perjantai 8. huhtikuuta 2011

VAiTELiAS NELJÄS MiES


VAiTELiAS NELJÄS MiES

Pohjanmaan Miina-neiti oli päässyt viikolla kuulemani mukaan ja mediatietojen perusteella oikeaan asiaan, jonkinmoisiin kurkistusneuvotteluihin. Ensin tietty syvennyttyään nokinaamaisten merirosmojen kalustoon ja sitä myötä sitten, tehtyään virallisen ilmoituksen halusta diskudeerata näiden rosmojen kera.
Nii-in - vaikka merirosmot puhuvatkin ylipäänsä vain piraattikieltä ja Miina suomea.
Onneksi rivollit puhuvat vielä sentään sellaista yhteistä kieltä jota jokainen päivettynytkin ymmärtää.

Miinan epäilyn olivat herättäneet piraattien oudohko käytös; pakoon luikkiminen kesken laivanupotusleikin. Sittemmin ja kun se oli jonkun aikaa seurattuaan ojentanut kyseistä sakkia Boforsin 57 millisellä yleiskeulatykillä (70 Mk1) ja roimauttanut perään vielä pari sarjaa herhiläisiä 12,7 millisillä moottorikivääreillä (tuplat), oli piraattipaatin ruumasta löydetty yhen äkin jumala ja alettu sitä rukoilemaan.

Sitä seuranneessa kaplakassa ja partaalta loikkimisessa ja välittömästi heti sen jälkeen sitten, Miinan tavoitettua nämä yltiö- ja hurjapäiset sarkarpojat, ne oli shanghaiattu parhaasen piraattityylin Suomen tontille ja alettu tivaamaan selitystä luikuripelille.

Piraattipaattiin YK:n mandaatilla tehdyssä samanaikaisesti suoritetussa esitutkintaiskussa oli löydetty raskauttavaa todistusaineistoa, vaikka Suomessa syyllinen on vasta kun sen tuomioistuin siksi todistaa.


Todisteluettelossa sijalla:
1. liehuu merirosmolippu, musta, valkealla silkkipainossa painettu pää ja sääriluut ristissä alla. (tod. nök. kiinal, huonolaatuinen, rispaantunut)
 

2. rääkyy vittuileva, karskia merimiesslangia käyttävä papukaija tai -heikki, sukupuolesta ei selkoa, haistattaa kaikilla kuudella kielellä sujuvasti. 
Molemmista jaloista roikkuu palmikoitu ohut köysi. Kun purseri nykäisi sitä vasemmasta, se sadatteli Obamaa, kun oikeasta se haukkui Bin Ladenia. Molemmista nykäistessä se lensi persielleen.
 

3. killuu takaraivon kautta ylle puettava ja siitä otsalle, silmänpäälle asetettava silmänpeitin, musta soikeahko, (Armanin vanhempi malli)
 

4. klenkkaa hihnoilla vyötärölle kiinnitettävä balsapuinen puujalka, (ei se yksi) puukkosahan jäljet tunnistettavissa, sekä muutama tylpähköllä teräesineellä suoritetun hivautuksen kolo, myös erinäisiä sekalaisia/hajanaisia vuolemia. Nahkapehmustinta paikattu maitoliimalla huomattavan tökerösti.
 

5. roikkuu henkarissa kaluunatakki. Musta, paikattu, kultadubleenapeilla, kirjaillut mansetit sekä epoletit, tampin napeista toinen hukkunut.
 

6. on aito messinkinen 4-osainen kasaan painuva, teleskooppimallinen pitkäsilmä (20 x 50)
 

7. huotrassa kuljetettava käyrä sapeli, (esitutkinnan mukaan turkkilainen, mutta terä luultavasti damasti-takoinen)
 

8. vahvasti raudoitettu, lukittu aarrearkku, siihen todennäköisesti kartalta ensisijaisesti vaikuttava töherrys (esitutkintaa johtava purseri tosin epäilee kyllä sitä Salvador Dalin maalaukseksi pikemmin, sen verta epäselvästi kuvattuna on reitti). Mutta tämä tästä.
 

9. väkipyssy, tyhjä, sankkireikään lyöty hevosenkenkänaula?

Muuta havaittua, mahdollisesti syyllisyyteen vaikuttavaa:
- identifiooitu on jäsenistä Bill ja yks Morrison ynnä muudan Silmälappu-Tom.
- kapteeni väittää olevansa joku lemmon William Kidd, s. Skotlannista, Dundeen kaupungista ja että on muka brittien suojeluksessa, muutoin näyttelee mykkää jos sille puhuu somalia.
- aluksen päällemaalatun nimikyltin alta erottaa vielä hämärästi sen entisen nimen; Adventure Galley.

Tässä kaikki tällä erää. Syylliset pidetään pidätettyinä, suihkutetaan, pestään ja valkaistaan, täisaunotetaan ja tuuletetaan pahat hajut pois sekä pannaan kotouttamiskurssille.


Koska kyse on kuitenkin inhimillisistä otuksista, heidän sallitaan harrastaa perinteisiä merirosmopelejään, esim. lankkuleikkiä; 10 tikkua lankulla - tosin silmälläpidon alaisena.Oh-show-tah hoi-ne-ne

Omnia mea mecum porto.

2 kommenttia:

  1. Pelkkiä aihetodisteita kaikki tyynni, ei tuollaisilla vielä passaa krp-tutkintaa aloittaa.

    VastaaPoista
  2. Demetriukselle:
    No ehken vainajalle pienen sakon sentään saisi???

    VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi