaa-Montana-Wyoming-Kanada-Helsinki-Naantali-Helsinki.

Hänellä on tuttuja ympäri maailmaa joiden kanssa hän vaihtaa
informaatiota tai joilta hän saa materiaalia. Siis vuorovaikutteista yhteistyötä taloudellisesta ja yhteiskunnallisesta informaatiosta ilman vallassaolevien politikkojen väritystä eri maiden medioissa. 

Itse olen tutustunut häneen joitakin vuosia  sitten ensin intiaanikulttuurien, sittemmin yhteiskunnallisten asioiden  merkeissä ja vaihtelemme tasatahtiin monenkirjavia mielipiteitä ja näkemyksiä sähkö-itellan välityksellä.

Näistä ikävistä talousasioista hän on kirjoittanut jo pidempään, muistakin ikävistä yhteiskunnallisista kyllä, mutta tällä erää talous on ymmärrettävästi pinnalla.

Tänään tuulee yhä vielä niin reippaasti ettei ole lainkaan selvää astuuko Absurdistanissamme suitsiin McKinseyn II hallitus.

Valpurin juhlinnan keskelläkin jotkut käyttävät päätänsä muuhun kuin viinakaatopaikkana. Tässä ystäväni Riikan selko-suomennettu referaatti Jan Hurrin (Taloussanomat) haastattelusta Deutsche Bankin pääekonomistin Thomas Mayerin kanssa:

"Hurrille pitäisi ehdottaa kohta tiedonjulkistamispalkintoa. Parasta talousjournalismia tässä maassa.


Pikaisia tulkintoja, huomioita, (ei suoria sitaatteja) Hurrin jutusta:

1.  Vaikka hallituseliitti meille toisin kertoo, Suomi ei ole mitenkään ratkaisevassa asemassa velkatakaajana. Saksa suurena valtiona ratkaisee, kuinka pitkälle aikaa pelataan. Saksankin kansalaisten sietokyky alkaa olla lopussa.
Hallituseliitti ja ministeri Katainen etunenässä, puhuvat kansalaisille ja hallitustunnusteltaville muunnettua totuutta.

2. Velkasaneerausten lykkääminen on ajan peluuta joka lisää veronmaksajien taakkaa. Ajan tuhlaaminen siirtää kansalaisille kuulumatonta maksutaakkaa EU-alueen pankeilta veronmaksajille.

3. €U:n uhkakuvia takauksiin suostumattomuuden seurauksista ei pidä ottaa todesta.

4. €U pelottelee. (Olli Rehn, Jyrki "Kiire" Katainen, Kiviniemi, pankkien ekonomistit Tyrväinen ja Hyötynen samoin...) Eliitti on pankkien asialla oman maan väestöä vastaan.

5. €U-valtioiden velkojen saneeraukset eli velkojen uudelleenjärjestelyt tapahtuvat vuoden, parin sisällä,  joka tapauksessa ennen Saksan seuraavia vaaleja 2013, taattiinpa niitä tai ei.

6. Pankkien ja lainoittajien on kärsittävä oma osansa tappioista.

7. Villiä menoa on luvassa, ja on ajan kysymys milloin seinä tulee vastaan ja kuinka paljon kenenkin rahaa ehtii palaa.

8. Tapahtumat eivät suju läheskään niin kuin talouspäättäjät ovat kaavailleet (Eivät siis ole päättäjien hallinnassa vaikka toisin väitetään).

9.  Ekonomisti Thomas Mayer tulkitsee Suomen äänestystulosta niin, että kansalaisten mitta on jo täyttynyt meillä ja muissakin EU-maissa.

10. €U on maksattamassa kustannuksia epäreilusti valtioiden veronmaksajille. EU toimii kierosti ja käyttää väärin valtaa ja kansalaisten tietämättömyyttä. Siitä huolimatta ihmiset alkavat herätä.

Vau! Vau!
Riikka Söyring"

 

Tässä Taloussanomien juttu kokonaisuudessaan. Talviuni on ohi. On aika laittaa textiviestimet ja sähkö-itellat toimiin. Painetta politikkasiin; olkaa hyvä niin.

Myös Riikalle pitäisi ehdottaa kohta tiedonjulkistamispalkintoa. Parasta talousjournalismia tässä maassa rupusakkilaisille.

Tästä löytyy kaikki hänen julkisaattamansa kirjoitukset.


Oh-show-tah hoi-ne-ne

........
Kalan valmistuksen tärkein sääntö on tämä: "Ne jotka paistavat kalan ruokaöljyssä, pitäisi keittää itse siinä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi