perjantai 19. helmikuuta 2010

LiNNUNPASKAPUHETTA


LiNNUNPASKAPUHETTA

Tästä ilmastoinninmuutoksesta ei nyt näytä tulevan "lasta ei paskaa". Nekin pienet rohkeat, salaiset siniset ajatukset suloisesta suvesta, ikuisesta kesästä keskitalvella ovat nyt romuttuneet - wiimeistään tämän uuden alkaneen pakkasjakson aikana. Jolle loppua ja tolkkua ei ole luvassa, ei edes pääministeri Kaikkosen toimesta.

Eivät laula meidänkään naapurin pienet lapsoset: "No onkos tullut kesä nyt talven keskelle?" Eivätkä ne ole alvariinsa pimputtamassa ovikelloa sekä kyselemässä: "Laitetaankos me setä pesä myös pikkulinnuille (Minor aves)?"

Ai siis mille pikkulinnulle? Noillekko muutamille vitskuttaville tirpusillekko (Passer domesticus), jotka vielä ankaran ilmastoinninmuutoksen jälkeen ovat kerjuupussi olalla einestä kärkkymässä? Ne onnettomat kun olivat sortuneet Pyykkituvan Uutisten etusivun otsikkoon Kööpenhyminässä suoritettavasta lämpötilan kohotuksesta vaikka saman läystäkkeen takasivulla, pienellä präntillä, kerrottiin että hiiva puuttui tyystin siitä taikinasta.

~~~~~~~~~~~~

Ei me tarjota niille muuta kuin Pekka Puskan ja Raison kimpassa suosittelemaa kolesterolitonta linnuntalia tangossa jotta emme joutuisi linnunsuojelijoiden, emmekä myöskään Sika-Anttilan silmätikuiksi ja kynsiin. Höyhennettäviksi.

Mutta ei se kelpaa, eivät tanssi tintit tangoa. Pikemminikn protestoivat Puskan kolesterolitonta einestä paskomalla sen päälle jotain hyvin mustavalkoista salmonella hyh-hyh ja yäk-yäk ja sensellaista!

On siis yritettävä olla jumalinen ihan silkalla oman humeetin käytöllä vaikka ajatukset saa kyllä nykyisin hyvin seulottuna, viikattuna ja pakattuna Pakko-Ylen uutissyötteestä.
Ja jos haluaa vielä enemmän olla yksipuolisen tiedon alla, niin kannattaa tilata ja pysytellä hesarissa.

Huomautan tähän lintu-jutskaan vielä että, luku- ja kirjoitustaitoisin pirpana oli hankeen pötkylän alle piipertänyt isolla pottuvarpaallaan:
"Siinä kaikki mitä sinusta ajattelemme! Pidä ukko vaan tunkkisi!"
Tarkoittikohan Pekka Puskaa vai allekirjoittanutta - siitä ei ole hyviä havaintoja.

Ennen tönkkötalipötkyä kokeilimme
tarjota Vaasan leipomon Taikaruista. Sitä jossa on enemmän ruista kuin leipäpussiin mahtuu - peräti 100%. Se oli wirheliike, oikeastaan vahinko, mutta vaarallista tinteille, yksi tipu kuoli nauruun kun näki mitä pussin kyljen tuoteselosteessa vannotaan.
Meillä nyt ei ollut sentään tarkoitus hyvyydessämme että murhamiehiksi ryhdytään.

Muuta ei ole tähän hätään sanottavaa, olkoon kaikki tuossa nyt, päästän helpolla ja säästän sanojani tuota tuonnemmaksi.
Se on uhkarohkea yritys, sillä näyttää hyvin runsaasti siltä että keväällä, silloin kun elämän pitäisi näyttää auvoiselta, esitellä olemisen parhaat puolensa, elämisen sietämätön keveys - totuus taloudenpidosta käy myös tavalliselle kumiteränkuluttajalle ilmi.

Ne sanovat muuten wanhat ja koinsyömät, että on myöhästä myllyyn mennä jos akanat ovat jo säkissä. Voi hyvinkin olla että Nationale Koalitionspartei'n haukkatarhan kukkoa mieluummin ry'ityttää kuin kie'ututtaa Vappuna kun aloittelee puhettaan työläisilleen.

~~~~~~~~~~~~

Joka tapauksessa nyt aion nousta lavitsalta, akkani syrjästä ja pujahtaa wällyn alta raikkaaseen pakkasilmaan -29º. Viritän tulen nuotioksi ja laitan pannun liekkien nuoleskeltavaksi.
Sitten takaisin kylkeen ja kun alkaa porisemaan, alan valmistaa Café de brute'a.

Oh-show-tah hoi-ne-ne

Tulen ääressä sitä tulee usein mietittyä, että eikö valhe, petos, vääristely ja osatotuus pikemminkin kuin totuus, ole pysyvämmin vaikuttanut inimisyhteisöjen kohtaloihin niin suomalais-ugrilaisessa kuin muidenkin heimojen keskuudessa?

2 kommenttia:

  1. Ilmastonmuutos kääntää Golfin ja Suomi liittyy saumattomasti Siperiaan.

    VastaaPoista
  2. Anonyymille:
    Suattaa ollahhii jotta Suomi pittää tuas kiäntee toisinpäin. Ylesalasin.

    VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi