perjantai 20. toukokuuta 2011

KLEPTORATiAN VOiTTO


KLEPTORATiAN VOiTTO

Hunajapurkille on tunkua, piisaako siitä kaikille - sitä voi ennakkoon vain arvailla - yleensä ei. Seteliselkärankaisten kerho kokoontuu tänään ens'kertaa tekemään pesänselvitystä toistaiseksi vielä hengissä rypistelevän heimoyhteisön varoista. 

Ei ole itsestään selvää, että kaikki saavat ansioidensa ja panostensa mukaan. Kautta maailman ahneuden saastuttamat, Narkissoksen tautia potevat kahmivat muiden vaivalla tehdystä työstä kasatut hedelmät. Niin myös meillä Absurdistanissa. 
Muualla, kehitysmaissa sitä sanotaan ryöstöksi.

Tulevat sitten iltauutisissa jankuttamaan häpeämättä julkisesti - vailla mitään häpyä; vastuullisuutta, vastuullisuutta ja vastuullisuutta. Vaatimattomampien basaari-rottien, ne jotka koittavat kivetykselle varisseista kultajyvistä poimia itselleen pesämunan loppuelämään, nyökyttelessä kameralle suu virneessä, silmät onnesta hehkuen.
Kylmä tunteeton digikuva ei välitä sitä petosta, sitä ahneuden ja vallanhimon henkeä joka heistä huokuu fyysisesti.

Ja sitä kuvaa, sitä opportunistien ja sosiopaattien saalistavaa hyeenalaumaa, joka päivystää lemuavana perässähiihtäjien armeijana saaliinjaolle - sitä ei näytetä siveellisten syiden takia.

Suomea ryöstetään nyt demokratian nimissä, mutta lumedemokratiamme on - yllätysyllätys, vain varasvallan - kleptokratian, hatara kulissi.
Eikä sille heimoyhteisö voi mitään, puolueiden vallankaappaus jatkuu ja on hyvissä voimissaan. Väkivallan monopoli on nomenklatuuran hallussa, joten kovin vihaista joukkoa ei kaduilla suvaita. 

On niin surullista että absurdistanilainen rupusakki niin kovin helposti unohtaa wanhan tietämyksen: "Jos valtaa on, sitä käytetään." Tässä tapauksessa yhteiskunnan pääoman siirtämisessä muualle oman edun nimissä.

Kuten tiedämme, demokratian ydin on henkirikoksen mahdollisuudessa. Siksi niin kauan kun nomenklatuuraa vastaan voidaan valmistella henkirikoksia, heillä on motiivi leikkiä rupusakin kera demokratiaa.
Demokratian kulmakivi ei ole niinkään ihmisen pyrkimys hyvään, kuin kustannustehokkuus. Jos valvonnan kustannukset painuvat alle äänestyskustannusten, niin äänestys saa mennä.

Sen vuoksi - olen sallinut itselleni noin ajatella, niin kauan kuin siihen on vielä tämä yhäti rapistuva mahdollisuus, meidän olisi pidettävä valvonnan riskejä ja kustannuksia mahdollisimman korkeina.

Toistaiseksi rupusakillakin on vielä  ius suffragii, paremmalla väellä ius honorum ja jokaisella yhä ius census, joka näyttää olevan siirtymässä tosiasiallisesti kyllä pankeille.
Soinilla  säilynee ius provocationis, jos jaksaa pysytellä henkissä, kuollessahan moinen lakkaa.
Tällä erää vain Kävelevällä Kataistrofilla on kuuden  (6) koplan takaama ius regis ja sen kohtalo ratkennee ennen Ukon juhlaa.

Kun normaalisti kaikki muut Anttilat, paitsi Sorkka Anttila nauttivat keväisestä huumasta odelmassa tanssien, niin nyt rupusakki-anttiloilla on edessään suomalainen nuorallatanssi.
 

Vetoan anhittomaan puhtauteeni vaikka olenkin sittemmin päässyt tuosta viastani.

Meneillään olevan tapahtuman kuvaamiseksi on valittavissa kaksi vaihtoehtoa, lyhyt, häpeämätön ja irstas tai pitkä, 10-osainen kootut teokset. Ehkä joku kootut tulee aikanaan tekemään, jos €U sen sallii? Itse tyydyn tähän lyhyeen ja irstaaseen.

Hienot, vääräkieliset sanat selitetään kommenttiosiossa.Oh-show-tah hoi-ne-ne

Joka nyt pitää silmälappuja, tietäköön että samaan varustukseen kuuluu vielä suitset ja ruoska.

1 kommentti:

 1. Hienot, vääräkieliset sanat:
  ius suffragii, äänioikeus
  ius honorum, oikeus hallintovirkoihin
  ius census, omistusoikeus
  ius provocationis, oikeus vedota kansaan
  ius regis, kuninkaan oikeus

  VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi