perjantai 15. huhtikuuta 2011

ZENiLÄiSET HiLLOMUNKiT


ZENiLÄiSET HiLLOMUNKiT

Kaksi zeniläistä munkkia, Tao Te Timong ja Tao Te Jyrking kulkivat routavaurioisella tiellä Palmusunnuntaita kohden. Nuori Suomi-neito asteli vastaan liukastellen kelirikossa ja yritti päästä talon suojaan.
Koska tie oli röppöisä, otti toinen munkeista, Tao Te Timong, Suomi-neidon syliin ja kantoi hänet turvaan.

Munkkien jatkaessa matkaa Tao Te Jyrking sanoi:
"Rikot sääntöä, mehän emme saa koskea naiseen."
 

Tao Te Timong vastasi: 
"Mehän jätimme hänet jo kauan sitten, mutta sinä näyt kantavan häntä yhä vieläkin."

~~~~~~~~~~~~

Hyvin monelta taholta on vähätelty €uron tulevaa kohtaloa eli romahdusta. Todisteita kestämisen puolesta on ladottu enemmän kuin Suomen kokoisen pienen maan tontilla sopii olemaan. 


Viime päivinä asiaa on vaalikiimassa perusteltu jopa sillä, että varsinaisesti uuden eduskunnan, uusien edustajien on alettava heti pikimmiten hoitamaan monia muita Suomen sisäisiä asioita ja ongelmia jotka ovat parahultaisesti etusijalla ja siis tärkeimpinä ohi tuon huojuvan €uron ja romahduksen partaalla olevain Portugalin, Kreikan ja Irlannin.
 

Niinpä niin, aivan, mutta kun joka hemmetin suomalaiseenkin ongelma-asiaan näytetään tarvittavan tuota samaista kuilunpartaalla huojuvaa €uroa. Ikään kuin mikään ei olisi kiinni varsinaisesti hallituksen halusta, tahdosta tai puolueen tai viime kädessä kansanedustajan.

Kun työttömyys ei korjaannu, sosiaaliturva kohoa, taitettu indeksi eheydy, tie parane tai mikä vaan, niin perussyynä on kuitenkin ei tahto vaan rahanpuute; syntipukki €uro ja sen riittämättömyys.
 

Silti, senkin uhalla, että em. asioista joudutaan tinkimään heimolaisten onnettomuudeksi, lisää velkaa on otettava ja annettava muualle; silläkin uhalla, että omat paikalliset ongelmat jäävät hoitamatta, todistelee €urouskovaisten blokki.
 

Ja heimo ihmettelee. Hiemankin mustikkamaiden nettimediaan vilkaistuaan kun huomaa, että koko €uroleiri on leviämässä kuin Jokisen eväät. 

Tästä em. karonkasta Turusen pyssyn lailla itseään täynnä olevalle Kävelevälle Kataistrofille ei mainostoimisto ole muistanut kertoa ja tämä nalkuttaa ja vatvoo kuin pahainen hameniekka samaa asiaa, jonka jokainen tollokin nykypäivänä osaa tarkistaa netistä ja on heti kärryillä missä mennään. Mooses Lipposen sokea Reettakin.

~~~~~~~~~~~~

Katselin tuota "eijajuu kinastelua" illalla. Kakrut hiekkalaatikolla. 

Arhinmäestä kehittyy muutamassa vuodessa Orhinmäki kunhan käy Otavassa tai Oriveden opistoilla hiomassa puhetekniikkaa. Siinä vaiheessa kun luopuu vihreydestään, alkaa saada joukkoja taakseen.

Urpilainen on parantanut esitystä syksystä lähtien kuin sika juoksuaan. On ehkä karistanut wanhojen setien päällystakit hartioiltaan ja uskaltaa olla avoin, vapautunut ja rento. Tytöttely on loppunut.

Kataisen läpeensä sliipatun ulkokuoren alta paljastui aika helposti hontelo, epävarma pojan jolppi, jolle on vakuutettu kummisetien taholta, että kyllä sinä pärjäät ja saat pesää kun teet näin ja näin. Epävarmuus paljastui hermostuneen naurahtelun ja toiston, toiston ja toiston takaa. Hänen tapauksessaan käsien viuhtomista tarvittiin oman itsevarmuuden tueksi, ei niinkään avoimen kuvan luomiseksi.

Itse asiassa naurahtelu ja toistelu oli niin silmiin pistävää, että sen varmaan havaitsi sellainenkin tarkkailija vaistollaan joka ei ole koskaan kuullutkaan sosiaalisista viesteistä. Minä kävelisin ennemmin kuin ostaisin tuolta mieheltä auton.


Soini rönötti kuin Herodes jakkarallaan, puhui vähän mutta sellaista kursailematonta johon juuri muut kuin Anni ja Paavo eivät rohjenneet puuttua.  
Kiviniemen ja Kataisen vaikeneminen (Katainen huulta purren) ilmaisi, että lisää kiusallisia soini-argumentteja ei haluttaisi millään kurin tuoda enää etenkään Soinin latelemana keskusteluun.
 

Mari Kiviniemen jatkuva käden vieminen leukaan tai suulle paljasti hänet useaan otteeseen puhumasta epätotta tai muunneltua totuutta. Toki hän totta puhui niin hyvin kuin taisi, se vaan paljastui. Hallitsematon kehon kieli paljastaa.
 

Ruåtsilaisesta kansan puolueesta ei ole pahaa sanottavana. Eikä hyvää. Saavat mennä jos jonkun paikan keksivät. Eivätpähän pyöri jaloissa. 

Virheistä olen jo aiemmin todennut että oli  Luojan (luonnon) virhe/oikku, että koko firma on perustettu.

Lupaukset on nyt annettu ja ensimmäiset pettymykset tulevat heimolle tarjolle heti hallitusneuvotteluista uutisoitaessa. 

Valta maistuu hyvälle ja huonotkin selitykset takinkäännöistä heitetään puolihuolimattomasti olan yli pureskelematta nieltäviksi.
 

Peli on heimon osalta pelattu neljäksi vuodeksi. Lumedemokratia jatkuu. Siihen on tyytyminen ellei vihan pistämä sakki nouse kadulle. Eikä nouse, en usko. 

Nykyisellä byrokratian hienosäätömekanismilla rupusakin vitutuskäyrä pystytään pitämään sillä tasolla, että se ei nouse kaiken henkilökohtaisen menettämisen uhan yläpuolelle. 
Lain, normien ja sääntöjen kunnioittaminen jatkuu pässinpäiden johdolla lammaslaumassa. Samoin munien puristeleminen. 
Aivopesty heimo on nöyrä, se ei nouse kusetuskoneistoa vastaan.

€uroilla voi ostaa sängyn, muttei unta, tai kellon muttei aikaa.Oh-show-tah hoi-ne-ne

Ah - miten ne kiinalaiset sanovatkaan - kun sormi osoittaa kuuta, typerys katsoo sormea!

5 kommenttia:

 1. Juu keskustelut velluvat kiivaina. Toiset puolustelee ja toiset syyttelee. Luvataan lammet ja ummet, mutta elämä jatkuu samanlaisena jälkeen vaalien, ellei taas astetta köyhempänä :)

  VastaaPoista
 2. "Pahainen hameniekka." Hm. Liitetäänkö siis naiseen kaikki huonot ominaisuudet, mitä ajatella voi? On se jännää, että nämä sanonnat elävät aina vaan.
  Nimim. Pahainen Hameniekka-Akka

  VastaaPoista
 3. Siukulle:
  Elämä jatkuu samanlaisena, siitä on kokemusta vuosikymmenten ajalta.

  Akalle:
  Ei liitetä. Pahainen hameniekka on kansanperinnettä.
  Eikä aiheuta muita toimenpiteitä.

  VastaaPoista
 4. Aurinko nousee joka päivä, mutta eiköhän kokoomuksen kekkerit olleet tässä. Tai sitten on maailma todella mullillaan.

  Aamulehdessä tehdään yhä vihreää vallankumousta

  http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Vaalit/1194674935157/artikkeli/vaalikiertueen+finaali+tynkkynen+tyrkylla+ministeriksi+pirkanmaalta.html

  Ei se Oraksen poika ihan tietää, missä pelissä on nappulana.

  http://haapavaara.wordpress.com/2011/04/15/elaman-kolme-jokea/

  VastaaPoista
 5. Sampalle:
  Kyllä saattaa tulos yllättää monet.
  Vihreän vallankumouksen aika on auttamattomasti ohi.

  VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi