perjantai 10. huhtikuuta 2015

PEKONi


PEKONi

Wanha kokenut pekonisti nautiskelee,
ei edes kyhää paistamaan jaloa lihojen lihaa,
ellei aterimiksi ole saatavilla pitkäpiikkisiä -,
niin sanottuja wanhan liiton haarukoita.

Jos on vain moderneja - jonkun hulttiosuunnittelijan,
jonka mielen oikusta kalun piikit lyhennetty minimiin,
koko juhlallinen akti kannattaa tyssätä tyyten.
Sellaisia ei voi kelpuuttaa tähän jaloon hetkeen.

Pekonin nauttimisen alfa ja omega:
Vaivattomuus.
Haarukka-annoksen tulee olla sopiva - täsmä.

Ja niitä sitten kerralla riittävästi nautintoon,
ilman että jatkuva välilihaleikkaussuorite
ikävällä tavalla keskeyttää himon täyttymisen.

Suupalan leikkailu paremmiston tapaan yksitellen
ja sen suuhun vienti hillitysti - mukapieteetillä,
se on suorastaan barbaarisen pöyristyttävää,
tekopyhyyttä - kultivaattumia;
sillä todistetaan se mistä muut vasta ounastelevat.

Ah pekoni, slanina, flæsk, szalonna, lardo, boczek...
tuo brittinerouden äärimmäinen huipentuma;
vaan lieneekäänkö heillä muuta varteenotettavaa?

Oh-show-tah hoi-ne-ne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi