perjantai 11. syyskuuta 2009

HEiMO HAASKALiNTUJEN KYNSiSSÄ ver. 2.


HEiMO HAASKALiNTUJEN KYNSiSSÄ ver. 2.

Kirjoittelin taannoin, jo tovin aikaa sitten, joskus viime vuoden alkupuolella, tammikuun lopulla Vuodatuksessa, tästä taas esille nousseesta wanhustenhoito-asiasta muutaman valitun sanan joka lähtikin silloin kiertämään onnistuneesti. Vaieten sitten tavalliseen tapaan muiden kohujen alla.

Nyt wanhusdilemma on taas lehahtanut paraatioville ja sitä koetetaan kiiruusti
kaikenkarvaisilla selityksillä häätää takaisin syrjemmälle. Ja sinnehän se väistämättä joutuu - sivuraiteelle kun taas joku uusi Kiesi karkuuttaa tyhjänpäiväisyyksiä juorulehdessä taikka sitten joku ministeri paljastaa persiensä "Seiskassa." Wanhustenhoito on sillä kuitattu ja kaikki hyvin jälleen Absurdistanissa:
"Seuraava potilas!
Mikä teitä vaivaa? Aha! No maksatteko käteisellä vai pankkikortilla? Seuraava potilas!.

Politikka-pirujenkaan ei ole kovin mukavaa kiemurrella syöttinä koukussa joka saattaa takertua pysyvästi kiinni, jos sattuu "väärin" myöntämään jonkun tutkitun asian todeksi. Siitä tulee olemaan korvaamatonta haittaa tulevien vaalien alla, koska soppa on pistetty jo näin aikaisin porisemaan. Aivan liian aikaisin
Monelta poliittislta mätäpaiseelta menee nyt tässä jorinassa lapsi pesuvein mukana. Tämä wanhus-kohu on harmillisesti ja eittämättä etuajassa.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Selitykset ovat niin kirjavia että riikinkukkokin kalpenisi vihreäksi kateudesta. Korjaukseksi ehdotetaan mm. markkinavoimia. Siellä on apu???
Kuulostaa kummalliseslta. Markkinavoimat käyvät jo nykyäänkin ulkoiluttamassa mummoja,
kusettavat ja syöttävät paappoja, pitävät laulu- ja leikki-iltoja ettei aika häkkisängyssä lojuessa käy liian pitkäksi.
Markkinavoimat ne ovat ulkoistaneet osan kunnalle kuuluvista palveluistakin, vastikkeista verorahoja vastaan, jo nyt, kun eivät ole vielä oikein ehtineetkään tullakkaan, vastahan niitä ollaan huutamassa apuun. Ja kusessa ollaan heti kohta.

Näiden nykyisten vallalla olevien markkinavomien pää
tavoitteena tuntuu olevan kerätä vain se viimeinkin lesken ropo pois markkinavoimien ja huijareiden käyttöön sängynpohjalta hautumasta.

Ei niitä perintökaari tarvitse. Nykyperilliset hurvittelevat ja pullistelevat omilla luotoillaan
ja VISA-korteillaan maailmoja syleillen kulutuksen huumassa Vara-Jäätteenmäen käskystä, eivätkä jouda siinä virassa paneutumaan omien wanhempiensa kohtaloihin.

Sitä tavallinen maalaistollo luulisi että edes hiukan häpeän tunnetta kärsisivät moisesta parasiitit. Mutta ei. Kirkkain silmin astelevat parrasvaloihin selittämään.

Näyttää että tässä wanhustenhuolto-asiassa yksikään puolue ei selviä puhtain paperein, ei yksikään. Kaikki ovat olleet kauppaa käymässä tämän asian tiimoilta aikanaan. Kansanedustajista ainoakaan ei pysty heittämään ensimmäistä kiveä vaikka heimo kustantaisi kultaiset kivet.

Nomenklatuurasta on esiin nostettavissa
ainoastaan Sirkka-Liisa Kivelä ja arkkiatri Pelkonen jotka ovat panneet nimensä ja maineensa peliin, muut tulevat hyssytellen, toivottavasti häveten läpeensä, jälkijunassa.

Sosiaali- ja terveysasioiden byrokraattihirviö, Suuri Saatana, on epäonnistunut täysin hommassaan. Edes presidentistä ei tässä asiassa ole ollut pelin avaajaa. "Kokokansan presidentti" ei ole wanhojen ämmien ja äijien asianajaja.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Nyt olisi poliittinen mätäpaise puhkeamaisillaan jos heimo ja kansa sen vain haluaisi ja kykenisi tekemään. Saattaa vielä olla että ei kynnet ylety. Nämä Ukonpäivän jälkeiset näytelmät ovat tosin olleet kyllä hyvää kenraaliharjoitusta.
Ehken heimo ei ole vielä niin kypsä.

Huolestuttaa pirusti laajoja kansanjoukkoja se josko nomenklatuura sittenkin ennättää tukahduttamaan internetin kautta tapahtuvan kansalaisten keskisen mielipiteenvaihdon.
Siihen suuntaan näyttäsi olevan haluja useimmilla vallankahvassa roikkujilla.


Jos netti ennätetään saada vaiennettua tai muuttumaan pelkästään mainos- , viihde- ja höpökanavaksi, nomenklatuuraa ei uhkaa heimon taholta taas kotvaseen mikään. Päinvastaisessa tapauksessa sillä alkaisi kai nyt olla wiimeinen hetki tarttua laidoista kiinni.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Ikävintä tässä wanhusten kusetuksessa ja häpäisyyssä on se, että se varsinainen suorituspuoli, siivoojat, hoitajat, lääkärit, ymv. syyllistetään koko kansan silmissä ja likapyykki pestään laitoksissa. Politikat pääsevät sillä kurin pälkähästä taas uudelleen saarnaamaan vaalikentilleen wanhustenhoidosta ja siitä miten se kuuluisi tehdä ja olla.

Kyllä rupusakkilainen voi hyvällä mielellä sanoa että politikko kaikessa inhimillisyydessään on raadollisempi kuin raato itse. Ahneus- ja vallanhimo sumentaa järjen ja Narkissoksen tauti lopunkin tolan.

Saunantaakse kuskattavien jono on kasvanut
sitten viime Juhannuksen niin ettei toista päätä enää näy.


Oh-show-tah hoi-ne-ne

Lähetä pakina ystävällesi!
........
Ollessani parikymppinen isäni oli niin pöterö, että tuskin siedin häntä lähelläni. Mutta kun täytin viiskymppiä, hämmästyin kuinka paljon hän oli oppinut kolmessakymmenessä vuodessa.

7 kommenttia:

  1. On varottava tulemasta vanhaksi sekä kuoltava terveenä.
    Pysyteltävä pentujen kaa väleissä, ja mielummin kaikkien muidenkin sukulaisten.

    Täällä saarella on ainakin viis saunaa, jotka joutais hyötykäyttöön...

    Hyvimpä taas osuit sanoillasi juurikin sinne oikeaan paikkaan!

    VastaaPoista
  2. Vielä tähän lisätään pikavippien huolestuttava velkaannuttamisvaikutus vanhemmassa väestönosassa, maksavat lääkkeet jne, niillä ja joutuvat asunnottomiksi kun kämppiä aletaan tämän nykypäivän parhaan kusetuksen takia ulosmittailemaan, prkl!
    Kokomustakupla puhkeaa, jatkuvan kasvun teoriat haudataan taas seuraavaan nousukauteen asti ja vähemmistöön joutavatkin, aina vain onnistuvat tuhlaamaan toiset vaivalla korjaamat ja kasaamat suojarahat, jenkkiläkin meni niin kuralle puskan aikana että toipuneeko eden oubaman voodoolla.
    Ilmoittaudun niskalaukaisijaksi, siinä kun tupppaa prosessissa yksi psyyke traumaantumaan mutta kyyyyllä näin hyvän asian tähden ...=)

    VastaaPoista
  3. Arjaannelille:
    Niinpä, pistän nuo saunat muistikirjaani.

    Hevoiselle:
    Pistän jonoon niskalaukaisijoiden listaan.

    VastaaPoista
  4. Bushin terveydenhoito-ohjelma oli: Elkee sairastuko.

    "Anteek ny tohtor, etten oo käyny vähhään aikaan, ku oon ollu kipjä."

    VastaaPoista
  5. Utukalle:
    Siihen suuntaan taitaa olla täälläkin menossa - jälkijunassa.

    VastaaPoista
  6. Jotenkin kaksijakoista uutisointia on, että yli kuusikymppiset ja eritoten naiset on onnellisia kauin pienet eläimet ja sitten tämä laitoshelvetti.

    Ristiriitaa; kuten ruotslainen sanoo: diskrepanssia.

    VastaaPoista
  7. OK'lle:
    Jokaiselle uutisia aina maksajan maksukyvyn mukaan.

    VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi