perjantai 6. tammikuuta 2012

VALOPiLKKU


VALOPiLKKU

Pieni, tuskin vähäpätöinen valoilmiö eteläisellä taivaalla olisi kenties jäänyt kokonaan rupusakilta huomioimatta, elleivät omahyväiset linnunradan matkaajat olisi saaneet äkillistä päähänpistoa poiketa moikkaamaan Valtaojan Eskoa Turkkuseen.
Sinne kun joutuu Telluksen hieman vinksallaan olevasta akselikulmasta johtuen ottamaan laskeutumisradan jo Ohotan meren päällä olevasta sisääntuloaukosta. Etenkin jos kokonaan toisesta linnunradasta pyrkii sisään.

Koska kuskilla oli pohjana jo yli 8 tunnin keikka Pluton takaa Marsin kautta kaartaen ja sitten vielä matkan loppupuolella Telluksen lähiavaruudessa sen maar helvetillinen puikkelehtiminen kaiken maailman satelliittien ja epämääräisen avaruusroinien seassa, niin aivan nappiin ei osunut tämän shäföörin vuoroa tekevän Ufo №1:n sompailu.

Pikkasen liian viltossa kulmassa osui käytävään kun tuli hieman sivuryöppyä putkeen, niinpä hyrrän toinen laita pyyhkäisi reippaan otteen ilmakehää ja tefloninen sivupelti paloi tuhannen nuuskaksi.
 

Se olikin sitten se toinen syy miksi piti poiketa sisemmälle Eskon valtaojalaiseen atmosfääriin.

Aluksen toimeenpanevan komitean kriisiryhmän päällikkö nimittäin epäili, että mokoma haaveri saattaisi tähtien välisissä matkoissa kuitenkin vaikuttaa sen verta roisisti - matkathan on tosi pitkiä, joten esimerkiksi Alfa Centaurin matka saattaisi päätyä vaikkapa Vegaan.
Sen verta vänkäisi kärventyneen siipispankon puoli aluksen kurssia sivuun.

Jos rungon muoto omaan keskiakseliinsa nähden heittäisi 100% symmetrisyydestään vaikkapa vain 10000-tuhannesosan, niin tietokonelaskelman mukaan se heittäisi Tellukselta esim.  Siriukseen matkatessa jo loppupäässä semmoset rapiat 0,007 valovuotta. Se olisi anteeksiantamattoman paljon.
Sillä mentäisiin ohi, että kajahtaisi ja tulisi vain tyhjää puhetta raportoinnin yhteydessä. Saattaisipa TVK-ammattiliitto (Tähtien väliset kuljetukset) tiukentaa ajopiirturiin pohjautuvaa kuskipykälää, jos niikseen.

Koko tämän klusterin rahti- ja matkailuelinkeino kärsisi moisesta ankaran takaiskun jos kuskin pitäisi alvariinsa pitää taukoja - ihan muuna työnään sen halavatun kiekon tahtiin.
 

~~~~~~~~~~~~

Nooh - saapuivat Valtaojalle Turkkuseen. Tämä ei ollut kotosalla, oli jäänyt yliopistolle tuijaamaan putkella taivaan taakse. Ihan muuta kyllä kuin em. valoilmiötä. Sillä oli nääs pari juttua vielä kesken arkkipiispan kera - niitä koukeroista tsekkasi lasin läpi. Varmisteli, että tämä puhui läpiä päähänsä.

Lappu pöydällä kuitenkin kertoi vieraille, että sekuvaan jääkaapista oltta pöytään ja HK:n blöötä ootellessa. Tullaan sitten kun tullaan.
Hän laittaa sitten tultuaan Kemigradilaiseen tapaan savusiikalättyjä, sikäli mikäli Siiwassa on kyseistä epeliä saatavilla.

Muudan vieraista kiinnitti huomiota sohvapöydällä lojuvaan mustaan pötikkään jossa oli painonappeja. Tietenkin painoi sen kummemmin harkitsematta silmiin selvästi muista erottuvaa punaista näppyä.

Hetken päästä syttyi nurkassa SÖNY 60" LED 3D HD CD WC ja koko ruudun täyttävä Kävelevän Kataistrofin pää lonksutti siinä leukojaan silkalla suomella.
Muistutti kuulijoita, että on olemassa vai yksi fantastinen vaihtoehto, vaihtoehto ja vaihtoehto tai muuten Venäjä, Venäjä ja Venäjä tullee ja syö suomalaiset.

Korosti: "Nyt vyöt ja tuppiroskat kireälle rupusakilla ja turvat tukkoon, mitäs että äänestäneet tarpeeksi Soinilaisia. Nyt sitten maksatte ja itkette ja maksatte tai sitten itkette ja maksatte. Ja sama vielä vastuullisesti päinvastoin ja takasin."

Hetkisen Ufo № 2 kuunteli lätinää, nousi sitten, leijaili 60-tuumasen luo ja tukisti tätä omituista höpöttäjää. Tämä älähti ja kutsui taustavoimia paikalla. 


Häkämiesten Kymen kuulua nyrkkisukua saapui oitis paikalle mutta jähmettyi saman tien Lootin vaimoksi kun Ufo № 2:n säde hipaisi nyrkkiään heristävää tyyppiä. 

Paikalle maratoonannut "Voihan vuittu"-Tuppinen jähmettyi myös säteen hipaisusta suu-auki asentoon, tiedättehän, sellaiseen affenan suu auki-asentoon.

Kun hätätoimet oli tehty, hyvin pitkälti pitkään- sekä korkeampaan matikkaan harjaantuneet aivot ynnäsivät ja äkkäsivät, että punaista nappia painamalla nämä ruudulla seikkailevat painajaiset saa kätevimmin eliminoitua.
Painoi uudelleen ja valo ruudulla hiipui, painajaiset katosivat ruudun mustiin syövereihin.

Vieraat saivat odotusajan käyntiin ja ottivat jääkaapista pötyä pöytään ohjeenmukaisesti ja kävivät odottamaan; kököttäen tiskialtaan reunalla kuin kaksi wanhaa varista.

Tässä kyseisessä maassa - valtiossa, vietettiin parahultaisesti presidentti-kampanjaa, joten taivaallinen valonloimotus oli sitten vain pieni valopilkku äärettömässä informaatiomeressä. Se vaipui hyvin nopeasti unholaan koska inimiset olivat kovin ahkeria seuraamaan NATO-Niinistön ja EiNATO-Väyrysen keskinäistä otattelua.

E. Valtaoja hyvin wiisaana miehenä ei ottanut tyyten ymmärrettävistä syistä Ufo № 1:n ja № 2:n kanssa tähdistä keskustellessaan mitään kantaa koko em. kisaan.


Vasta sen jälkeen kun oli saanut näille ystävällisille muukalaisille hommattua pannun kyljen teflonoijan, ilmaisi hän jollekin vastaantulijalle K-marketista avaruuspölyä hakiessaan äänestävänsä Väyrystä.Oh-show-tah hoi-ne-ne

Jos kättelet kreikkalaista - laske sormesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi