perjantai 17. huhtikuuta 2009

LENTSU


LENTSU

Kaunis mutta onea, liki sateen oloinen varhainen kevätaamunkoi. Luin yöllä wanhasta aviisista, että maamme köyhät kuolevat onnellisina terveyskeskusten esikartanoihin, mikä on tietysti suotavaa. Ainoa lohtuni tänä harmaana suvaitsevaisuuden huomenena on, että tulppaani saapui €urooppaan sittenkin jo huomattavasti warhemmin kuin mitä on tähän sakka luultu.

Tämä kukkaskeksintö aiheutti melko pian ilmeisesti maailman ensimmäisen talouskuplan 1630-luvulla koska sen sipuleilla aloitettiin rivakka keinottelu oitis. Heti perään saapui onneksi Musta surma ja tasoitti kilpailutilanetta kuluttajien osalta; tietty siinä kävi niin että kukkakauppiailla oli pistää myyntiin vainajien muistoksi kimppu tulppaaneja ja he varallistuivat samalla kun ottivat osaa suruun.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Minulla on tänään perjantaina vain pelkkä, tyystin tuikitavallinen pelkän rupusakin lentsu. Siihen on tyytyminen. Varani eivät riitä mihinkään arvokkaanpaan tautiin tällä erää. Kenties tämä on se Sosiaali- ja terveysministeriön kauan kaivattu ja haikailtu lintulentsu, siipispankot ovat ainakin kipeät ja muutenkin tuntuu kuin höyheniä olisi pölistelty, osa ehkä elävältä nypitty.

Kieli on todennäköisesti koko yön
ollut jossain muualla, ehken mieron tiellä, mutta ei ainakaan suussa. Siellä tuntui koko yön niin autiotalolta että.

Yö meni peiton kera pelatessa. En onnistunut selvittämään yhdessä yössä pitääkö sen olla päällä vai ei. Se oli oiwa oppitunti. Nyt ymmärrän politikkojen vaikeuden päättää asioista puoleen tai toiseen. Samoin humeettiini kai porautui käsitys nyt lopultakin siitä mitä ne on ne runsaasti aikuisten naisten vaihdevuodeyöt.
Tätä ennen olen nojautunut vain todentuntuisiin kertomuksiin.

Kurkku on karhea riivinrauta ja vatsa tiedustelee onko koko letku poikki kun ei ole mitään pöperöä yönseutuun kuulunut, vaikkei toisaalta mikään ei kyllä maistu millekkään. Ettei vain joku kummitus olisi yöllä kipannut runsasta korttelia mainiota kotimaista wiskiä kitaani; sitä josta skotit kysyivät maisteltuaan, että onko teidän koirallanne virtsatien tulehdus.

Kaasin tulikuumaa kaakatusta kitaan, se sihahti ja haihtui saman tien. Kielelle jäi saksankielinen keko kuivaa kaakatusmassaa (á la Lidl) jonka vahingossa nielaisin kun piti prykäistä. Alkoi ryittämään, silmälasit lensivät lattialle ja linssi halki. Tiimari ei korvaa niitä kuulemma, eikä KELA.
Perään tuiskahti toinen
lasilmistäni, kieri laverin alle ja sieltä sen taas nielaisi koiruni, joka luuli sitä poron silmäksi joka taas on sen ykkösherkkua heti valkosipulimämmin jälkeen.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Onneksi ja siunaukseksi eutanasia on maassamme jo käytössä, hiljainen eutanasia, jota tosin kutsutaan tällä erää muodikkaasti säästämiseksi, mutta kuitenkin. Siksi voinemme luottaaa siihen että, köyhät kuolevat siis onnellisina terveyskeskusten esikartanoihin niin kuin lehdessä luvattiin. Hallitus on onnistunut leikkauksissa. Eläköön hallitus! Heidän käsiinsä annan henkeni.

Leipäjonojen pituudet kasvavat. Lentsu jatkuu ja pääsen lyhyellä kirjoittamisella.
Mutta eletään sitä sentään vielä.

Oh-show-tah hoi-ne-ne

Lähetä LENTSU lentsua harkitsevalle!
........
Afluenssa on tarttuva tauti, jonka oireita ovat rajattoman ahneuden aiheuttama ahdistus, rasitus, velkaantuminen ja luonnonvarojen korvaamaton ylikäyttö.

6 kommenttia:

  1. Tässä resetti: Kun Sotkamon salaviisaan V. Huovisen Lentsua ei ole juutuupissa, katso sensijaan Oravanmetsästäjän sihteeri.
    Else-Maj Pontoppidanin seikkailu erämaassa lievittää kolotusta ja vaivaa.

    VastaaPoista
  2. "Vanha Hukka sairastaa, häntää hellikäämme, lääkkehillä ravitkaa, Hukka-ystäväämme!" (manaamanaaloitseeloitsee!

    Rutosta tuli mieleen eilinen tv-ohjelma: jossain etelä-Saksassa lupasivat esittää Jeesuksen kärsimysnäytelmän 10 vuoden välein jos musta surma poistuu ja näin kävi, nyt järjestivät 37. bileet, 20 kk antavat parran ja hiusten kasvaa, 5 0000 populaatiosta suunnilleen puolet osallistuu sessioihin. Olisko ollut joku Brechtdesgaden tjsp.

    Eli koitappa, lupaat joka vuosi linnun tahi kaksi seitaan viedä, siellä hengen ykko ylijumalalle uhrata, jospa lentsusta pääsisit ikiajoiksi eroon. Aina se terv.keskusreissun voittaa;DD

    ps. katoppa uusin blogiviestini, kohtuu oiva runollus....

    VastaaPoista
  3. Hups, livahti ylimääräinen nolla, 5 000 on asujaimistoa.

    VastaaPoista
  4. Arjaannelille:
    Minä tutustun Else-Maj'hin heti kun vain kynnelle kykenen.

    Hevoiselle:
    * Musta Surmaa kannattaa kunnioittaa tai ainakin neuvoa tie naapuriin jos se ovelle kolkuttaa ja on atimaan tulossa.
    * Ei Ukko ylijumala ymmärrä näitä nykyajan kotkotuksia. Parempi pyy pivossa kuin Jumalan suussa.
    * Missä mahtaa uusin blogiviestisi olla?

    Hevoiselle:
    Nooo, ei nollat haittaa mitään. NOUHÄTÄ.

    VastaaPoista
  5. http://fi.netlog.com/samuelvasy eli löytyy myös tuosta kun klikkaan Hevoinen-nimeä...

    VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi