perjantai 18. maaliskuuta 2011

SALAiNEN LÄPiNÄKYVÄ


SALAiNEN LÄPiNÄKYVÄ

Ydinvoima-alalla vallitsee lähes yhtä suuri salailumentaliteetti kuin lumedemokratioissa, vaikka rupusakille julistetaan päin näköä kaikenlaisen puliveivaamisen läpinäkyvyydestä.
Kuitenkin kun hygieniahanskat kädessä tönkäisee tikulla jompaa kumpaa, hyh-hyh - alkaa heti löyhkätä. Läpinäkyvää on vain se mitä ei kertakaikkiaan voi pitää salassa.

Peruspsykologian kikkoihin kuuluu valtapelissä koplan jäsenten sitouttaminen vastuullisuuteen. Siitähän Kävelevä Kataistrofikin jatkuvasti höpöttää.
 

Keino on uskomattoman helppo, S.A.L.A.i.N.E.N-leimalla lähipiiri liimataan tiukasti otteeseen. Vallan ylläpitäjistä tulee kähmivä salaseura väkivallan monopoli tukenaan, jolla ei aidossa demokratiassa pitäisi ole mitään tekemistä.
Lumedemokratiassa se kuuluu tunnusmerkistöön.

Lumedemokratia toimii iänaikaisen vanhan sadun/tarinan mukaan.  Ja näköjään hyvin. Aisoposkohan??? lie ensimmäinen kertoja ollut?

Huudetaan päällimmäisenä kansanvaltaa ja läpinäkyvyyttä jotta voidaan toimia kansan mielipiteestä piittaamatta läpinäkyvyyden viitan alla pimeyden töissä.
Olemalla kaikilta puolin läpinäkyvä, on mahdollista vaeltaa huomaamattomana. Silmänkääntötemppu taikurin oppaasta.
 

”Monet jäljet johtavat luolaan, muttei yhdetkään ulos” pähkäili jo mainio Aisopos.

Lumedemokratiassa näkyvä pieni vähemmistö taluttaa enemmistön pässilaumaa liekasta miten tahtoo taustalla häärivien "hiljaisten miesten" viittausten mukaan.

Kun yritin taannoin ottaa selvää suomalaisesta puolueiden kannatuksen laskutavasta joka näyttää päälle käsin perin rehelliseltä ja yksinkertaiselta prosenttilaskulta. Niin yksinkertaiselta, että useimman päähän ei edes pälkähdä miettiä onko siinä mitään kummallista.
Asia on liian läpinäkyvä.


Juuri kukaan asiantuntija ei halunnut vastata, muuan kuitenkin läpipyöreitä lirutteli. Odottelen vastausta tilastomatematiikan ammattilaiselta.

Suomessa, monen muun maan tapaan, poliittinen kannatus lasketaan vaalituloksesta; äänestäneiden - ei äänioikeutettujen määrästä, vaikka jokaisella äänioikeutetulla on hallinnassaan ennen äänestystä vain yksi täysin samanarvoinen ääni - käyttikö sitä vai ei.
 

Vaalitulosta laskettaessa äänioikeutetun, mutta äänestämättömän ääni nollataan vaikka kyseessä on selvääkin selvempi viesti siitä, että osa äänioikeutetuista kokee yhteiskunnallisen vaikuttamisen toivottomaksi. Syystä tai toisesta.
Siihen tutkimukseen ei kukaan ole juurikaan satsannut. Arvaan kyllä syyn.

Kun lähestyin kirjeellä muuatta wanhanliiton elakoitunutta politikkaa (Nimi Muutettu), hän vastasi jota kuinkin näin:
"Moro! Olen miettinyt kysymystäsi ja pohtinut vastausta:
Olen tullut siihen tulokseen, että ei sitä missään ole noin päätetty, koska kyseessä on vain käytäntö, jolla ei ole virallista oikeudellista perustaa. Noin se vain on lähes kaikkialla.
Kyseessä on siis maantapa median itse käyttöön ottamana."


No niin, asia näyttää olevan juuri kuten olen arvellutkin. Käytössä oleva maantapa pönkittää kaikkien puoluekoplien olemassaolon merkitystä, koska nykyinen maantapalaskutapa antaa koplille suuremman kannatusprosentin.
 

Epäilemättä tämän laskutapa pajunköyden syöttäjää ei tarvitse kovin kaukaa hakea, kyllä erityisesti tässä asiassa mediaakin on kustu silmään sangen runsaasti kun se on lähtenyt kyytipojaksi asialla.
Niinhän se yleensä on, että tehtyjä virheratkaisuja on vaikea pyörtää yksittäisellä tasolla jälkikäteen - toimittajankin, mieluummin ajetaan sitten tällä vanhalla linjalla himmennetyin lyhdyin.

Eilisillan vaalikeskustelussa asia tuli harvinaisen korostetusti esille kun YLE-Anterssonni pariin otteeseen aivan alussa mainitsi hallituspuolueiden uusimman galluppi-kannatuksen pudonneen reippaasti
(7,4%) viime vaaleista (58,4%), tämän hetken 51 prosentin kannatukseen.
Siis tämän nykyisen maantavan mukaisen laskutavan mukaan jo aivan kiikuin kaakuin enemmistön rajoille.

Hänkin käytti - Andersson, tuota medialle syötettyä pötyä, politikoille edullista laskutapaa.
Todellisuudessa tämä nykyinen hallitus ei ikinä ole ollutkaan enemmistön hallitus 37,7 prosentin poliittisella kannatuksellaan äänioikeutetuista. Rupusakkia on vedätetty kuin pitkätukkahippiä.

Tuo Nipponin pieni ongelma liittyy hyvin yhtäläisesti omaan €urooppalaisen Japaniimme; väestön pitämiseksi tyynenä kun sitä nyljetään, niin että kaikki oleellinen tieto pyritään salaamaan.
 

Niinhän tuossa €urovippingissä nyt näyttää olevan. Urpiainen ei saanut kiskotuksi hohtimillakaan Kiviniemen maireasta kestohymystä vastausta kysymykseen korotetaanko €uroopan Japanin takausvastuita 100 prosentilla.

Samoin on käymässä Nousevan auringon maassa, muut valtiot läheltä ja kaukaa, lopulta myös omat kansalaiset ovat alkaneet epäillä sitä totuutta jota maan hallitus lämpimikseen päivittäin jatisee.

Tämä mentaliteetti; kerrotaan vain viimeisen pakon edellä, johtaa väistämättä ajan oloon laivan uppoamiseen. Joka ei usko - lukekoon historiankirjansa uudelleen.
 

Kuiville selviävät vain ne jotka ajattelevat kuin nokkela runoilija Simonides, joka ei hukkunut myrskyssä, sillä hän ei ryhtynyt muiden laivalla matkustavien lailla keräilemään tavaroitaan niitä pelastaakseen, vaan pelasti vain itsensä  - hänen "omaisuutensa" oli hänen päässään.

Edesmenneen vaalikeskustelun perusteella näyttää kovin lupaavalta, että demarit, vassarit ja persut hakevat opposiittiö asetelmaa jo nyt.
 

Se on hyvä suomalais-ugrilaisen heimon näkövinkkelistä hieno juttu. Kokatkoon soppansa sen syntyyn vaikuttaneet koplat - Kepuli/Kokomusta. Seuraavissa vaaleissa ne naulitaan hyvin ansaitusti pääsiäisenä ristille.
Isänmaanpettureiden paikka on siellä.Oh-show-tah hoi-ne-ne

Omnia mea mecum porto. "Kannan kaiken omani itsessäni."

4 kommenttia:

 1. Olisi hyvä, jos jokaisella olisi kaksi ääntä, yksi plus ja yksi miinus. Plussat toimisi niinkuin nuo äänet nykyisin ja miinukset veisivät yhden äänen siltä äänestetyltä. Ja saisi tietenkin valita käyttääkö molemmat, toisen tai ei kumpaakaan ääntä.

  VastaaPoista
 2. Isopeikolle:
  No tuohan olisikin oiwallisen hyvä ratkaisu.

  VastaaPoista
 3. Kävelevä Katasrohvi on käynyt aina vain pelottavammaksi.
  Hirvittäisi, että mitähän tästäkin tulee, jollei tietäisi, että äänestipä kansa miten vaan, ei mikään muutu.

  VastaaPoista
 4. Hejokolle:
  Sanos muuta. Huikkoo jo hiukkaa.

  VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi