maanantai 25. lokakuuta 2010

POPULiSTi JA VASTUULLiNEN

 
POPULiSTi JA VASTUULLiNEN

Tarinamme alkaa jossakin Absurdistanin takamailla, pöheikköisellä seudulla jonne ei ole montakaan kelvollista tietä koska siltarumpali asuu toisaalla, keskempänä maata.
Molemmat edellä, otsikossa  mainitut, rumpalin lisäksi ovat tarkasti ottaen kotoisin samasta paikasta jos niin halutaan sanoa ja asiaa tulkita. 
 
On toki ollut jälkikäteen, myöhemmin, myös tosiasioiden valjettua,  sellaistakin puhetta ja epäilyä mm. välikäsien kautta,  että Vastuullinen olisikin jostakin syystä poikkeuksellisesti muiden mainittujen sijaan ei juuri prikulleen ihan samasta paikkaa, mutta että kuitenkin siitä välittömästä läheisyydestä.
Saman perän miehiä kaikki tyynni, kuten sanotaan, vaikkeivat sukua olekaan kuin Aatamin kautta vain.

Niin nämähän ne siis lähtivät, nämä kaksi alusssa mainittua otusta: tämä Populisti ja se Vastuullinen, heti ensimmäisten syysjäiden tultua pilkille, kannen alta kalastelemaan. 
 
Ja heikoilleppa jäille tietenkin, mikä ettei - wanhaan ja perinteiseen absurdistanilaiseen tapaan.
 
Pakkasivat vermeensä, oikoivat kravattinsa ja suorivat lähes piikaiselle metsälammen jääkannelle saalista narraamaan lyömänsä vedon päältä. 
 
Kisasta oli odotettavissa kova ja tiukka, koska toinen oli kouluttautunut ihan sitä tehen makeiden syöttien valmistamiseen; kaikin tavoin, kaikista saatavilla olevasta materiaalista.
 
Toinen sen sijaan oli lyhyen matikan mies, käytännössä siis täysin kelvoton tällaiseen mies miestä vastaan kisaan. Kaikkien onnettomuudeksi hänellä oli kuitenkin erittäin varakas mesenaattiryhmä taustalla, joten tämä toinen teetätti kaiken narrausmateriaalin eräällä kaupungin mainostoimistoista.

~~~~~~~~~~~~
 
Kävivät järjestäjän tarjoaman kahvittelu- ja kuvaushetken jälkeen poraamaan reikiä jäähän. No moottorikairalla tietenkin, ruåtsalaisella Huskilla Populisti, metsurien suosikkimerkillä. 
 
Vastuullinen puolestaan usalaisella Eskimolla, Nato-yhteen sopivalla. Eipä siinä juuri hikeä kummaltakaan päässyt tuiskahtamaan.
Huski meni kierään jäähän kuin naskali voihin ja Eskimokin ryypytettynä sai aikaiseksi joltisenkin reiän, jos niin voidaan sanoa, mutta reiän kuitenkin, avannon. Sellaisen kuin pommi pudotessaan suutarina tekee.

Kävivät sitten pilkkimään, Vastuullinen tyypilliseen tapaan haavi hieman auki, valmiina kaikkeen. Populisti ulkoisesti tyynenä, pilkettä silmäkulmassaan.
Molemmilla rei'illä näykittiin, se oli varma merkki siitä, että jos siellä kannen alla meinaa elää, on pakko niiden pirulaisten jotain täkyä syödä. 
Harvakseltaan tuli silti saalista ja sen verta pieniä, jotta mahtuivat tulitikkuaskissa ropisemaan. Se enteili työlästä kisaa.

Populisti pönötti tukevasti pilkkijakkarallaan, oikoi näppärillä sutkauksillaan Vastuullisen pötypuheista ja hölynpölystä koostuvia ulkoa opittuja litanioita.
Se sieppasi Vastuullista ja heti kun todistajia ei ollut kuulosalla, se haistatti. Haistatti oikein perinteiseen absurdistanilaiseen tapaan sillä vekottimella mitä naisten sanotaan tarujen mukaan kantavan katseilta piilossa hameensa alla.
Haistatti ja punotti, sanoivat sittemmin nähneet.

Etenkin oli Vastuullinen riemastunut siitä kun Populisti oli verrannut hänen älykkyyttään erään muinaisen kuuluisan savolaisen sanoin: "Mies jonka pääluutkin on tehty niin ohuista tarpeista, että tyhmyys suorastaan paistaa läpi, ei pitäisi koskaan sotkeutua yhteisiin varoihin, sen paremmin kuin sen velkoihinkaan."
 
Oli lähes kurkkuun karahtanut tästä laukauksesta Populistille  Vastuullinen. Nimittellyt onnenonkijaksi.

~~~~~~~~~~~~
 
Nooh - sitten aikanaan kyllästyivät jaakaamaan, nousivat ja liukastelivat punnituspaikalle. Populistin saalis oli 1430 grammaa, Vastuullisella ropisi kopassaan 2170 grammaa, kaikesta keskinäisestä karonkasta huolimatta.
Sehän nyt on selvä että tämä ei tyydyttänyt kumpaakaan osapuolta ja kisa päätettiin ottaa uusiksi keväthangilla.
Uusin konstein, uusin kujein.

Molemmat läksivät eripäälleen. Vastuullinen nakkasi mennessään käytetyt kilpailuvälineensä tiehallinnon ylläpitämän täpötäyden Moolokin viereen, kaasutti ja vei perävalot mukanaan. 
 
Mutta Populistipa huomasi sen ja toppuutti kohdalla. Kuin ikään uteliaisuuttaan hän koppasi Vastuullisen käyttämän vavan hyppysiinsä, tarkasteli hetkisen sitä kunnes asia valkeni yhen äkin. 
 
Suupielestä toiseen ulottuva leveä virnistys kasvoillaan hän tuumasi ääneen myhäillen:
"Vai niin. Vai tällä konstilla sinä sait sen voiton kelmi. Tämähän on lempo soikoon sellainen vapa että tämä vaatii lieron molempiin päihin siimaa. Ilmankos pärjäsit!"

Ja niin onkeensa ottaneena Populisti nousi kyytivälineeseensä ja kaasutteli pohtimaan tulevaa kisaa.


Oh-show-tah hoi-ne-ne

........
Tämän tarinan "parasta ennen" käyttöpäivämäärä on 17.4.2011 tai sitä ennen.

2 kommenttia:

  1. Jäykkää juttua pilkkikisoista. Mistä se sai sen - populisti - madon toiseenkin päähän?;)

    VastaaPoista

Tällä sivustolla joka päivä mieli-, kieli- ja valokuvia  
Kulttuurista; runsaasti vähemmän Sivistyksestä...
satoi eli paistoi. Jo vuodesta 2006.
Trew. Harmaasusi